Quantcast
Channel: همراه با فعالان صنعت
Viewing all 36 articles
Browse latest View live

در گفت‌وگو با مدیرعامل شرکت زاو مطرح شد؛

$
0
0

برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، مدیران سخت‌گیری‌ها را کم کنند

zav-logoصنعت برودت در کشور رشد چشم‌گیری داشته است. این توسعه و رشد بی‌شک نتیجه تلاش شرکت‌های پیشرو در عرصه صنعت بزرگ برودت است. تلاش‌های مستمر مهندسان داخلی در دهه‌های اخیر، ایران را تا حدی در زمینه صنعت سردسازی خودکفا کرده است. «شرکت زاو» یکی از قدیمی‌های عرصه صنعت سردسازی است که از سال 1365 در این حوزه فعالیت می‌کند و خود را پیشرو در فن‌آوری‌های نوین موجود در صنعت برودت می‌داند. حال و هوای پایان سال و ایام باقی‌مانده تا نوروز 94 بهانه خوبی بود تا سری به شرکت زاو بزنیم و گفت‌و‌گویی با «مهندس فرهاد غفوری»، مدیر عامل شرکت داشته باشیم. مدیری که به سبب علاقه و عشق به صنعت برودت از همان ابتدای کار خود در همین رشته و صنعت تحصیل و فعالیت کرد.

آقای مهندس غفوری از چه زمانی وارد صنعت برودت شده‌اید و برای رسیدن به اهداف خود در این حوزه چه روندی را طی کرده‌اید؟
از سال 1358 در رشته صنایع برودتی فعالیت خود را آغاز کردم و در چندین سمت دولتی در همین حوزه فعالیت کردم که یکی از این پروژه‌ها، نصب سردخانه 20 هزار تنی در مجتمع انبار سردخانه شهید امین‌زاده بود. در حالی که زمان شروع به کار من در حوزه برودت، ایران در شرایط جنگ تحمیلی به سر می‌برد، اما در همان زمان ما از فعالیت دست نکشیدیم و در چندین شهر ایران سردخانه‌ ساختیم. بعدها با وجود سمت‌های دولتی که داشتم به سمت خصوصی‌سازی روی آوردم. در نهایت سال 65 شرکت زاو فعالیت خود را آغاز کرد و در طول بيش از دو دهه فعاليت مسمتر در صنعت سرد‌سازي اين شرکت موفق به اجراي بيش از 60 پروژه در انواع و مقياس‌هاي متفاوت شده است. البته در ابتدای کار بیشتر در زمینه نصب سردخانه فعالیت می‌کردم که به مرور زمان طراحی، مهندسی و پیمانکاری سردخانه سرلوحه کارهایمان قرار گرفت.

zav1امروز شرکت زاو با چه هدف و رویکردی فعالیت می‌کند؟
فعالیت‌های شرکت زاو در حال حاضر محدود به ایران نیست و این شرکت اولین صادر‌کننده خدمات طراحی و مهندسی و پیمانکاری در بخش صنعت برودت در ایران است. ضمن این‌که تلاش برای دستيابي و استفاده از برترين فن‌آوری روز دنيا، ‌تربيت کادر فني کارآمد‌، انتقال و آموزش دستاوردهاي صنعت برودت به دست‌اندرکاران داخل کشور بخشي از اهداف اصلي اين شرکت است که با برگزاري چندين سيمنار آموزشي در راستاي رسيدن به اين هدف تلاش کرده‌ایم. در کنار همه این اهداف، مهم‌ترین هدف و رسالت شرکت انجام کار کیفی است؛ به همین جهت پروژه‌هایی که شرکت زاو در آن حضور داشته بعد از 15 تا 20 سال ارزش‌شان مشخص می‌شود.


چه پروژه‌هایی در سطح کشور و دیگر کشورها داشته‌اید؟
اجراي بزرگترين سردخانه خاورميانه در ايران با بهره‌برداري از پيشرفته‌ترين تجهيزات روز دنيا از جمله تلاش‌هاي اين شرکت است. این سردخانه که در شهر صنعتی شمس‌آباد واقع شده است، 36 هزار متر زیربنا دارد و دارای 48 اتاق رنگ موز است. یکی از ویژگی‌های این سردخانه، دمای زیر صفر سردخانه است که می‌توان در کنار موز، بستنی نیز نگهداری شود.
در صنعت نفت نیز براي سکوي نفتي بهرگانسر و سلمان دالان و شرکت‌هاي تاسيسات دريايي و صدرا دو پروژه اجرا کرده‌ایم. همچنین جزء اولین شرکت‌های ایرانی بودیم که در خارج کشور پروژه سردخانه اجرا و تعداد زیادی پروژهای صنعتی به نام خود ثبت کرده‌ایم. در کشورهایی همچون امارات، چین و افغانستان پروژه اجرای سردخانه داشتیم. یکی از این پروژه‌ها در چین بود که یک سردخانه 100 هزار تنی طراحی و تولید کردیم. ضمن این‌که نخستین پروژه‌ خارج کشور شرکت زاو مربوط به 25 سال پیش است که در کشور امارات اجرا شد و امروز بعد از گذشت این همه سال، هنوز دستگاه‌ها ارزش واقعی خود را از دست نداده‌اند و درآمدزایی خوبی را برای صاحب آن مجموعه رقم زده است. از این رو برای آن‌که بتوانیم نام محصول ایرانی در جهان به خوبی بدرخشد باید در ظاهر و باطن محصول کیفیت را در سرلوحه کار خود قرار دهیم. 


شرکت زاو برای رسیدن به اهداف خود، چه فن‌آوری‌هایی را وارد ایران کرده است؟
اکنون بر اساس اهداف شرکت زاو، فن‌آوری الکترونیک را به کمک شرکت دانفوس وارد صنعت تهویه مطبوع ایران کرده‌ایم. فن‌آوریی که دقت را بالا می‌برد و در انرژی صرفه‌جویی می‌کند، ضمن ‌این‌که اجازه خطای انسانی را کاهش می‌دهد و دستگاه دیرتر از بین می‌رود. 


بیشتر تولیدات شرکت شما در چه حوزه و زمینه‌ای است؟
به جرات می‌توانم بگویم، شرکت زاو محصولاتی را تولید می‌کند که دیگر شرکت‌های ایرانی تولید نمی‌کنند. همچون یونیت کمپرسورها که برای سامانه‌های آمونیاکی از آن استفاده می‌شود. در واقع مجموعه‌ای از کمپرسور‌ها در مدل‌های مختلف، سنسور‌های گاز، شیرهای انبساط الکترونیک، در‌های سردخانه‌ای و تکه‌ای و در نهایت پکیج کمپرسور (پاورپک) در انواع مختلف طراحی و تولید می‌کنیم. ضمن این‌که پروژه‌های خاص که نیازمند درجه‌های خاص است، برای نگهداری پلاسمای خون اجرا می‌کنیم. 

zav2فن‌آوری‌هایی که در کارخانه شما استفاده می‌شود، بیشتر ار کدام برند الگوبرداری کرده است؟
با شرکت بیتزر آلمان و دانفوس دانمارک ارتباط نزدیکی داریم اما در حال حاضر تمام طراحی‌ها توسط مهندسان شرکت و براساس همان اصول اولیه انجام می‌گیرد.
در خصوص یونیت کمپرسورهایی که تولید می‌کنید، چه مقدار از مواد اولیه را از ایران و چه میزان از خارج تامین می‌کنید؟
یکی از جذابیت‌های فعالیت ما در همین است که با به‌روز‌ترین شرایطی که در دنیا است، حرکت می‌کنیم. یک بخشی از قطعات در ایران تولید می‌شود. به طور مثال بلوک کمپرسور را از آلمان می‌آوریم، اما الکترو‌موتور کمپرسور را اگر آمونیاکی باشد از یکی از شرکت‌های ایرانی خریداری می‌کنیم. ضمن این‌که شاسی و تابلوی برق آن را در ایران می‌سازیم. ولی شیر آمونیاکی در ایران ساخته نمی‌شود. از همه مهم‌تر ما روی دستگاه‌های تولید شرکت مهندسی، طراحی و در نهایت گارانتی انجام می‌دهیم و سامانه را راه‌اندازی می‌کنیم. 


مزیت‌های یونیت کمپرسورهایی که تولید می‌کنید در چیست؟
این کمپرسور 40 درصد از کالاهای مشابه خود ارزان‌تر است. آمونیاکی بودن یونیت کمپرسورهای تولیدی شرکت زاو یکی از ویژگی‌های آن است که در بازار ایران نیز کمتر ساخته می‌شود. البته به تازگی برخی از شرکت‌ها خط تولید این کالا را شروع کرده‌اند. بزرگ‌ترین مزیت یونیت کمپرسور، صرفه‌جویی در انرژی است. ضمن این‌که یونیت کمپرسورها از نظر هزینه اقتصادی برای مصرف‌کننده مقرون‌به‌صرفه است. چرا که امروز برعکس گذشته در سوپرمارکت‌ها به‌جای آن که چند یخچال با چند موتور کار کند، چند یخچال با یک موتورخانه و یک یونیت کار می‌کند. در واقع یک یونیت 30 یخچال را سرویس می‌دهد. در این‌جا یک نکته را باید یادآور شد که‌ رشته یونیت کمپرسور یک رشته نو و جدیدی است که در ایران وارد شده. شرکت زاو جزء اولین شرکت‌های سازنده یونیت کمپرسور است. بیش از 15 سال است، زاو سردخانه‌ها را با یونیت سرویس می‌دهد. اکنون یکی از تولیدات سردخانه‌های فریونی سنترال (کنترل) است. ضمن‌ این‌که تمام سردخانه‌های فریونی با دیفرانس برقی تولید می‌شود. اما ما به صورت مرکزی سردخانه‌های فریونی با دیفرانس گاز داغ تولید می‌کنیم. 


یونیت کمپرسورهای شرکت در چه انواع و ظرفیت‌های تولید می‌شود و بیشتر مشتریان شما چه صنایعی هستند؟
یونیت کمپرسورها در سایزهای متفاوت تولید می‌شود. از جمله یونیت‌های کوچک 5 اسب بخار و یونیت کمپرسور 15 اسب بخار تا 600 اسب بخار تولید کرده‌ایم. اکنون ظرفیت‌های یونیت کمپرسورهای آمونیاکی شرکت بالا رفته و به راحتی می‌توانیم 30 هزار تن سردخانه را با 5 یونیت سرویس دهیم. این محصول بیشتر در صنایع غذایی، کشاورزی، پروتئینی، لبنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 


برای افزایش سهم خود در بازار کمپرسور ایران، چه برنامه‌هایی دارید؟
اولویت ما برای پیدا کردن جایگاه خود در بازار ایران، ساخت دستگاه‌های باکیفیت است. در کنار کیفیت به دنبال افزایش خط تولید یونیت کمپرسورهایمان هستیم.
فن‌آوری‌های جدیدی که در عرصه سردخانه‌ای وارد دنیا شده چه مواردی هستند و شما چقدر به این موضوع آشنایی دارید که این فن‌آوری‌ها را وارد ایران کنید؟
شرکت ما جز معدود شرکت‌هایی است که به دنبال دانش فنی روز دنیا است. پایه اولیه ساخت سامانه برودتی شبیه به هم است‌. ولی بزرگترین و جدید‌ترین بخش که وارد این سامانه شده است اپلی کیشن الکترونیک است. از این رو دقت اندازه‌گیری‌ها و دقت مانیتورینگ بالا رفته‌ است. مانیتورینگ راه دور عملی شده است. تجهیزات شبکه کاملا به روز شده است و ما جدیدترین برنامه‌های شبکه‌ای را وارد سامانه‌های برودتی کرده‌ایم.
در ادامه «مهندس علیرضا خلیلی» مدیر فروش بخش الکترونیک شرکت زاو، به گفت‌و‌گو پیوست و چند سوال فنی ما را پاسخگو بود. 


چه فن‌آوری‌های جدیدی تا‌کنون در صنعت برودتی وارد کشور شده است ؟
ابتدا بهتر است دو موضوع صنعت تهویه مطبوع و صنعت برودتی را از هم تفکیک کنیم. اهمیت اطمینان از سامانه کنترل به مراتب در صنعت برودت بالاتر از صنعت تهویه مطبوع است. بنابراین در صنعت برودت کمی سنتی‌تر به موضوع نگاه می‌شود. یعنی ریسک آوردن فن‌آوری‌های جدید در صنعت برودت به مراتب بالاتر از صنعت تهویه مطبوع است. در واقع در صنعت تهویه مطبوع فن‌آوری‌های جدید بیشتری به بازار ارایه می‌شود. همچنین در این صنعت از محصولات جدید بهتر استقبال می‌کنند. 


با توجه به این‌که شما در اتوماسیون سردخانه‌ای فعالیت دارید، چه روش‌هایی برای اتوماسیون سردخانه وجود دارد و هرکدام چه مزایا و معایبی دارد؟
اصولاً دو دیدگاه وجود دارد؛ در دیدگاه اول یک سامانه صد درصد مبتنی بر تجهیزات الکترو‌مکانیکی سنتی و دیدگاه دیگر سامانه‌هایی که مبتنی بر سامانه‌های جدید و نوین است. البته متقاضیان می‌توانند بر اساس نیاز خودشان ترکیبی از این دو سامانه را انتخاب کنند. سامانه‌های سنتی را بیشتر افراد می‌توانند در مکان‌های دوردست سرویس‌دهی کنند، اما در سامانه‌های پیشرفته این امکان کمتر وجود دارد. دو تفکر سنت گرا و نوگرا در صنعت برودت در تقابل با هم هستند. 


چشم‌انداز شرکت زاو برای رسیدن به فن‌آوری‌های جدید چیست؟
ما جزء شرکت‌هایی هستیم که اعتقاد داریم برای جلو رفتن باید به سمت سامانه‌ها و فن‌آوری‌های جدید حرکت کنیم. چرا که نیاز‌های جامعه جدید، دستگاه‌های جدید را می‌طلبد. ما این موضوع را در خط مشی شرکت زاو قرار داده‌ایم و قصد داریم، نوگرایانه به موضوع نگاه کنیم. ضمن این‌که امروز مساله آموزش در صنعت تهویه و تاسیسات بسیار مهم است و باید از مقاطع هنرستان این آموزش شروع شود تا اثرگذاری خود را داشته باشد. صنعت تهویه مطبوع و برودت یک فن‌آوری و دانشی مبتنی بر تجربه است که به لحاظ اجرایی نیازمند افراد با تجربه است. 


هر کدام از روش‌های اتوماسیون سردخانه چه معایب و مزایایی دارد و کلاً اتوماسیون سردخانه به چه منظور انجام می‌شود؟
به هرحال در اتوماسیون سردخانه آن‌چه مهم است، حفظ کیفیت محصولی است که نگهداری می‌شود. اما اولویت بعدی ما‌، ایمنی افراد و پرسنلی است که در این‌مجموعه‌ها فعالیت می‌کنند. ضمن این‌که پایداری فعالیت تجهیزات و حفظ تجهیزات دارای اهمیت است. سامانه‌های سنتی در شرایط فعلی دارای دقت لازم نیست. در‌حالی‌که سامانه‌های مکانیکی یا الکترو‌مکانیکی معمولاً دارای دقت مورد نیاز استانداردهای جدید هستند. یکی از نکاتی که باید توجه کرد، تأثیر اتوماسیون در‌ کاهش مصرف انرژی است.


در‌های صنعتی را در چه ابعادی تولید می‌کنید و چه مزایایی دارد؟
اولین موضوعی که در این سامانه‌ها مطرح است، بی‌شک میزان تاثیر درِ یک سردخانه در ضریب نفوذ هوا و عایق‌بندی مطرح می‌شود. اما مساله دیگر در باره درهای سردخانه باتوجه به ترددی که در سالن‌های سردخانه می‌شود، موضوع طول عمر درها است که از این جهت نیز موفق بوده‌ایم. ضمن‌این‌که درهای تولیدی شرکت دارای تنوع است و با توجه به نیاز، بدون محدودیتی در ابعاد مختلف تولید می‌شود. همچنین، بخش اتوماسیون می‌تواند در این محصول دخیل باشد و درها به صورت اتوماتیک می‌تواند باز و بسته شود. نکته قابل توجه این است که نوع رنگی که به این درها زده می‌شود در برابر اشعه ماورای بنفش مقاومت دارد. 


مهندس غفوری بفرمایید با توجه به سوء اثر بسیاری از گازهای برودت‌ساز سنتی و معاهدات بین‌المللی نظیر پیمان کیوتو برای تغییر این گازها و آسیب دیدن کمتر لایه ازون و محیط زیست، شرکت شما چه برنامه‌هایی داشته و دارد؟
صنعت برودت به سبب مسایل زیست‌محیطی نسبت به صنایع دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی به سبب سوراخ بودن لایه ازون و صدمه‌هایی که به محیط زیست وارد کرده است و دیگری به علت مصرف بالای انرژی در این صنعت سبب گرمایش زمین شده است. بنابراین تولید یک نوع سامانه برودتی با کیفیت، می‌تواند به محیط زیست کمک کند.به همین منظور یکی از علت‌هایی که از فن‌آوری الکترونیک در محصولاتمان استفاده می‌کنیم نگهداری محیط زیست و صرفه جویی در انرژی است. بی‌شک برای این کار باید از مبدل‌های جدید و مبدل‌هایی که به لایه ازون آسیب نرساند، استفاده کنیم. همچنین تولید‌کننده‌ها باید تلاش کنند از گازهای جایگزین استفاده کنند که این امر نیازمند دانش فنی به روز است.
شرکت زاو در همین زمینه با دفتر حفاظت لایه ازون همکاری خوبی دارد، ضمن این‌که با سازمان محیط زیست از بعد علمی همکاری داریم. همچنین در پروژه‌هایمان اگر بخواهیم از گاز فریون استفاده کنیم به جای استفاده از گاز فریون 22 بیشتر از گاز R134a و R404 استفاده می‌کنیم. اما بیشتر از گازهای آمونیاکی که گازهای طبیعی هستند، استفاده می‌شود. 


در حال حاضر کشور ایران در این حوزه چه جایگاهی قرار دارد؟
متأسفانه وضعیت مطلوبی وجود ندارد. چرا که بیشتر تولیدکنندگان از گاز فریون 22 استفاده می‌کنند و تعداد محدودی از شرکت‌ها، از مبدل‌های جایگزین بهره می‌برند. به هرحال تولیدکنندگان برای استفاده از این مبدل‌ها، نیازمند دانش فنی روز دنیا هستند، به همین سبب نیازمند کمک و حمایت هستند. شاید از ما تولیدکنندگان حمایت‌های زبانی زیاد می‌شود، اما پشتیبانی خاصی صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که تولیدکنندگان ما پتانسیل ساخت محصول باکیفیت را دارند. نکته دیگر این است وقتی هدفمان توسعه تولید داخل است، باید اصل کار را در تولید داخل، کیفیت بدانیم. 


حال که بحث به حمایت از تولیدکننده داخلی رسید، چه مشکلاتی سد راه تولیدکنندگان ایرانی است و علت را چه می بینید؟
اولین مشکل این است که کار برای حمایت از تولید‌کننده کم شده است. متاسفانه نرخ رشد اقتصادی کشور منفی است و تا زمانی که این موضوع جریان داشته باشد، کار برای تولیدکننده در کشور کم است. وقتی خزانه کم باشد، از بودجه جاری کشور کم نمی‌شود، بلکه از بودجه‌های عمرانی کسر شده. درنهایت فعالیت و پروژه‌های عمرانی کم می‌شود و به طبع این موضوع صنعت آسیب‌پذیر می‌شود. 


برای حل مشکلات پیش‌روی، مجلس و دولت چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند؟
من به عنوان یک تولید‌کننده داخلی با صراحت می‌گویم، بیشتر از تحریم‌های خارجی، تحریم‌های داخلی بیشتر روی ما اثر بخش بوده و کار را برای ما سخت کرده است. تحریم داخلی به نحوی سبب می‌شود، کار انجام نشود. وقتی جنسی را وارد می‌کنیم، باید در قبال آن پولی را از طریق‌ بانک‌ها انتقال داد که متأسفانه امکان انتقال وجود ندارد. به همین منظور باید میلیون‌ها تومان، هزینه صرافی‌ها کرد. یا زمانی که جنس به گمرک می‌رسد، سختی‌های خاص خود را دارد. از جمله این‌که به استانداردهای محصولاتی همچون کمپرسور، اعتراض می‌کنند، این در حالی است که در ایران استاندارد کمپرسور وجود ندارد. مشکل دیگر این است که جنس خوب آوردن در این کشور بسیار سخت است، چراکه استانداردهای خاص خود را دارد و بازرسان فنی که می‌خواهند محصول را بررسی کنند، دانش فنی لازم را ندارند. از این رو سختگیری‌های زیادی دارند. مهندس نعمت‌زاده حرف خوبی دارد، که می‌گوید: آن کارهایی که نباید انجام دهیم را اگر بنویسم می‌شود یک کتاب.
وقتی محصولی استاندارد CE اروپا را دارد و هنوز استانداردهای ما قوی نیست، باید مورد قبول بازرسان فنی باشد. امروز تولیدکنندگان آگاه هستند و به دنبال جنس باکیفیت هستند تا دستگاه بعد از مدت کوتاهی خراب نشود. در نهایت بورکراسی‌های اداری و قانون‌های دست و پاگیر در بخش واردات و صادرات نه تنها دست و پای تولیدکننده را بسته است، بلکه سبب می‌شود صنعت روبه جلو حرکت نکند. اما یکی دیگر از چالش‌هایی که با آن روبه‌رو هستیم عدم وجود قوانین صادرات مجدد در کشور است. چرا که به سبب تحریم‌ها، شرکت‌ها مجبورند از انواع جنس‌های خارجی در انبارشان داشته‌ باشند. اجناس وارداتی که ممکن است همه آن‌ها مورد استفاده قرار نگیرد. اما ممکن است یک کشور به این جنس نیاز پیدا کند و تنها جایی که در آن زمان کالای مورد نیاز را دارد، ایران است. اگر هم بخواهد به کارخانه سفارش دهد باید 8 هفته تولیدش به تعویق بیفتد. به همین جهت به ایران سفارش می‌دهند، اما ایران به دلیل این‌که قوانینی برای صدور مجدد را ندارد، نمی‌توان آن کالای وارداتی را مجدد ارسال کنیم. درحالی‌که کشورهایی همچون امارات از این راه درآمدزایی دارند. صادرات ضامن تداوم کار است به همین جهت برای پروژه‌هایی که در خارج کشور سفارش داریم علاقه‌مندیم بهترین کار را ارایه دهیم. 


به نظر شما، صادرات در بخش صنعت چقدر اهمیت دارد؟
zav3ایمنی و واکسیناسیون ما تولیدکننده‌ها، صادرات محصولاتمان است. در صنعت اگر صادرات باشد، هیچگاه آسیب نمی‌بیند. بنابراین، برای صادرات باید دست و پای تولید‌کننده باز باشد. یکی از دلایل ترس مسئولان این است که برخی از افراد با ارز دولتی جنسی را وارد می‌کنند و با ارز آزاد آن را به فروش می‌رسانند. بهترین راهکار این است که نرخ ارز تک نرخی شود تا شاهد سوءاستفاده برخی از افراد نباشیم. 


با توجه به این‌که روزهای پایانی سال 93 را می‌گذرانیم، شرکت زاو و صنایع برودتی چه برنامه‌هایی برای سال جدید دارد؟
امسال سال رو به جلویی نبود و تلاش همه بر این بود که به نحوی موقعیت خود را حفظ کنند. اما برای سال جدید برنامه‌های زیادی در نظر داریم. به ویژه پیش‌بینی‌هایی که درباره تحولات سیاسی کشور می‌شود، نه تنها ما بلکه تمام کشور ایران جهت‌بندی کرده است تا پس از رفع تحریم‌ها بتواند جهش خوبی داشته باشد، چه در زمینه بازار داخلی و چه در زمینه بازار خارجی. به همین جهت آرزو می‌کنیم، یک زمانی برسد تا بتوانیم کار واقعی و پربازده انجام دهیم. بدون شک بدانید، کشور ایران در صنعت برودتی در خاورمیانه پیش‌رو است و در صنعت تهویه مطبوع جز بهترین‌ها هستیم. فقط کافی است برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی مدیران کمی سخت‌گیری‌ها را کم کنند.


شرکت زاو و شخص شما در ایام نوروز ‌چه رسم و آیینی دارد، آیا شرکت در این ایام تعطیل است؟
ما همه ایرانی هستیم و همچون ایرانی‌های دیگر به رسم و رسومات نوروز پای‌بندیم. یکی از رسوماتی که شرکت زاو چند سالی است که به جای سررسید، به همکاران و پرسنل شرکت کتاب شعری هدیه می‌دهد تا ارزش‌های ادبیات فارسی را حفظ کند و زنده نگه دارد. اینجانب در کنار این رشته صنعتی، ادبیات را دوست دارم و بسیاری اوقات وقتی با مهندس خلیلی سوار ماشین هستیم اگر درباره برودت صحبت نشود راجع به شعر صحبت می‌کنیم. ضمن این‌که کارخانه و شرکت در این ایام مبارک صددرصد تعطیل نیست. بلکه فرصت مناسبی است برای انجام کارهای عقب افتاده. در پایان در این سال جدید برای تمام همکاران و دوستانمان آرزوی سلامتی داریم و امیدواریم با شروع سال نو، امیدها تازه ‌شود.


درد و دل‌های یک صنعتگر قدیمی؛

$
0
0

با عشق در صنعت دوام آورده‌ایم

logo-nحمایت از تولیدکننده؛ جمله‌ای که بارها از زبان دست‌اندرکاران صنعت شنیده‌ایم. اما تنها در حد یک شعار باقی مانده است. امروز دغدغه بسیاری از صنعتگران و تولیدکنندگان، پوشاندن جامه عمل بر این شعار است تا بتوانند با تغییر نگاه جامعه، صنعت را به سمت جلو حرکت دهند. در همین زمینه، شنیدن درد و دل‌های افراد قدیمی و با تجربه اهالی صنعت، خالی از لطف نیست. کسانی که در راه پیشرفت صنعت کشور، به ویژه صنعت برودت، تجربه‌های ارزنده‌ای کسب کرده‌اند. آغاز سال جدید و سنت زیبای دید و بازدید از بزرگان، بهانه خوبی بود تا به سراغ شرکت «برودتی و حرارتی نیک»، یکی از شرکت‌های قدیمی صنعت برودت برویم و با «داوود علی نیکنام‌» گفت‌و‌گویی داشته باشیم.


برودتی نیک، حاصل سال‌ها تجربه
nik1برای گفت‌وگو با مدیرعامل شرکت برودتی نیک، راهی کارخانه این مجموعه شدیم. جایی که علی نیکنام روزهای سخت و جذابی را در کنار پرسنل خود گذرانده و کوله‌باری از تجربه برای خود اندوخته است. نیکنام که 66 سال دارد، خود را نسل دوم صنعت برودت ایران می‌داند. او این صنعت پیچیده و سخت را از پدر که یکی از مدیران اولین کارخانه سردخانه‌سازی در ایران بود، به ارث برده و به سبب علاقه‌ای که به این صنعت داشته، از تمام فن‌آوری‌های روز صنعت برودت شناخت پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت برودتی نیک می‌گوید: «اگر چه در این حوزه تحصیلات آکادمیک ندارم، اما تحقیقات و مطالعا‌ت علمی و عملی مختلفی در حوزه برودت صنعتی انجام داده‌ام. ضمن‌ این‌که به سبب ارتباط تنگاتنگی که با چند شرکت بزرگ اروپایی داشتم، به دانش فنی روز دنیا در این صنعت دست یافتم. به همین سبب از سال 46 به صورت تخصصی در صنعت برودت، فعالیت خود را شروع کردم. از همان سال‌های ابتدایی ورود به این عرصه و تاسیس شرکت برودتی نیک در سال 48، در حوزه ساخت یخچال‌های مغازه‌ای، سردخانه‌های کوچک و شیلاتی اقدام کردیم. بعد از انقلاب ایران، به سبب فشارها و جنگی که به ایران تحمیل شده بود، تصمیم گرفتیم تجهیزات سردخانه‌ای را توسعه و به صنایع بزرگ‌تری رسوخ پیدا کنیم. به همین جهت برای نخستین بار در ایران، سردخانه‌های بزرگ، سامانه‌های آمونیاکی و تعداد زیادی از تجهیزات آن را طراحی، تولید و اجرا کردیم. از این رو یکی از اولین پروژه‌های شرکت برودتی نیک، ساخت چندین دستگاه یخ‌ساز فریونی و آمونیاکی در مناطق جنگی ایران بود که روی تریلی قرار می‌گرفت و در محل، یخ‌ساز شروع به کار می‌کرد.
از آن روز تاکنون صنعت برودتی به تدریج در ایران پا گرفت و امروز نه تنها شرکت برودتی نیک بلکه شرکت‌های زیادی در کشور شروع به کار طراحی و ساخت سردخانه ‌می‌کنند، به‌صورتی‌که این صنعت در ایران بومی شده است. در واقع کشور در صنعت برودتی به طور نسبی خودکفا شده است. در حال حاضر ایران در صنعت برودت از کشورهای همسایه، خاورمیانه و آسیای میانه بسیار قوی‌تر است و می‌تواند به عنوان یک رقیب سر سخت برای شرکت‌های اروپایی محسوب شود».


برای موفقیت باید اهداف مشخص داشت
اعتبار نام شرکت نیک در بین بسیاری از برندهای مطرح صنایع غذایی و دیگر صنایع کشور که از صنعت برودتی استفاده می‌کنند، حاصل بیش از نیم قرن تجربه و تلاش این شرکت در صنعت برودت است. علی نیکنام در این‌باره می‌گوید: «امروز هر محصول غذایی را با هر برندی تهیه کنید، برودتی نیک در آن دخیل بوده است. چرا که بسیار از برندهای مطرح صنایع غذایی و دیگر صنایعی که با صنعت برودت در ارتباط هستند، 70 درصد ماشین‌‌آلات و تجهیزات برودتی خود را از شرکت نیک تامین می‌کنند. بدون اغراق این شرکت 75 درصد بازار ایران را در حوزه برودت صنعتی در اختیار دارد و امروزه شرکت نیک در صنعت برودت در کشور حرف اول را می‌زند و همه همکاران ما به این موضوع اذعان دارند».
به هرحال، شرکت برودتی و حرارتی نیک را می‌توان نخستین شرکت ایرانی دانست که گام در راه صنعت مهم و اساسی تبرید نهاده و در راه تحقق آرمان‌ها و ایده‌آل‌های آن، در جامعه ایرانی کوشیده است. به گفته نیکنام، جذب دانش فنی و به روز رساندن فن‌آوری تولید، ایجاد همکاری و روابط مفید با شرکت‌ها و سازمان‌های نام آور جهانی از نخستین اهداف این شرکت بوده و هست. 

nik2
نگاهی کوتاه به محصولات برودتی و حرارتی نیک
بی‌شک، طراحی، تولید و نصب صدها پروژه ملی برودتی در ایران و صدور بسیاری از تجهیزات به خارج‌، می‌تواند نتیجه سیاست اصولی یک شرکت موفق باشد. مدیر عامل شرکت نیک با اشاره به این که امکانات ماشینی خطوط تولیدی مختلف شرکت نیک در خیلی از زمینه‌ها بدون اغراق در حد امکانات شرکت‌های بزرگ جهانی است، گفت: «در عرصه صنعت برودت، محصولات و تجهیزات خاصی را در خط تولیدمان داریم. یکی از تولیدات پر فروش شرکت، دستگاه ماشین بستنی‌ساز قیفی است که در سال 63 برای نخستین بار در ایران طراحی و ساخته شد. دستگاهی که از نظر کیفی با محصولات مشابه ایتالیایی و آمریکایی خود قابل رقابت است. از دیگر محصولات این شرکت می‌توان به آیس بانک پیش ساخته، اواپراتور‌های فریونی سری NBC، ایر واشر ۶۰۰۰، انواع هواسازهای سرمایشی و گرمایشی و تجهیزات آن، انواع فیلترهای قابل استفاده در هوا ساز، تونل انجماد فوق سریعIQF، کندانسور برودتی، کندانسور‌های تبخیری و برج‌های خنک‌کن، کندانسور هوایی سریNGC، انواع مخازن تحت فشار، یونیت کمپرسور اسکرو مایکوم، یونیت کمپرسور پیستونی مایکوم اشاره کرد. ضمن این‌که شرکت نیک نمایندگی انحصاری کمپرسورها و سامانه‌های برودتی مایکوم ژاپن در ایران است. این محصولات در صنایع نفت و گاز، صنایع غذایی، ساخت راکتورهای هسته‌ای و در تولید بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع هر کجا به صنعت برودت احتیاج باشد، ما آماده خدمت هستیم». 


به صنعت کشور اعتماد داشته باشیم
شرکت نیک علاوه بر فن‌آوری‌هایی که در صنعت برودت وارد کرده است، دستی نیز در ساخت محصولات تهویه مطبوع دارد. علی نیکنام با اشاره به این موضوع می‌گوید: «طبیعی است که همه ما به سمت فن‌آوری‌های‌ جدید حرکت می‌کنیم. چرا که در این فن‌آوری‌ها هدف صرفه‌جویی در انرژی است. به هرحال امروز هر تولیدکننده با کیفیتی به دنبال آن است تا دستگاهی با راندمان بالاتر، مصرف انرژی کمتر و نگهداری آسان‌تر تولید کند. از این رو شرکت ما نیز از ابتدا، به صورت تخصصی روی صنعت برودت که یک صنعت پیچیده است و فن‌آوری آن در ایران نبود، فعالیت داشتیم. اما از آن‌جایی که بیش از 80 درصد بازار صنعت تهویه مطبوع ایران از خارج تأمین می‌شود و اصولا کالای با کیفیتی نیستند، ما سعی کردیم نوآوری‌های جدید را وارد صنعت تهویه مطبوع کنیم. چراکه بر این باوریم، توان صنعتی در ایران بسیار بالا است و در صورت حمایت از صنعت تهویه مطبوع، نیاز به واردات محصولات این صنعت نداریم. به شرط آن‌که به صنعت داخل اعتماد داشته باشیم و در سامانه‌های تهویه مطبوع کیفیت را در نظر بگیریم».  

برای حمایت از تولید داخل باید نگاه‌ها تغییر کند
امروز دغدغه بسیاری از فعالان عرصه صنعت برای پیشرفت و حمایت تولید کالای داخلی، تغییر تفکر جامعه نسبت به کالای ایرانی است. مدیرعامل شرکت نیک در این خصوص درد و دل‌های زیادی دارد، او می‌گوید: «وقتی بازار ایران را به دست خارجی‌ها می‌دهیم، اگر تولیدکننده قوی و باکیفیتی هم باشیم، در این شرایط کوچک و ضعیف می‌‌مانیم و از بین می‌رویم. باید با حمایت دولت افکار مردم و همه اقشار جامعه را به سوی استفاده از کالای با کیفیت ایرانی هدایت کرد تا شاهد رونق صنعت و تولید باشیم. کافی‌ است، دست‌اندرکاران این امر، همان امتیازی که برای کالاهای خارجی قایل هستند، برای کالای ایرانی نیز ارزش‌گذاری کنند. بی‌شک با حمایت و خرید از تولید داخلی، سرمایه و پول ملی نیز از کشور خارج نمی‌شود. ضمن این‌که باید این موضوع را در نظر بگیرند که من تولیدکننده نه تنها کارآفرین هستم، بلکه با ساخت یک محصول کار‌آفرین‌سازی نیز می‌کنم. نکته دیگر این‌که صنعت برودت، یکی از صنایع استراتژیک کشور است. چرا که با صنایع غذایی که نیاز اولیه هر جامعه‌ای است، سر و کار دارد. در نهایت این‌که با تقویت تولیدکنندگان دارای استاندارد، می‌توان جوابگوی نیاز مصرف داخل باشیم و بستر پیشرفت را برای آن‌ها فراهم کنیم».

nik3

با صادرات محصول ایرانی، یک گل به کشورهای دیگر زده‌ایم
رقابت در بازارهای بین‌المللی آرزوی هر تولیدکننده داخلی است. نیکنام با اشاره به فعالیت شرکت نیک در عرصه صادرات بیان می‌کند: «به کشورهای زیادی از جمله، عراق، ارمنستان، ترکمنستان و رومانی محصولاتمان را ارسال کرده‌ایم و در پروژه‌هایی فعالیت داریم، اما به سبب شرایط کشور و گرانی ارز، نتوانستیم نتیجه دلخواه را به دست آوریم. به هرحال امروز برای ورود موفق به بازارهای جهانی باید تفکرمان را تغییر دهیم. باید قبول کنیم که تولیداتمان در عرصه صنعت برودت آن‌قدر باکیفیت هستند که بتواند بازارهای جهانی را فتح کند. به نظر من، آن زمان که عراق با موشک مناطقی از ایران را هدف می‌گرفت، امروز ایران اگر تولیدات باکیفیت به این کشور ارسال کند، گویا یک موشک به خاک عراق زده است. ما برای این‌که نشان دهیم قوی هستیم باید صادراتمان را تقویت کنیم. گل زدن فقط در زمین فوتبال نیست، بلکه با صادرات تولیداتمان به هر کشوری، می‌توانیم گل بزنیم».  

 
و در پایان...
در پایان این گفت‌وگو، علی نیکنام از عشق خود به صنعت برودت گفت و بر این باور بود که اگر به صنعتی که در آن کار می‌کنم، عشق و علاقه نداشتم، دوام آوردن با همه این مشکلات بسیار سخت بود. او می‌گوید: «من برای پیشرفت صنعت کشور با عشقی که به کشور، صنعت برودت و پرسنلی که در این مجموع کار می‌کنند دارم، پا فشاری می‌کنم تا قدمی برای مردم و مملکت بردارم. امیدوارم سال جدید برای همه آن‌هایی که عاشقانه در این صنعت فعالیت می‌کنند، سال پر باری باشد».

دکتر داوود بایرامی، مدیریت بازاریابی و فروش شرکت تهویه:

$
0
0

عمر سامانه‌های تاسیسات باید با عمر ساختمان برابری کند

logo-tahviehبیش از نیم قرن تجربه فعالیت در صنعت تاسیسات موضوعی نیست که قابل چشم‌پوشی باشد. به همین دلیل در این روزهای پایان سال به سراغ» شرکت تهویه« که در بخش خصوصی در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات تهویه مطبوع فعالیت می‌کند رفتیم تا مروری بر فعالیت‌های گذشته و تصویری از برنامه‌های آتی این شرکت داشته باشیم.
نزدیک به دو سال است که وظیفه مدیریت بازاریابی و فروش شرکت تهویه بر عهده» دکتر داوود بایرامی« می‌باشد. وی همچنین در حوزه دارای دکترای بازاریابی است و در این زمینه تدریس می‌نماید .در ادامه از نگاه وی به شرکت تهویه می‌نگریم:


تاریخچه‌ای از شرکت تهویه و روندی که تا به امروز طی کرده است را بفرمایید؟
Tahviehشرکت تهویه در سال 1343 تاسیس گردید و 29 مهر ماه امسال پنجاهمین سال تاسیس شرکت را جشن گرفتیم. شرکت تهویه علاوه بر این که همیشه یک تولید‌کننده بوده است رسالتی صنفی را در جهت پیشبرد و ارتقای این صنعت به عهده داشته است. در همان ابتدای کار از تکنولوژی روز دنیا استفاده نموده است و در ادامه در سال 56 شرکت موفق گردیده است از شرکت‌های آمریکایی کرایسلر (Chrysler) و ایرتمپ (Air Temp) گواهینامه دریافت نماید.
امروز نیز شرکت تهویه طبق استانداردهای بین‌المللی فعالیت می‌نماید و همین کیفیت بالای تولیدات سبب شده است که تهویه همچنان در این صنعت پیشرو باشد و جایگاه خود را نیز در بازار حفظ نماید.
در سال 65 شرکت با تکیه بر توانایی‌ها و پتانسیل‌ها و دانش فنی که داشت، تغییراتی در مبحث طراحی و تولید خود داد و نسل جدیدی از سامانه‌های تهویه مطبوع را به بازار عرضه نمود و در نهایت در سال 77 موفق به اخذ گواهینامهTUV-Cert for ISO 9001  برای کلیه محصولات خود گردید؛ در حال حاضر کامل‌ترین رنج از محصولات تهویه مطبوع در داخل کشور توسط شرکت تهویه تولید و عرضه می‌گردد. به‌‌طوری‌که حتی برخی از محصولاتی که تاکنون فقط وارد می شد، در سال جاری توسط شرکت ما تولید گردید و نتایج تحقیقات و تلاش‌های شرکت به بار نشست. امروزه شرکت تهویه معتمد صنایع استراتژیک و مهم کشور همچون نیروگاهی، مخابراتی، بهداشت و درمان، عمرانی و دیگر صنایع کشور است. آن‌چه تهویه را از سایر رقبایش متمایز می‌کند پیشرو بودن و توان پاسخگویی به هرگونه خواست مشتریان خود در طراحی و ساخت محصولات با کیفیت است و این ماموریت استراتژیکی است که شرکت تهویه همواره به آن وفادار است.
با توجه به تنوعی که در محصولات دارید چه تدابیری برای خدمات پس از فروش این محصولات و عرضه بهتر آن اندیشیده‌اید؟
به طور معمول ما بر روی نصب محصولاتی که به فروش می‌رسانیم نظارت داریم اما اگر مشتری درخواست نماید که بدون نظارت به نصب محصولات بپردازد، بعد از شرکت در دوره‌های رایگان آموزشی که توسط مجموعه ما‌ برگزار می‌گردد و دریافت گواهینامه قادر به انجام این کار خواهد بود.
در حال حاضر محصولات این شرکت با 3 سال گارانتی برای کلیه محصولات و 5 سال گارانتی برای کمپرسورها و 10 سال خدمات پس از فروش به مشتریان عرضه می‌شود.


لطفا بفرمایید شرکت تهویه‌ چه محصولاتی در حوزه تهویه و مطبوع تولید می‌کند؟
ما انواع فن کویل‌ها را تولید می‌کنیم که شامل فن کویل‌های زمینی‌، سقفی توکار‌، کستی یک طرفه و چهار طرفه است. مورد آخر محصول جدید شرکت است و در واقع ما ‌اولین شرکت تولید‌کننده این محصول در ایران هستیم، در حالی که سایر شرکت‌ها به واردات آن اقدام می‌نمایند. این محصول جدید علاوه بر تأمین بازار داخل رویکرد صادراتی نیز دارد .بنابراین بر روی صادرات این محصول و ارتقای بسته‌بندی آن و سایر استانداردهایی که در این محصول باید رعایت شود برنامه‌ریزی کرده‌ایم .


فن کویل‌های دیواری‌ از دیگر محصولات جدید ماست.
شرکت تهویه جایگاه خاصی را برای کیفیت قائل است و همیشه بر کیفیت پا فشاری می‌نماید اما با این وجود رقابت در بازار کنونی بسیار سخت است؛ چرا که متاسفانه یک دید سنتی در بازار ایران وجود دارد که معتقد است جنس ارزان بخرید! در‌حالی‌که هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست. ولی سعی شرکت تهویه بر این است که کیفیت را در سطح خوب خود نگه دارد و همزمان با مشتریان حداکثر انعطاف را داشته باشد تا تعامل مناسبی برقرار نموده و رضایت مشتری را جلب نماید.
پکیج یونیت، اگزاست فن، کندانسیون یونیت، مینی چیلر و داکت اسپلیت از دیگر تولیدات شرکت تهویه محسوب می‌گردند.
مینی چیلر و داکت اسپلیت که بدان‌ها اشاره شد، جزء تولیدات جدید شرکت هستند که تاکنون کاملاً وارداتی بوده‌اند. این دو محصول توسط تیم‌های تحقیقاتی شرکت مورد بررسی فنی قرار گرفته‌اند و در نهایت بر اساس شرایط آب و هوایی ایران به طراحی و تولید آن‌ها در کشور مبادرت شده است. تولیدات ما به این محصولات ختم نمی‌شوند و چیلرهای هوا خنک و آب خنک از دیگر تولیدات ماست.

چیلرهای شما با ‌چیلرهای رقیب‌هایتان چه تفاوت‌هایی دارد و از چه مزیت‌هایی برخوردار است؟
قطعه اهمیت بسیاری در مبحث چیلر دارد. متأسفانه برخی از شرکت‌ها در هنگام تولید چیلر از قطعات دست دوم و نیز قطعات بی‌کیفیت استفاده می‌کنند. برخی نیز درطراحی چیلرها مهارت و تجربه کافی ندارند. در این ارتباط شرکت تهویه با دادن کد قطعه به خریدار، وی را از اصل بودن و کیفیت بالای محصول مطمئن می‌نماید ضمن این که تا چند سال از چیلر تولیدی خود پشتیبانی به عمل می‌آورد.
خاطرنشان می‌شود که طی چند سال اخیر در ارتباط با استفاده از چیلر تحولات بسیاری رخ داد. چرا که در سال‌های گذشته قیمت گاز در ایران بسیار ارزان بود و به همین سبب تولید و واردات چیلرهای جذبی در بازار رواج داشت. اما بعد از هدفمندی یارانه‌ها و زمانی که گاز گران شد، بازار از این محصول استقبال نکرد و شرکت تهویه نیز به تبعیت از این شرایط بر تولید چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک تمرکز نمود .
توصیه ما به مشتریان این است که از چیلرهای تراکمی استفاده کنند، چرا که چیلری با استانداردهای جهانی است و مورد توجه همه کشورهای پیشرفته قرار دارد. چیلر تراکمی به ویژه در مناطقی که رطوبت بالایی دارد کارایی بهتر و مناسب‌تری دارد. مخصوصا در کشور ما که در شمال و جنوب منطقه‌ای مرطوب را شاهد است، چیلر تراکمی بهترین گزینه می‌باشد.
بنابراین با گران شدن انرژی چیلر جذبی بازار خود را از دست داد، ضمن این که این چیلر مشکلات دیگری هم دارد چرا که باید در کنار آن یک برج خنک‌کننده هم خریداری شود و نگهداری آن نیز بسیار سخت است، در‌حالی‌که در چیلر تراکمی نگهداری آسان‌تری در پی دارد.

شرکت تهویه در گذشته‌ای نزدیک دست به ابداعاتی در زمینه تولید هواساز زده است؛ از این هواسازهای جدید بگویید؟
بله، اخیرا موفق به ساخت بزرگترین هواساز کشور شده‌ایم که در خط رنگ شرکت زامیاد فعال است؛‌ طراحی و ساخت این هواساز کاملا ًتوسط مهندسان شرکت تهویه صورت پذیرفته است.
هواسازهای هایژنیک، نوع دیگری از هواسازهای تولیدی ما است که در کلینیک‌ها استفاده می‌شود مثل اتاق‌های عمل‌، ام.آر.آی‌، ‌اتاق‌های آزمایشگاه‌ها و داروسازی‌ها . نکته قابل توجه این است که حساسیت این محصول از نظر طراحی و ساخت، به دلیل حساسیت مکان‌هایی که قرار است کار کند بسیار بالا است. برای نمونه می‌توان اشاره نمود که هواسازهای هایژنیک هتل بیمارستان گاندی که در تهران واقع شده است و شرکت داروسازی فاران شیمی توسط شرکت تهویه طراحی و تولید گردیده است.
در کنار این محصولات ما روی دستگاه‌های کویل نیز فعالیت می‌کنیم. در سامانه‌های تهویه مطبوع بحث کویل بسیار حیاتی است؛ از این رو این محصول استراتژیک نیز در شرکت تهویه تولید می‌شود که این امکان را به ما می‌دهد تا دقت بیشتری بر کیفیت محصولاتمان داشته باشیم.


این کویل‌ها چه مزیت‌هایی دارند و در چه محدوده و ظرفیتی تولید می‌شوند؟
کویل‌های منتسب به شرکت تهویه گواهینامه استاندارد‌ ER410 را دارا هستند. این کویل‌ها در انواع آبی و بخار و الکتریکی تولید می‌شود. نوع کویل در داخل دستگاه سفارش داده شده بررسی می‌شود و ردیف‌های کویل بر اساس خواسته مشتری مشخص می‌شود.

شرکت تهویه در تهیه مواد اولیه به چه میزان به خارج وابستگی دارد؟
اولویت شرکت این است که قطعات مورد نیاز را از میان تولیدات با کیفیت ایرانی تهیه کنیم. چرا که ما به عنوان تولیدکننده وظیفه خود می‌دانیم که از صنایع داخلی حمایت کنیم. ضمن این که تشریفات واردات را هم نخواهیم داشت؛ اما امکان تولید یکسری از قطعات در داخل وجود ندارد، همچون کمپرسور که در ایران تولید نمی‌شود و ما باید اِلمان این دستگاه را وارد کنیم و همچنین است برخی از فن‌ها یا موتورها.
این ادعا که اگر در داخل کشور قطعه با کیفیت وجود داشته باشد حتما آن را به قطعه خارجی ترجیح می‌دهیم قابل اثبات است. به عنوان مثال ما در گذشته موتورهای فن کویل‌را از ایتالیا وارد می‌کردیم اما امروزه آن را از شرکت‌های خوب ایرانی تهیه می‌کنیم.

tahveh2برای این‌که بتوانید استانداردهای لازم را کسب کنید چه فرایندهایی را باید در نظر بگیرید؟
استانداردهایی که نیاز داریم به دو بخش تقسیم می‌شوند، استانداردهای کیفی که به موارد فنی محصول مربوط می‌گردد و استانداردهای مدیریت کیفیت.
در ارتباط با مورد اول به سازمان‌های مربوطه مراجعه کردیم ولی متاسفانه این امکان وجود ندارد که همه دستگاه‌ها در داخل کشور بررسی شود. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که آزمایشگاه‌های متعددی راه‌اندازی نماییم، هم‌اکنون تعدادی از این آزمایشگاه‌ها به بهره‌برداری رسیده و تعدادی نیز در حال تجهیز است. ما در حال حاضر تنها شرکت دارنده اتاق تست صدا در ایران هستیم که چند ماه پیش به بهره‌برداری رسید. تصمیم داریم در آینده‌ای نزدیک برای تست هواسازهایمان تونل باد ایجاد کنیم و برای این موضوع در حال اخذ استانداردهای اروپایی هستیم.


به عنوان یک تولید‌کننده ایرانی چقدر در بازارهای ایران موفق بوده‌اید و چقدر از سهم بازار ایران را در اختیار خود گرفته‌اید؟
متاسفانه اکثر شرکت‌های ایرانی مطالعات و تحقیقات بازار استانداردی ندارند و تهویه هم از این قاعده مستثنی نیست. ولی بر اساس آمار در دسترس، در بخش نفت و گاز شرکت تهویه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
در سال‌های اخیر به این دلیل که شرکت درگیر فعالیت‌های نفتی بود بخش عمرانی تا حدودی نادیده گرفته شده بود؛ اما طی یک سال گذشته توانستیم به رشد تساعدی دربخش پروژه‌های عمرانی برسیم و در حال حاضر درصد اعظم فروش شرکت به بخش عمرانی اختصاص دارد. در این بخش شبکه نمایندگی‌مان را توسعه داده‌ایم و بازارهای جدیدی را کشف کرده‌ایم.
به هرحال پروژه‌های زیادی در شرکت در دست تحقیق است و در سال 94 به مرور عرضه خواهند شد؛ به عنوان نمونه یکی از دغدغه‌های شرکت تهویه بحث آب است؛ به‌طور‌ی‌که بتوان با حداقل مصرف آب یک محصول را تولید کنیم و محوریت دیگر مطالعاتمان بر روی این موضوع است که محصولاتی که از خارج وارد می‌شوند را تولید کنیم و بر اساس شرایط کشور بومی نموده و عرضه کنیم. ضمن این که مطالعاتی در بخش تهویه خودروهای سنگین هم داریم.
همچنین برای این که محصولات شرکت آسیب کمتری به محیط زیست وارد نماید سعی می‌نماییم در کمپرسورها از گازهای 410 استفاده کنیم و دیگر گازهایی که دوستدار محیط زیست هستند. بدین‌ترتیب در داکت اسپلیت‌ها از گاز R410E و در مینی‌چیلرهایمان از گاز R410E و R407C استفاده می‌کنیم.
به طور مستمر نیز با دانشگاه‌های معتبر در ارتباط داریم. از دستاوردهای این ارتباط، طراحی نرم‌افزاری است که به وسیله آن می‌توان محصولات شرکت تهویه را برای پروژه‌های مختلف طراحی کرد  .

اهالی این صنعت با چه مشکلات و چالش‌هایی روبه‌رو هستند؟
شرکت تهویه نیز به مانند سایر تولیدکنندگان با مشکلاتی از قبیل هزینه‌های بالای انرژی، قوانین کار، قوانین دست و پا گیر واردات و صادرات، قوانین مالیاتی و ... روبه‌رو است. از آن‌جایی‌که تولیدکنندگان مواد اولیه نیز با این موارد دست و پنجه نرم می کنند، بنابراین در تامین مواد اولیه نیز با مشکل مواجه هستیم و در ارایه محصولات تولیدی خود به مانع می‌رسیم. این پروسه معیوب در نهایت به ضرر اقتصاد کلان کشور تمام می‌گردد.
دغدغه دیگر اهالی این صنعت موضوع دولتی بودن اقتصاد کشور است. چرا که در خریدهای دولتی کیفیت امتیاز پایین‌تری نسبت به کیفیت دارد. این موضوع تولید‌کننده را ترغیب می‌کند تا جنس بی‌کیفیت تولید کند و وارد‌کننده را تشویق می‌کند که جنس بی‌کیفیت وارد کند .این جنس بی‌کیفیت وقتی در پروژه‌ نصب گردد سبب مستهلک شدن زودهنگام دستگاه‌ می‌گردد و هزینه گزافی را به سرمایه کشور تحمیل می‌کند.
مصداق این موضوع این است که شرکت تهویه در بسیاری از مناقصه‌های دولتی از نظر کیفی مورد تایید واقع می‌شود ولی از نظر هزینه و قیمت تأیید نمی‌گردد. این‌جانب معتقدم که وظیفه تغییر این رویکرد و تفکر بر دوش هر دو بخش خصوصی و دولتی است.

علاوه بر مواردی که در صحبت‌هایتان اشاره نمودید، برنامه‌های شرکت تهویه برای آینده چیست؟
توسعه شبکه نمایندگی فروش یکی از این برنامه‌ها است که در نتیجه آن مشتری به راحتی به محصول با کیفیت دسترسی پیدا خواهد کرد و همچنین به اشتغال‌زایی در سطح کشور خواهد انجامید. ضمن این‌که ارتقای سطح دانش نیروی انسانی، ایجاد بازارهای جدید در داخل، توسعه بازارهای صادراتی و صادرات به کشورهایی مانند ارمنستان و قزاقستان را برای سال آتی مد نظر داریم.

با توجه به این که به نوروز 94 نزدیک می شویم، بفرمایید مجموعه تهویه نوروز خود را چگونه سپری می‌کند؟
به طور معمول از نیمه دوم اسفند سفره هفت‌سین را در بخش فروش شرکت به پا می‌کنیم تا حال و هوای عید در شرکت جریان یابد وهمچنین جشن کوچکی با حضور تمام پرسنل شرکت برپا می‌شود. کارخانه بعد از تعطیلات رسمی به کار خود ادامه خواهد داد و دفتر مرکزی نیز فعال است.

و صحبت پایانی؟
عمر سامانه‌های تاسیسات باید با عمر ساختمان برابری کند و تقاضای مجموعه تهویه از کارفرمایان و پیمانکاران و مشاوران این است که کیفیت را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

در گفت‌و‌گو با مدیرعامل شرکت دکت: صنعتگران قدیمی، کتابی از تجربه‌ها هستند

$
0
0

logo-deketبدون تردید حس مسئولیت و علاقه به تولید کالاهای مورد نیاز جامعه، جهت پیشرفت صنعت کشور، سبب شده تا صنعتگران قدیمی از دیرباز در این راه قدم گذاشته و برای رفع نیاز جامعه صنعتی ایران تلاش کنند. شرکت دکت، همپای دیگر شرکت‌های با سابقه ایرانی بیش از 50 سال است که در عرصه تولید انواع دریچه‌های هوا و دمپرهای کنترل فشار هوا فعالیت می‌کند. حال و هوای فرا رسیدن سال نو بهانه خوبی بود تا با «ابوالمحسن جنتی»، مدیر عامل «شرکت دکت» یکی از قدیمی‌های صنعت تهویه و تاسیسات گفت‌و‌گویی داشته باشیم.

تجربه‌ای که از نوجوانی آغاز شد
50 سال سابقه کاری را باید نتیجه تلاش و فعالیت مستمر کسی دانست که عاشقانه پا در صنعت تاسیسات گذاشته و تمام تلاش خود را برای تولید کالای با کیفیت گذاشته است. ابوالمحسن جنتی با 78 سال سن، هنوز به سبب علاقه به صنعت در این راه فعالیت می‌کند. او می‌گوید: «‌از دوران نوجوانی به جهت این که پدر صنعتگر بود، من نیز به این کار علاقه‌مند شدم و در کنار پدر بودم تا از تجارب او استفاده کنم و کار را بیاموزم. چرا که بر این باور بودم که در زندگی هیچ چیز بهتر از کار کردن و کسب روزی حلال نیست. به همین جهت از همان ابتدا فعالیتم را در حوزه کانال‌کشی انتقال هوا شروع کردم. بسیاری از کانال‌های تهویه مطبوع ساختمان‌های قدیمی تهران از جمله ساختمان مرکزی بانک ملی، حسینیه ارشاد و بسیاری از مساجد، بانک‌ها و سینماهای تهران را اجرا کردیم. حتی در مواقع بسیاری برای اجرای کانال‌های انتقال هوا و تهویه مطبوع به شهرستان‌های دیگر می‌رفتیم. از آن‌جایی‌که در این حوزه شغلی باید سفرهای زیادی می‌رفتم و سامان درستی نداشت، به ساخت دریچه‌های انتقال هوا روی آوردم که مرتبط با همین حوزه شغلی بود. در واقع بعد از حاج احمد شاهرخی که تولید‌کننده دمپر و دریچه‌های هوا بود، من وارد این کار شدم و دو سال با حاج احمد فعالیت کردم. ضمن این‌که احساس نیاز مٌبرم به تولید این دسته از محصولات، خودکفایی و عدم وابستگی به تولیدات کشورهای دیگر دلیل تاسیس این کارخانه شد. به همین جهت برای آن‌که بتوانم دانش فنی روز دنیا را کسب کنم با شرکت‌های اروپایی و غربی در ارتباط بودم و برای الگوبرداری از طراحی‌های نوین این صنعت به کشورهای زیادی سفر می‌کردم».

Deket

هدفی که محقق شد
به گفته مدیران شرکت دکت، کیفیت سر لوحه تولیدات این شرکت کهنه کار است و همین عامل سبب موفقیت شرکت در این حوزه شده. مدیرعامل دکت می‌گوید: « سال 1342 شرکت دکت در راه ارایه بهترین و کامل‌ترین مجموعه تولیدات تاسیس شد و در جهت ارتقای کیفی محصولات و رضایت مشتریان گام برداشت. از این رو مجموعه دکت فعالیت خود را در زمینه تولید انواع دریچه‌های هوا و دمپرهای کنترل فشار هوا آغاز کرد.
بدون اغراق امروزه تولیدات ما ازهمه محصولات مشابه در بازار باکیفیت‌تر و مدرن‌تر است. چرا که از همان ابتدا دقت و سخت‌گیری در کارمان زیاد بود و اگر یکی از دریچه‌ها و دمپرها مشکل کوچکی داشت، نمی‌گذاشتم آن کالا از کارخانه خارج شود. همین کیفیت و طراحی‌های مدرن سبب شده تا دیگر تولیدکنندگان نیز از ایده‌های ما الگوبرداری کنند. این موضوع نشان از آن دارد که ما جایگاه خود را در بازار ایران به‌دست آورده‌ایم. چرا که تولیدات ما زیربنای صنعتی دارد».
بی‌شک موفقیت‌های کسب شده هر مجموعه‌ای را باید مرهون تلاش مستمر نیروی انسانی متخصص و کارآمد دانست. به گفته مدیرعامل شرکت دکت، یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت آموزش نیروی انسانی شاغل در مجموعه است که در مراکز مختلف علمی و تحقیقاتی با هدف ارتقای سطح علمی و فنی همکاران برگزار می‌شود. ضمن این‌که یکی از فعالیت‌های دکت، ارایه مشاوره در راستای نیاز مخاطب است تا با هوارسانی صحیح و نحوه کانال‌کشی به بالاترین راندمان، براساس رعایت استانداردهای معتبر جهانی دسترسی پیدا کنند. جنتی در همین زمینه می‌گوید: بخش کنترل کیفیت دکت با استفاده از تجهیزات مورد نیاز و بر اساس استانداردهای روز دنیا مراحل مختلف پروسه تولید را از بدو ورود مواد اولیه تا خروج تولیدات از کارخانه از لحاظ کیفی کنترل می‌کند و آن‌چه که در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد، گواهی است بر این مدعا».

گذری کوتاه بر فعالیت دکت
تولید بیش از 60 نوع دریچه هوا و دمپرهای کنترل‌کننده هوا، نشان از تجربه نزدیک به نیم قرن شرکت دکت است. مدیر عامل این شرکت با بیان این‌ موضوع گفت:«‌امروزه دکت توانسته است با تلاش تیمی مجرب و اهل فن، در ساخت بسیاری از بزرگ‌ترین پروژه‌های مسکونی، اداری، صنعتی و استراتژیک همکاری کرده و بدین‌ترتیب ضمن دستیابی به تجربیات روزافزون، توانست دانش فنی، دقت و تعهد کاری خود را به اثبات برساند. ضمن این‌که این شرکت تنها دارنده استاندارد بین‌المللی کیفیت کالا از مؤسسه رینگفیلد انگلستان، تضمین مدیریت کیفیت (ISO 9001:2000) و استاندارد اروپا (CE) در ایران است. یکی از فعالیت‌های این شرکت، پژوهش و تحقیقات کاربردی در زمینه بهبود وضعیت تولید دریچه‌های تنظیم هوا و اجرای انواع باکس‌های پلانیوم و دریچه‌های خطی مطابق با استانداردهای بین‌المللی است. طراحی و محاسبات، عیب‌یابی سامانه‌های هوارسانی در زمینه کانال‌های ارتباطی، دستگاه‌های هوارسان با فضاها و کاربردهای متفاوت و ارایه طرح‌های توجیهی فنی و اقتصادی، همراه با مشاوره پیش از تولید و اجرا در جهت استفاده از دریچه‌ها و دمپرها متناسب با نیاز تأسیسات و فضاهای موجود، از فعالیت‌هایی است که در شرکت دکت انجام می‌گیرد».

جنس بازاری تولید نمی‌کنیم
اجرای نوآوری‌ها و ایده‌های جدید یکی از علل پیشرفت هر صنعتگر است. شرکت دکت به پشتوانه توانایی‌های خود و تنوع در تولید انواع دریچه‌های هوا و دمپرهای کنترل‌کننده هوا، پیشتاز در ارایه بهترین خدمات ممکن به جامعه مهندسی کشور و پروژه‌های در دست اجرا است. ابولمحسن جنتی در این زمینه می‌گوید: «‌دکت امروز تولیدکننده انواع دریچه‌های رفت و برگشت است، ضمن این‌که بیش از 15 سال پیش برای اولین بار در ایران، انواع دریچه‌های هوای خطی را طراحی و تولید کرد. دریچه‌های که مورد تأیید استانداردهای جهانی است. از آن‌جایی‌که دریچه در نمای کار استفاده می‌شود و ظاهر آن اهمیت دارد، دریچه‌های خطی بسیار شکیل‌تر از دریچه‌های معمولی هستند. دریچه‌های گرد یکی دیگر از تولیدات دکت است که هنوز هیچ یک از تولیدکنندگان ایرانی نتوانسته‌اند این نوع دریچه را طراحی و تولید کنند. البته این موضوع برای من اگر چه افتخار است ولی از یک جهت درد دارد، چرا که ابزار این کار شاید در دسترس بسیاری از تولیدکنندگان است ولی دانش فنی آن را ندارند و نمی‌توانند همچون محصولات ما تمیز و با استانداردهای خاص تولید کنند. در بیشتر این دریچه‌ها قابلیت نصب دمپر وجود دارد. اما تولید انواع دمپرها از جمله دمپرهای آتش، کنترل، گرد، آتش گرد، متعادل‌کننده و دمپر آتش (گچی) از دیگر محصولاتی است که با مزایای خاص خود در کارخانه دکت تولید می‌شود. نکته قابل توجه در دمپر آتش این است که، این دمپرها مانع عبور آتش و حرارت در کانال است، به همین جهت برای تولید آن‌ها از ورق‌های ضخیم‌تری استفاده می‌شود و ما برای نخستین بار در این دمپرها از فیوز استفاده کردیم تا اگر حریقی اتفاق بیفتد، دمپرها بسته شود و به جاهای دیگر سرایت نکند. از دیگر تولیدات شرکت دکت می‌توان به صفحه دسترسی به فن‌کویل، در بازدید شیر فلکه، لوور باران‌گیر، لوور ماسه گیر، در شوت زباله و صداگیر اشاره کرد. به هرحال هر کسی که به دنبال دریچه شکیل و با کیفیت است، تولیدات دکت را انتخاب می کند؛ چراکه جنس بازاری تولید نمی‌کنیم».

با علاقه از امواج طوفانی دریا گذر می‌کنیم
هر تولیدکننده و صنعتگری که در عرصه‌های مختلف فعالیت دارد، با مشکلات زیادی دست و پنچه نرم می‌کند. مدیرعامل دکت می‌گوید: «‌قوانین سختگیرانه‌ای که ارگان‌های مختلف مقرر کرده‌اند، دست و پای ما را بسته است. امروزه در این شرایط سخت تنها علاقه به این صنعت و تعهدی که به پرسنل این کارخانه دارم، سبب شده از پا نیفتم. تمام تلاشم را می‌کنم تا زمانی که در این کارخانه فعالیت دارم، آن را روی پا نگه دارم تا با کارآفرینی، گره‌ای از مشکلات مردم کشورم را باز کنم. چرا که بر این باوریم ما نیز جزیی از این مردم هستیم و در کنار آن‌ها فعالیت می‌کنیم.
ما تولیدکنندگان همچون کسی هستیم که در دریا در حال غرق شدن است و برای زنده ماندن، باید از امواج طوفانی دریا گذر کنیم. یکی از مشکلاتی که ما با آن روبه‌رو هستیم، قیمت‌گذاری‌هایی است که برای ما می‌کنند. با توجه به این‌که بسیاری از اجناس و مواد اولیه‌ای که تهیه می‌کنیم، چندین بار در طول سال قیمتشان تغییر می‌کند، باید با همان قیمت تعیین شده اول سال تا پایان سال کنیم. من هیچ‌گاه در این صنعت دنبال پول و سودآوری نبوده‌ام، مگرنه هیچ‌گاه نمی‌توانستم در این صنعت دوام بیاورم. امروزه با 78 سال سن و بیش از 50 سال سابقه کاری در این حوزه، خود را همچون کتابی می‌دانم که پر از تجربیات و ایده‌های نو است.

به سوی آینده‌ای روشن
ابوالمحسن جنتی، مدیرعامل شرکت دکت، از قدیمی‌های صنعت تاسیسات، در بخشی از این گفت‌وگو بیان کرد: «‌ماه اسفند، ماه ارزیابی کارهایی است که در یک سال انجام داده‌ایم. ما نیز به عنوان یک تولیدکننده، تمام تلاش خود را برای تولید با کیفیت همچون گذشته انجام داده‌ایم. امروزه احساس می‌کنم، توانسته‌ایم تا حد زیادی به اهداف خود در سال 93 برسیم و منتظر آینده‌ای روشن برای کشور و صنعت خودمان باشیم. شرکت دکت برای سال 94 برنامه‌های زیادی را در نظر دارد که با تلاش مستمر پرسنل تحقق پیدا خواهد کرد».
جنتی که امروز کوله باری از تجربه را در اختیار دارد، می‌گوید: «‌برای این که امروز خود را در کار موفق ببینم، همیشه در کار و زندگی دقیق، قانع و برنامه‌ریزی صحیح داشته‌ام. من موفقیت را در تولید کالای با کیفیت می‌دانم، نه در جمع‌آوری مال و سودآوری بیشتر».

رییس هیأت مدیره محاسب تهویه: بخشی از سرمایه‌های ملی کشور، تجربه‌ها هستند

$
0
0

logo-mohasebtahviehمحاسب تهویه، تنها با سه دهه تجربه در حوزه تولید محصولات تهویه و تأسیسات، اکنون یکی از شرکت‌های پیشتاز در عرصه صنعت تأسیسات ایران است که به باور مدیران این مجموعه امروز توانسته بیش از 40 درصد از بازار ایران را تامین کند. شرکتی که همچون تولیدکنندگان دیگر داخلی با تمام محدودیت‌ها، با انگیزه ایستاده و به دنبال افقی روشن در این مسیر گام نهاده است. حال و هوای نو شدن فصل، بهانه خوبی بود تا با «محمد علی جوادی» رییس هیأت مدیره این شرکت که دارای ایده‌هایی جدید و نو است گفت‌وگویی داشته باشیم:

Mohaseb-Tahviehهدف، تولید کالای جدید بود
مهندس محمد علی جوادی فعالیت علمی و عملی خود در رشته تأسیسات را از سال 46 آغاز کرد و در مراحل بالاتر در رشته تأسیسات برق از دانشگاه علم و صنعت فارغ‌التحصیل شد. وی با اشاره به این موضوع گفت: امروز به واسطه تحصیلات صنعتی و علاقه‌ای که به این رشته داشتم، در حوزه‌های تدریس، تالیف، نظارت، طراحی و مشاوره تجربه‌های بسیاری کسب کرده‌ام.
رییس هیأت مدیره شرکت محاسب تهویه با بیان این‌که این شرکت از مهر 74 باهدف تولیدات جدید در عرصه صنعت تهویه و تأسیسات شکل گرفت، اظهار داشت: محاسب تهویه نخستین تولیدکننده دستگاه‌های تهویه مطبوع مخصوص سالن‌های الکترونیکی، کنترلی و سالن‌های مخابراتی در ایران است.
وی ادامه داد: از آن‌جایی‌که بسیاری از سازنده‌های داخلی به سبب محدودیت‌هایی که داشتند، رغبتی برای تولید چنین دستگاهی نداشتند، فعالیت خود را در این حوزه شروع کرده تا ارز زیادی نیز از کشور خارج نشود.
امروز شرکت محاسب تهویه تولیدکننده انواع کندانسورهای هوایی در ظرفیت‌های 3 الی 200 تن تبرید با لوله‌های مسی و فین‌های آلومینیومی، دستگاه‌های تهویه خاص برای مراکز کامپیوتر- مراکز حساس الکترونیکی و اتاق‌های کنترل مراکز مخابراتی دیجیتال است. ضمن این‌که دستگاه‌های پکیج تهویه‌ سالن‌های تمیز و بیمارستانی با کوئیل DX تلفیقی از هواساز مدل MTA و کندانسینگ یونیت‌های مدل CUR در ظرفیت‌های 3 تا 200 تن تبرید طراحی و تولید می‌کند.
مهندس جوادی با اشاره به تولیدات شرکت محاسب تهویه گفت: دستگاه‌های تهویه خاص که در خط تولید این شرکت قرار دارد، منطبق با استانداردهای EN1886 اروپا و مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت است. اما تولید انواع هواساز برای اتاق‌های تمیز و خاص همچون اتاق عمل و سالن‌های محل نگهداری دارو، از دیگر محصولات محاسب تهویه محسوب می‌شود. در این جا باید این نکته را بیان کنم که ما تنها شرکت ایرانی هستیم که هواسازها را بر اساس استانداردهای اروپا در بازار عرضه می‌کنیم.
وی افزود: در همین زمینه، پروژه‌هایی برای پژوهشگاه رویان و شرکت‌های داروسازی اجرا کرده‌ایم.
رییس هیأت مدیره محاسب تهویه با بیان این‌که در تولید هواسازها بر اساس حساسیت فضای مورد استفاده، باید عواملی در آن رعایت شود، بیان داشت: یکی از مواردی که در ساخت هواساز باید رعایت شود، بحث دما است. به این جهت که سایت‌هایی که این دستگاه‌ها در آن نصب می‌شود، گرمازا هستند یا تولید گرما می‌کنند. ضمن این‌که فضای سایت‌های مذکور به طور کامل بسته است و ما اجازه نداریم بدون کنترل هوای بیرون را وارد کنیم. اما عامل دیگر، بحث رطوبت است که اگر به درستی محاسبه و تنظیم نشود به کل سامانه آسیب وارد می‌کند.
جوادی در ادامه با اشاره به این‌که محاسب تهویه نخستین طراح و سازنده سامانه کنترل دیجیتال در ایران است، تصریح کرد: آخرین سامانه‌ای که ما طراحی و تولید کردیم، پوزیشن کنترل است. این دستگاه نه تنها مجموعه را براساس خواسته کارفرما کنترل می‌کند بلکه در حفاظت آن نقش دارد. این سامانه به گونه‌ای طراحی شده که به کمپرسور دستگاه و فن کندانسور آسیب وارد نشود و قبل از ایجاد هر گونه مشکل و آسیبی به قطعات دستگاه، این سامانه هوشمندانه مشکل را شناسایی و مانع خرابی قطعات دستگاه می‌شود.
وی در خصوص عمر دستگاه‌های پکیج یونیت یادآور شد: در تمام دنیا، پکیج یونیت‌ها بین 10 تا 15 سال عمر می‌کند، در حالی که ما در ایران این تعریف را برهم زده‌ایم و دستگاه‌هایی پکیج یونیتی که توسط محاسب تهویه 22 سال پیش نصب شده هنوز کار می‌کنند و تنها عده‌ای سامانه کنترلی آن را به‌روز‌رسانی کرده‌اند.
رییس هیأت مدیره محاسب تهویه با اشاره به این‌که به‌طور‌کلی همه تولیدات همه کشورها به نوعی وابسته به واردات است، اظهار داشت: ضریب این وابستگی در تولیدات مختلف متغییر است، چرا که یکسری از مواد اولیه تولیدات ما وارداتی است. اما هنر من تولیدکننده در این نیست که تولید را بیش از حد افزایش دهم، بلکه باید افزایش توسعه کیفی داشته باشیم. ضمن این‌که هنر مهندس و تولیدکننده در این است که کمترین وابستگی ارزی را داشته باشیم. چراکه حق نداریم به قیمت تولید و ایجاد اشتغال، ارز کشور را که یک سرمایه ملی است، هدر دهیم. به همین جهت سعی می‌کنیم تا جایی که بتوانیم مواد اولیه دستگاه‌هایمان را از داخل تهیه کنیم.
جوادی در ادامه افزود: آن‌چه برای ما در تولید محصولات شرکت اهمیت دارد، این است که از نظر کارایی قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی باشد. از این رو یکی از شرکت‌های مطرح آلمانی که در ایران نیز مشتریان خاص خود را دارد، کیفیت محصولات ما را تایید کرده و پیشنهاد همکاری داده است.

بازار تأسیسات ایران، در اختیار تولیدکننده‌های داخلی
وی با بیان این‌که محصولات محاسب تهویه در صنایع پتروشیمی، نفت، مخابرات، صنایع سیمان و ... کاربرد دارد، اظهار داشت: محاسب تهویه امروز در بازار ایران از جایگاه رفیعی برخوردار است، به‌صورتی‌که پکیج‌های تولیدی ما توانسته، بالای 40 درصد از بازار داخل را تأمین کند. بدون تردید اجرای پروژه‌های متعدد در سطح کشوردلیلی بر این مدعا است. در حال حاضر شرکت محاسب تهویه، مشغول اجرای پروژه پالايشگاه ميعانات گازي بندرعباس است که بزرگ‌ترین پروژه ملی ایران محسوب می‌شود. این پروژه مطابق با استانداردهای شرکت نفت در حال اجرا است که این امر نشان می‌دهد دستگاه‌های محاسب تهویه از نظر عمر و میزان کارایی دستگاه‌، قابلیت رقابت با محصولات خارجی را دارد.
رییس هیأت مدیره محاسب تهویه با بیان این‌که باید مشاوره‌های تخصصی توسط افراد خبره صورت ‌گیرد، افزود: استدلا‌های فنی را باید به اهل فن و کارشناسان نخبه انجمن صنعت تأسیسات سپرد تا منابع ارزی کشور بیهوده هدر نرود. البته امروز با توجه به محدودیت‌های ارزی و بحث‌های حمایت از تولیدکننده و اقتصاد مقاومتی دستگاه‌های وارداتی جایگاهی در بازار ایران ندارند.
مهندس جوادی در ادامه به بخش صادرات شرکت اشاره کرد و گفت: اکنون حجم صادراتمان به گستردگی سال‌های اول تاسیس نیست، اما در حال حاضر چندین مورد صادرات به کشورهای عراق، افغانستان و ارمنستان داشته‌ایم.

برای توسعه صنعت، از حاشیه‌ها باید فاصله گرفت
وی با بیان این‌که دولت باید به فکر تقویت تولیدکنندگان کوچک و ضعیف داخلی باشد، اظهار داشت: متأسفانه از بعد انقلاب ایران، در همه صنایع و فعالیت‌هایمان به سبب فشارهایی که از خارج به ایران وارد بود، همیشه درگیر حاشیه بوده‌ایم و نتوانسته‌ایم کار اساسی انجام دهیم. امروز وظیفه وزارت صنایع به‌عنوان متولی این است که در همه صنایع چالش‌ها و پتانسیل‌های صنعتگران را بررسی کند و تولیدکنندگان را مجاب کند تا دانش فنی روز دنیا را کسب کنند و اگر امکانات تولید برای ساخت کالایی وجود نداشت، از آن‌ها حمایت کند. آن‌چه اکنون در صنعت ما نادیده گرفته شده‌، بسترسازی برای تولید با کیفیت و هدایت اصولی تولیدکنندگان است.
جوادی ادامه داد: متأسفانه در شهرک صنعتی که کارخانه ما واقع شده است، تمام سرمایه‌های مالی کشور تبدیل به کارخانه‌ها و سوله‌هایی شده است که به دلیل مشکلات موجود تعطیل شده‌اند.
رییس هیأت مدیره محاسب تهویه با انتقاد به سختگیری‌های برخی ارگان‌های دولتی، اظهار داشت: متأسفانه به نظر می‌رسد، تنها جایی که باید در برابر قوانین مالیاتی و جرایم بیمه‌ قرار بگیرند، تولیدکننده‌ها و کارخانه‌ها هستند. این سخت‌گیری‌ها سبب شده، بسیاری از نخبگان و فعالان صنعتی دیگر در کشور فعالیت نکنند؛ چرا که برای آن‌ها جایگاه اجرایی بالایی در نظر نمی‌گیرند. مسئولان باید بدانند که این تجربه‌ها به راحتی به دست نیامده است. ضمن این‌که یک بخش از سرمایه‌های ملی کشور، همین تجربه‌ها هستند.
وی ادامه داد: بیشترین لذت برای کسی که دارای علم، دانش و صنعتی است، تولید کردن می‌باشد. وقتی دستگاهی را تولید می‌کنم که با گذشت 20 سال هنوز کار می‌کند و عده‌ای از آن بهره‌مند می‌شوند، برای من لذت‌بخش است.
مهندس محمدعلی جوادی با بیان این‌که ملت ایران شایسته عقب ماندن در عرصه بین‌الملل نیست، اظهار داشت: در حال حاضر کشور به سمت و سوی مناسبات سیاسی و اجتماعی جدیدی در حال حرکت است و ما باید خود را آماده این شرایط کنیم. هم‌اکنون کشور برای حرکت به سمت توسعه، وارد یک مسابقه جهانی شده است که باید با دو 100 متر در این مسابقه حضور پیدا کند تا عقب نیفتد.
رییس هیأت مدیره محاسب تهویه در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان داشت: امروز باید برای حضور در مناسبات سیاسی و اجتماعی جدید با دنیا هم‌سو شد و برای این‌ کار باید توسعه کیفی محصولاتمان را سرلوحه خود قرار دهیم تا در این تغییر و تحولات جدید سیاسی و اجتماعی، بتوانیم با شرکت‌های معتبر خارجی نیاز منطقه را پوشش دهیم.
وی با بیان این‌که در سال 93 به 95 درصد اهداف ترسیم شده در شرکت رسیده‌ایم، گفت: امیدوارم با آغاز سال 94 کشور به سمت توسعه روز افزون حرکت کند و ما نیز در این راه از تلاش دست بر نم

کامل‌ترین مجموعه تولیدکننده برج خنک‌کن و قطعات جانبی در کشور

$
0
0

manufacturer-cooling-towers-accessories«شرکت دلتا تی (صنایع دلتا تهویه)» یکی از قدیمی‌های صنعت تاسیسات است که در زمینه تولید برج خنک کن فعال است اما تفاوت عمده‌ای با سایر تولیدکنندگان این محصول دارد. طی گفتگویی که با «مهندس وحید رجب زاده» مدیرعامل این شرکت در انجام داده‌ایم با این شرکت بیشتر آشنا خواهیم شد:

جناب آقای رجب زاده، درباره دلتا تی و فعالیت‌های آن بفرمایید؟
صنایع دلتا تی با بیش از چند دهه فعالیت و با بهره‌گیری از کادر قوی طراحی و ساخت انواع برج‌های خنک‌کننده و با به‌کارگیری از جدیدترین نرم‌افزارهای موجود در سطح جهان ارایه‌دهنده بهترین و کامل‌ترین مجموعه برج‌های خنک‌کننده در سطح کشور می‌‌باشد.
فعالیت‌های صنایع دلتاتی دارای گستره زیادی است؛ به‌طوری‌که طراحی و ساخت انواع برج‌های خنک‌کننده شامل برج‌های فایبر‌گلاس، بتونی، فلزی، چوبی و ترکیبی در شکل‌های مختلف، انواع طرح‌های مدار باز، مدار بسته، هیبرید، انواع برج‌های مکش طبیعی، مکش اجباری و یا ترکیبی و انواع مخازن مدور و مکعبی افقی و عمودی نگهداری مواد شیمیایی و آب، قسمتی از فعالیت‌های شرکت ما است.
دلتا تی در کنار تولید برج خنک کن، قطعات جانبی آن را نیز تولید می‌‌کند، مانند قطره‌گیر، نازل، انواع فن و انواع پکینگ‌ و این ادعا که کامل‌ترین مجموعه تولیدکننده برج خنک‌کن و قطعات جانبی در کشور هستیم، در عمل ثابت گردیده است.

بنابراین در کنار تولید محصول خود، در راستای تامین قطعات جانبی آن نیز فعال هستید و در واقع صفر تا صد برج خنک کن را انجام می‌دهید. این امر مسلماً بسیار انرژی‌بر و هزینه‌بر است و در میان سایر تولید‌کنندگان این محصول بی‌سابقه است. دلیل این نوع از تولید چیست؟
بله، این کار سخت است اما مزایای زیادی دارد. به طور مثال قطعات تولیدی کاملاً متناسب و در راستای تامین نیازهای برج است و در نهایت کیفیت محصول نهایی بالاتر خواهد بود. همچنین این تولید یکجا سبب می‌شود که قیمت تمام شده محصول نهایی کمتر باشد و همین‌طور خدمات پس از فروش مناسب‌تر می‌گردد.

یکی دیگر از فعالیت‌های دلتا تی، بهینه‌سازی و افزایش راندمان سامانه‌های برج خنک‌کننده است، در این باره بیشتر توضیح می‌دهید؟
در این ارتباط به تازگی نوعی از برج خنک کن که صرفه‌جویی بسیاری را به همراه دارد تولید کرده‌ایم و در واقع دومین شرکت در جهان هستیم که موفق به این تولید گشته‌ایم. حدود 4 سال پیش این محصول توسط یک شرکت آمریکایی تولید و در پروژه‌ای در کشور فرانسه نصب و اجرا شد.
از آن جایی که کشور ما از لحاظ منابع آبی در مضیقه است و امکان واردات این برج را نیز نداریم، گروه طراحی و تولید دلتا تی تصمیم به تولید محصولی مشابه آن به روش مهندسی معکوس گرفت.
با این روش کاهش قابل توجهی در مصرف آب می‌گردد و توسط یک برج، در سال چیزی حدود 60 تا 70 میلیون‌ لیتر صرفه‌جویی واقعی به عمل می‌آید. البته این برآورد بر اساس 10 درصد صرفه‌جویی است در حالی که عملاً این روش در زمستان تا 30 درصد در مصرف آب کاهش ایجاد می‌کند. حال صنایعی مثل فولاد یا ذوب آهن را در نظر بگیرید که فقط در یک کارخانه بیشتر از 150 برج وجود دارد.

پس در نتیجه بازار اصلی مصرف این محصول را صنایع بزرگ تشکیل می‌دهند؟
بله، هر چند این محصول هنوز به مرحله اجرا نرسیده اما صنایعی مانند نفت و گاز و پتروشیمی از بزرگترین مشتریان این برج خواهند بود. در بیستمین دوره از نمایشگاه نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي تهران نیز کارشناسان شرکت‌های نفت استقبال خوبی از این تولید به عمل آوردند. هر چند متاسفانه برخی صنایع بزرگ ما علاقه‌مند به تغییر نیستند و محصولات قدیمی خود را ترجیح می‌دهند. این موضوع در رابطه با قطعات هم صدق می‌کند مثلاً قطعات یکسری پکینگ‌ها مربوط به 40 سال پیش هستند. ما به فکر این دسته از مشتریان نیز هستیم و تولید تجهیزات دستگاه‌های قدیمی را هم در دستور کار خود داریم.

حلقه‌های مفقوده صنعت برودت کشور

$
0
0

Saba-Boroodat1طی این گفتگو با یکی از رکن‌های صنعت برودت کشور بیشتر آشنا خواهیم شد؛ شرکت «صبا برودت پارس» که طراح و تولید‌کننده تجهیزات برودتی صنعتی و سامانه‌های انتقال حرارت در صنعت برودتی کشور می‌باشد. مسئول بخش تحقیق و توسعه، مهندس امیر ابوالی و کارشناس فروش، انسیه ثامنی پاسخگوی سوالات ما هستند.
ابوالی تاریخچه مختصری از صبا برودت پارس بیان کرد: این شرکت با تکیه بر دانش تئوری و تجربی موسسان آن در سال 1383 شروع به فعالیت نمود. هدف از پایه‌گذاری این شرکت پاسخ به نیازهای در حال رشد بخش ذخیره انرژی با عملکرد کیفی بالا در رابطه با طرح‌های حرارتی برودتی در ایران‌، کشورهای محدوده خلیج فارس‌،خاور‌میانه‌، شمال آفریقا و کشورهای  ClSمی‌باشد.
وی افزود: همان‌طور‌که می‌دانید صنعت سردخانه و سردسازی جزء صنایع استراتژیک به حساب می‌آید و ذخیره‌سازی مواد غذایی و دارویی در سردخانه‌های بزرگ منوط به این صنعت است. صبا برودت پارس تمام سیکل تبرید و تجهیزات این صنعت را طراحی و تولید می‌نماید. در واقع انواع مخازن، اواپراتور با تمام ظرفیت‌ها، انواع کندانسور مانند تبخیری، هوایی و شلنگ تیوپ، چیلر، مبدل‌های حرارتی و در کل هر محصولی که لازمه برودت و سرماسازی باشد را تولید می‌کنیم.
مسئول بخش تحقیق و توسعه اذعان نمود که عضو انجمن‌هایASHRAE ، IIR و  IIARمی‌باشند و استانداردهای این انجمن‌ها مبنای تولیدات شرکت است.
وی در پاسخ به این پرسش که از لحاظ فنی چه تفاوتی با شرکت های داخلی و خارجی دارند، گفت: در مبحث سردسازی با آمونیاک ما در جایگاه اول در کشور هستیم، چرا که کار با مایع آمونیاک یکسری ویژگی‌ها و استانداردهای خاص دارد که به انباشته علمی بسیاری نیاز دارد. به عنوان مثال آمونیاک در 33- درجه سانتی‌گراد به جوش می‌آید و بنابراین کار با آن ظرافت خاصی می‌طلبد. همچنین ما توان این را داریم که با استفاده از مایع آمونیاک دما را تا 50- درجه سانتی‌گراد پایین بیاوریم.
ابوالی در رابطه با مقایسه با محصولات خارجی نیز ابراز نمود که از لحاظ کیفیت طراحی تفاوتی نداریم اما شاید فقط از لحاظ کیفیت ساخت محصولات بهتری ارایه نمایند و آن هم به این دلیل است که بازار ایران کیفیت بالاتر محصول و به تبع آن قیمت بیشتر را پذیرا نیست.
در ادامه ثامنی به سهم شرکت در بازار برودت کشور اشاره کرد: صبا برودت پارس به عنوان پیشرو در ساخت تجهیزات برودتی صنعتی شناخته شده است و ارتباط با بیشتر پروژه‌های برودتی در کشور موفقیت این شرکت را در دوره نسبتاً کوتاه از زمان تاسیس نمایان می‌سازد. در حال حاضر نیز با دارا بودن نیروهای جوان و پویا و متخصص در این مسیر گام بر می‌داریم و همواره به دنبال بروزرسانی علم این صنعت هستیم.
کارشناس فروش صبا برودت پارس خاطرنشان کرد که در زمینه مخزن‌سازی و پوشش بازار آن، حرف اول را می‌زنند.
از ابوالی جویا شدیم که باز شدن درب‌های اقتصادی کشور در آینده چه اثری بر صنعت برودت کشور خواهد داشت. وی گفت: این موضوع به طور مستقیم بر روی علم تولید تاثیر ندارد، اما برداشته شدن تحریم‌ها سبب رقابتی‌تر شدن بازار و ارایه محصول با کیفیت بیشتر خواهد شد.
وی به مواد اولیه اشاره نمود و گفت: خوشبختانه قسمت اعظم مواد اولیه در داخل کشور وجود دارد و در واقع نقطه ضعف کشور، فن‌ها، شیرآلات و کمپرسور است که امیدوارم ما و تمامی همکاران صنعت برودت به این حلقه‌های مفقوده دست یابیم.

Saba-Boroodat2
مسئول بخش تحقیق و توسعه صبا برودت پارس از محصولات جدید شرکت مانند دستگاه یخ ساز تیوبی نام برد و به تلاش و تحقیقات برای بهینه کردن تجهیزات صنعت برودت اشاره کرد؛ مانند بالا بردن ضریب انتقال حرارت در ایرکولرهای تولیدی به وسیله متدهای روز دنیا.

وقتی کمیت بالا همراه با کیفیت بالاست

$
0
0

Form-Damaسه دهه فعالیت مستمر در زمینه ارایه تمامی تجهیزات تهویه مطبوع، دلیلی بود که به سراغ شرکت» فرم دما «برویم و با این پیشرو صنعت تهویه و تاسیسات کشور بیشتر آشنا شویم.
مهندس فراهانی، مدیرعامل فرم دما پس از اتمام تحصیلات تخصصی خود در آلمان، به ایران بازمی‌گردد و به پایه‌های فرم دما را در شهر اراک بنیان می‌نهد. این عِرق به ایران در تمام سخنان وی مشهود بود: «هدف این شرکت از ابتدا تا امروز تأمین نیازهای کشور و برداشتن قدمی هر چند کوتاه برای سرافرازی این مرز و بوم است. ایجاد اشتغال برای تعداد بیشتری از جوانان و پرورش آن ها یکی دیگر از اهداف بلندمدت ماست. ما در پی آن هستیم تا همراه با سیاست های کلان کشور در کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی آن گام برداریم تا شاهد پیشرفت روزافزون ایران باشیم».
وی اذعان کرد که فرم دما با دارا بودن مدرن‌ترین دستگاه‌های تولیدی، به طراحی، تولید و نصب سامانه‌های برودتی و حرارتی مانند چیلر (تراكمی و جذبی)، برج خنك‌كننده (گالوانیزه و فایبر گلاس، مارلی)، انواع هواساز (صنعتی، ایرواشر و هایژنیک)، انواع دیگ، انواع فن کوئـــل، انــواع پكیج یونیت (آبی، هوایی)، کوئل‌های صنعتی سردخانه، مبدل‌های حرارتی، زنت، فن‌های سانتریفوژ، کوره‌های هوای گرم، مخازن تحت فشار، تجهیزات استخر و خلاصه تمامی تجهیزات تهویه مطبوع می‌پردازد.
این محصولات در ظرفیت‌های مختلف و با طراحی‌های متفاوت ساخته و با تعداد بالایی ارایه می‌گردند به‌طوری‌که به گفته فراهانی، طی دو سال گذشته هیچ شرکت داخلی به میزان فرم دما چیلر تولید نکرده است.
با این وجود فرم دما برای توسعه کیفی و کمی در آینده برنامه‌هایی دارد و قصد دارد روی تولید محصولات دیگری نیز سرمایه‌گذاری نماید اما به گفته مدیر عامل این شرکت، این برنامه‌ها به شرطی عملی خواهد شد که شرایط سیاسی و اقتصادی کشور رو به بهبود نهد و همین‌طور قوانین دست و پا گیر داخلی کمتر شود.

Form-Dama2
حجم وسیع تولید و تمرکز بر محصولات مختلف، نتوانسته از کیفیت محصولات تولیدی فرم دما بکاهد؛ دارا بودن استانداردهای بین‌المللی و همچنین صادرات محصولات به کشورهای آسیای میانه و سپس ارسال این محصولات از طریق این کشورها با برندmade in usa  به دنیا، گواه این مطلب است.


پرده هوا، محصولی موثر که ناشناخته مانده است

$
0
0

«مرکز خرید پرده هوای ایران (میتسویی)» پیشینه‌ای چندین ساله در زمینه پرده هوا دارد. ‌مدیر عامل شرکت عنوان کرد: 17 سال پیش واردات‌ پرده هوا را در پیش گرفتم. در ادامه شرکت میتسویی حدود 5 سال پیش شروع به کار و حدود 3 سال است که به تولید 100 درصد داخلی در انواع مختلف رسیده‌ایم.
تعریف این محصول تقریباً ناشناخته را از تولیدکننده آن می‌شنویم: پرده هوا دستگاهی است که با نصب در بالای سر درب (در داخل) و ایجاد یک هوای فشرده قابل کنترل که به صورت عمودی از بالا به سمت پایین مزیت‌هایی را به وجود می‌آورد، مانند: جلوگیری از تبادل حرارت و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، حفظ هوای تمیز داخل و جلوگیری از ورود هوای آلوده و دود و گرد و خاک از بیرون به فضاهای داخلی و همچنین جلوگیری از ورود حشرات از محل درب ورود.

Mitsuie-Air-Curtain

وی ادامه داد: هنوز در کشورما خیلی صنایع و شرکت‌ها هستند که با این محصول آشنا نیستند و از تاثیر آن بر راندمان سامانه HVAC صنعتی و ساختمانی بی‌خبرند. چرا که استفاده از پرده هوا سبب صرفه‌جویی در مصرف برق و انرژی می‌گردد. ما فضای اطراف خود را به بهای گرانی سرد و یا گرم می‌کنیم و این هوای سرد و گرم به راحتی از در ورودی خارج می‌شود. یا اینکه به عنوان مثال ورود یک مگس به کارخانه تولید مواد غذایی تمام اعتبار آن کارخانه را از بین می‌برد و فقط با استفاده از یک پرده هوا می‌توان از این فاجعه جلوگیری نمود. در واقع پرده هوا به عایق بودن محیط و همین‌طور سرمایش و گرمایش آن کمک زیادی می‌نماید.
جالب است بدانید این محصول در همه جا قابل استفاده است و در یک کلام هر جا که دری باشد نیاز به پرده هوا است.
به گفته ایمان جرنگ، اگر پرده هوا نصب و تنظیم مناسبی داشته باشد تا 85 درصد مانع اتلاف حرارت خواهد شد.
در رابطه با نحوه تولید از وی سوال نمودیم که چنین توضیح داد: برای تولید برخی محصولات از روش مهندسی معکوس بهره برده‌ایم و طراحی برخی دیگر از محصولات را خودمان به طور کامل انجام داده‌ایم. جرنگ افزود: در رابطه با پرده هوای سری‌ تک فاز با افتخار می‌گویم محصول تولیدی ما نسبت به محصولی که قبلاً از چین وارد می‌کردیم کیفیت بالاتری دارد و از خدمات و پشتیبانی مناسب‌تری برخوردار است.
به گفته وی محصولات میتسویی هر روزه سهم بیشتری از بازار کشور را از آن خود می‌کند و اگر روابط تجاری کشور با دنیا بهتر شود، حتماً سهم زیادی از صادرات پرده هوا را به خود اختصاص خواهند داد.
طبق مشاهدات مدیر عامل میتسویی هم اکنون در اکثر کشورهای خارجی در همه سر درها از پرده هوا استفاده می‌شود ولی این محصول مفید برای بسیاری از مردم عادی ما و حتی افراد فعال در زمینه ساختمان، ناشناخته است. هر چند این وضع نسبت به چند سال پیش بهتر شده است.
جرنگ راه حل این موضوع را علاوه بر تبلیغات تخصصی و اطلاع‌رسانی، اجباری شدن استفاده از این محصول توسط متولیان صنعت ساختمان دانست.

برق مجموعه خود را تامین کنید و مازاد آن را به فروش برسانید!

$
0
0

Vestoy-Electricityطراحی و ساخت محصولات مورد استفاده در اجرای پروژه‌های حرارتی، به‌نحوی‌که ضمن بالا بردن راندمان انرژی مصرفی امکان تبدیل انرژی مازاد به انرژی الکتریکی فراهم گردد، از رسالت‌های مهم «شرکت صنایع وستوی» است.
به گفته امیر کاوه زاده، ریاست هیات مدیره و مدیر واحد R&D، صنایع وستوی اولین طراح، تولیدکننده و صادركننده انواع بویلرهای بخار، آبداغ، روغن داغ، ویست هیت، مخازن تحت فشار، مخازن استیل و مبدل‌های حرارتی در ظرفیت‌های مختلف می‌باشد.
این محصولات تاکنون و طی بیش از یکه دهه در پروژه‌های بسیاری استفاده گردیده است، مانند مس سرچشمه كرمان، نفت پاسارگاد (پالایشگاه تهران)، وزارت جهاد كشاورزی و سازمان صنایع و معادن اراک در ایران و همچنین در پروژه‌های خارجی مانند شركت آشتارک (ارمنستان)، بازرگانی سان (عراق)، سوت ماشین (ونزوئلا) و شركت رز (افغانستان).
دریافت استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت یكپارچه (آی‌. ام‌. اس) در آسیا از دستاوردهای صنایع وستوی است.
همان‌طور‌که در ابتدا اشاره شد از فعالیت‌های مهم این شرکت تولید همزمان برق و حرارت (CHP) است. به گفته کاوه زاده صنایع وستوی اولین شرکت در سطح کشور است که در مقیاس پایین به این امر پرداخته است. وی افزود: اجرا کردن مبحث CHP هزینه اولیه بالایی را می‌طلبد و بیشتر تجهیزات آن نیز وارداتی است، به همین دلیل طی چند سال گذشته و به دلیل تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی که برای صنعت کشور به وجود آمد، این مبحث کمرنگ شد. با این حال کاوه زاده اظهار نمود که با توجه به صرفه‌جویی انرژی که این سامانه در پی دارد، طی 4 یا 5 سال کل سرمایه اولیه به مجموعه بر می‌گردد و استفاده از این سیستم به سود می‌انجامد.
از ریاست هیات مدیره صنایع وستوی جویا شدیم که ایده CHP از کجا گرفته آمده است؟ وی توضیح داد: چند سال پیش وزارت نیرو اعلام کرد اگر کارخانه‌ای بتواند به وسیله توربین برق مورد نیاز خود را تامین نماید، مازاد برق تولیدی توسط شرکت توانیر خریداری خواهد شد. در ادامه و با تکیه بر تحقیقات و فعالیت‌های بخش R&D شرکت وهمچنین کسب تجربه از دوستان اروپایی که داشتیم، این مهم به انجام رسید. به طوری که با استفاده بهینه از گرمایی که در تجهیزات هدر می‌شود، علاوه بر برق به حرارت نیز دست یافتیم.
وی یادآور گردید که این عمل در کارخانجات و همین‌طور در برج‌های مسکونی، تجاری نیز قابل انجام است و وسیله مورد نیاز یک توربین گازی است که برق و حرارت آن مجموعه را به صورت خود کفا تامین خواهد کرد و می‌توان مازاد برق تولیدی را در شبکه برق به فروش رساند.
خالی از لطف نیست که بدانید نام قبلی این شرکت «آرمین بخار» بوده است که بعد از چند سال و به دلیل تشابه اسمی با برخی از شرکت‌ها به وَستوی که نام یکی از سرداران نامی کوروش کبیر است، تغییر نام یافت. البته این نام هم به دلیل تلفظ مشکل، به وِستوی تبدیل شد.

در آینده صنعت دیگ‌سازی کشور، تنها بزرگان باقی خواهند ماند

$
0
0

شرکت «آذر دما گستر سهند»، فعالیت خود را از سال 1375 شروع کرد و با شناخت نیازهای کشور و منطقه و با رعایت استانداردهای بین‌المللی، اقدام به طراحی انواع دیگ‌های فولادی نمود. پُر واضح است که تولید تجهیزات تاسیساتی تجربه و تلاش مستمر همراه با توانایی علمی بالا می‌طلبد. با این حال، آذر دما گستر با تلاش روزافزون کارکنان و مهندسان خود توانسته در این بازه زمانی خود را به عنوان یکی از مجموعه‌های برتر در زمینه فعالیتی خود در کشور مطرح نماید.
در این روزهای پایانی سال به سراغ  جناب آقای «کریم خوش خلق»، مدیر عامل این شرکت رفتیم تا مروری بر فعالیت‌های گذشته و تصویری از برنامه‌های آتی آذر دما گستر داشته باشیم.

آذر دما گستر سهند همراه فعالان تاسیسات- با توجه به اینکه فعالیت شما در زمینه انواع دیگ‌های فولادی و تجهیزات جانبی آنها است، یک طبقه‌بندی از دیگ‌ها و استانداردهای ساخت آن ارایه می‌دهید؟
محصولات تولیدی آذر دما گستر را می‌توان به صورت کلی به دیگ‌های آب داغ، دیگ‌های بخار، دیگ‌های روغن داغ، مخازن و منابع تحت فشار و ذخیره، اتوکلاو، مبدل حرارتی پوسته و لوله تقسیم‌بندی نمود. مصرف کنندگان این محصولات نیز طیف وسیعی را شامل می‌شوند، کارخانجات، واحدهای اداری، تجاری، مسکونی، استخرها. در واقع در هر مکانی که نیاز به گرمایش با دمای بالا و سیال گرم وجود داشته باشد، دیگ‌ها و تولیدات ما مورد استفاده هستند.
آذر دما گستر، گواهینامه‌های متعدد بین‌المللی را برای محصولات تولیدی خود دارا هست و نیز گواهینامه‌های کاربردی ایرانی را از اداره استاندارد کسب کرده است.

- معمولاً بازده دیگ‌های شما چه مقدار است؟ همچنین عمر دیگ‌های تولیدی حدود چند سال است؟
در آخرین آزمایش‌هایی که انجام گردیده است، بازده حرارتی دیگ‌های تولیدی ما در برخی از مدل‌ها به 5/94 درصد نیز رسیده است. این موفقیت مرهون تلاش‌های شبانه‌روزی مهندسان این مجموعه است و امید داریم این قدم‌های مثبت ادامه یابد.
عمر دیگ‌های تولیدی این شرکت حدود 30 تا 40 سال می‌باشد که در صورت نگهداری و بهره‌برداری مناسب، بیشتر از این نیز خواهد بود. چرا که که عمر دستگاه در حالت کارکرد عادی دستگاه و در طولانی‌مدت، ارتباط مستقیمی با نحوه و کیفیت نگهداری دستگاه دارد.

- لطفاً بفرمایید در حوزه تجهیزات تحت فشار و مخازن اتمسفریک چقدر توانسته‌اید از وابستگی خارجی بکاهید؟
در این حوزه با جهت تلاش ما و دیگر شرکت‌های فعال، تقریباً 90 درصد نیاز از تولیدات خارجی برطرف شده است. اما با این حال تلاشی بیشتر در سطح بالاتری از فن‌آوری، جهت رفع نیازهای آینده این صنعت لازم است.
در رابطه با دیگر موارد نیز با تلاش صنعت‌گران و تولیدکنندگان مشعل‌ها و تجهیزات کنترلی و تامین‌کنندگان مواد، نیازی به واردات نمی‌باشد. ولی به علت درخواست مشتری برای محصول با کیفیت بالا، مجبور به تامین و واردات برخی کنترل‌کننده‌ها و مواد اولیه می‌شویم.

- در مجموعه خود سامانه کنترل کیفی دارید؟ این سامانه بیشتر درباره کدام خطوط تولید اعمال می‌گردد؟
مطمئناً در تمامی مجموعه‌های تولیدی وجود واحد کنترل کیفی امری ضروری می‌باشد. در مجموعه آذر دما گستر نیز واحد کنترل کیفی تمامی مراحل کار را از لحظه ورود ماده اولیه به کارخانه تا لحظه تحویل به مشتری تحت کنترل دارد و اسناد تمامی مراحل را در آرشیو مربوط به هر دستگاه ثبت و نگهداری می‌نماید.

- همان‌طور‌که می‌دانید، در دیگ بخار، زمانی‌که فشار شکسته می‌شود، انرژی بسیار زیادی هدر می‌رود. تاکنون سعی کرده‌اید که این انرژی را به نوعی از انرژی قابل استفاده مثلاً برق تبدیل کنید؟
به جرات می‌توان گفت بحث انرژی امروز مهمترین بحث صنعت می‌باشد و شرکت آذر دما گستر نیز فعالیت‌های زیادی در زمینه از ‌جمله افزایش بازده دستگاه‌های خود انجام داده است و واحد تحقیق و توسعه شرکت نیز به پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه نایل گشته است.  

- جناب آقای خوش خلق، در رابطه با صادرات چه رویکردی دارید و مزایای محصولات خود را در چه می‌بینید؟
با برداشته شدن تحریم‌ها و به همت مسئولین محترم کشور، روز‌به‌روز راه برای رسیدن به بازارهای جهانی هموارتر می‌شود و می‌بایستی شرکت‌هایی همچون آذر دما گستر پرچم‌دار این امر باشند که این موضوع مستلزم تلاشی خستگی‌ناپذیر است؛ همچنان‌که تاکنون در پروژ‌ه‌های بزرگی در سراسر کشور، سهیم بوده است. در این رابطه باید دانست، صادرات موفق نیازمند وجود مزایای خاصی در محصول می‌باشد که به اصطلاح مزیت رقابتی نامیده می‌شود.
خوشبختانه مجموعه ما به علت تبعیت از استانداردهای جهانی و بهره جستن از مشاوره متخصصان و مشاوران با تجربه در این زمینه، همواره محصولات خود را در بالاترین سطح کیفیت و در سطح جهانی به بازار عرضه می‌نماید. دارا بودن گواهینامه CE اتحادیه اروپا مهری است بر این ادعا.

- آینده صنعتی که در آن فعال هستید را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
با وجود تولیدکنندگان بزرگ در این صنعت و صنف، آینده روشنی پیش رو می‌باشد. آذر دما گستر نیز به نوبه خود سرمایه‌گذاری زیادی در واحد تحقیق و توسعه کرده است که نتیجه آن پیشرفت در فن‌آوری تولیدات این محصولات خواهد بود.
با نگاهی به تاریخچه دیگ‌سازی می‌بینیم که ایران در مسیری حرکت می‌کند که بعد از چندین سال، بزرگان دیگ‌سازی تنها تولیدکنندگان ایران خواهند بود و مجموعه‌های کوچک و شاید بدون استاندارد محکوم به فنا هستند.
به امید موفقیت و آرزوی بهترین‌ها برای فعالان صنعت تهویه و تاسیسات و پیشرفت روزافزون برای همگان.

اقدامات جدید دولت، نویدبخش عبور اقتصاد مسکن از تنگه رکود است

$
0
0

در گفتگو با ریاست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان شد:

اقدامات جدید دولت، نویدبخش عبور اقتصاد مسکن تنگه رکودمرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیش از 40 سال تجربه علمی و کار پژوهشی و آموزشی در بخش راه، مسکن و شهرسازی، در حال حاضر به عنوان یکی از مراکز علمی و پژوهشی، از اعتبار خاصی در سطح ملی و جهانی برخوردار است.
طی گفتگویی که با مهندس محمد شکرچی زاده، ریاست مرکز داشتیم، ایشان چشم‌انداز خود را از شرایط اقتصادی کشور و به ویژه صنعت ساختمان بیان کرد:
«در آینده اقتصادی هر کشور انتظارات فعالان اقتصادی از جایگاه مهمی برخوردار است و چنان‌چه این فعالان افق روشنی از رونق اقتصادی را متصور باشند، می‌توان انتظار شکوفایی اقتصادی را داشت. به طور مثال چنان‌چه در حوزه ساخت و ساز همواره انتظار کاهش قیمت‌ها و کاهش تقاضای مصرف مستغلات وجود داشته باشد، نتیجه آن خرید نکردن و عدم سرمایه‌گذاری خواهد بود.
بدیهی است در ایجاد فضای امیدبخش و فاصله گرفتن از رکود اقتصادی، عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اهمیت زیادی دارد. یکی از مولفه‌های مهم برجام دو، حرکت به سمت توسعه اقتصادی و حل مسائل و گره‌های کور کسب و کار است و آن‌چه دولت در شرایط پساتحریم در ارتباط با کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و ثبات نسبی بازار ارز انجام داده است، می‌تواند در حوزه ساختمان نیز نویدبخش برنامه اقدام مشترک دولت و بخش خصوصی برای عبور دادن اقتصاد مسکن از تنگه رکود باشد.
در شرایط پساتحریم مساله مهم تامین منابع مالی برای سرمایه‌گذاری در همه حوزه‌ها از جمله حوزه مسکن است. با این وجود باید توجه داشته باشیم در سال‌های اخیر بیش از آن‌چه با کمبود منابع روبه‌رو باشیم، با اضمحلال منابع روبه‌ور بوده‌ایم؛ از جمله بانک‌ها عمدتاً به جای اینکه هم راستا با مولفه‌های توسعه باشند در خدمت بخش خدماتی غیر مولد بوده‌اند که محرکی برای تولید خارج بوده است. با تغییر در سیاست‌های بانک‌ها در شرایط پسا تحریم می‌توان به نقش اثربخش آنها در رونق بازار ساخت و ساز امیدوار بود».

ایام پیش رو با رونق بخش مسکن همراه خواهد بود

$
0
0

ریاست اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع تهران عنوان کرد:

ایام پیش رو رونق بخش مسکن

در نگاهی به مبحث شرایط آتی اقتصاد مخصوصاً در بخش صنعت تهویه و تاسیسات کشور، گریزی داریم بر صحبت‌ها و راهکارهای مهندس محمد باقر معتمد، ریاست اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع تهران که در ادامه خواهد آمد:
«صنعت ساخت و ساز، یکی از معدود بخش‌های خصوصی در حوزه اقتصاد کشور است و این‌جانب به شخصه امیدوارم به تبعیت از این بخش سایر بخش‌های اقتصاد نیز به سمت خصوصی شدن سوق یابند و نقش دولت از تصدی‌گری به نظارت و کنترل تغییر یابد؛ چرا که زمانی موفق به دستیابی به اقتصادی پویا خواهیم بود که فرصت‌های یکسان در اختیار تمامی فعالان اقتصادی باشد. هر چند قدرت خرید مردم در رونق مسکن بسیار تاثیرگذار است و به آن کمک شایانی می‌نماید.
ایام پیش رو را همراه با رونق بخش مسکن البته با شیب ملایم برآورد می‌کنم، چرا که شرایط شرایط اقتصادی مطمئنی در پیش است و همچنین وام مسکن جدید مصوب شورای پول و اعتبار، می‌تواند مزید بر علت باشد.
ناگفته پیداست که همراه با بهبود شرایط ساخت وساز مسکن، تاسیسات مکانیکی و تهویه مطبوع نیز رونق را تجربه خواهند کرد، چرا که ساختمان بدون تجهیز شدن به سامانه تاسیسات متصور نیست.
متاسفانه ما در سال‌های اخیر شاهد هجوم کالاهای چینی بدون کیفیت به بازار و همراه شدن برخی از تولیدکنندگان داخلی با آنها و تولید کالاهای بی‌کیفیت بودیم؛ اما رویکرد آینده گرایش به استفاده از تجهیزات استاندارد و اصولی خواهد بود. این امر با عنایت به سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط و حمایت از آنها و نوآوری و خلاقیت در تولید، میسر خواهد بود.
اتحادیه به مانند گذشته با توجه به پتانسیل فنی و نظارتی که داراست، در حفظ حقوق مصرف‌کنندگان و دسترسی آسان آنها به بهترین کالاهای تاسیساتی خواهد کوشید. در این مسیر نهادهای نظارتی می‌بایست در کنترل دایمی کیفیت و قیمت همت داشته باشند».

استاندارد بالای تولیدات داخلی در زمینه گرمایش-گروه صنعتی ایران گرمایش

$
0
0

گروه صنعتی ایران گرمایش سال‌هاست که در زمینه صنعت گرمایش فعالیت می‌کند و هم‌اکنون یکی تولیدکنندگان انواع رادیاتورهای حرارت مرکزی می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با این شرکت گفتگویی داریم با «مهندس علیرضا علوی»، مدیر فروش ایران گرمایش؛ در ادامه با ما همراه باشید:

استاندارد بالای تولیدات داخلی گرمایش – ایران گرمایش

لطفا تاریخچه مختصری از شرکت ایران گرمایش و فعالیت‌های آن بفرمایید؟
گروه صنعتی ایران گرمایش با همت متخصین در دهه 80 شمسی پا به عرصه وجود گذاشت. بدین ترتیب که در اوایل سال 1381 در شهرک صنعتی شمس‌آباد واقع در اتوبان تهران- قم، شروع به ساخت کارخانه‌ای با هدف تولید رادیاتورهای شوفاژ با نام «گروه صنعتی ایران» گرمایش کردیم.
ساخت ساختمان و تاسیسات کارخانه تقریبا 18 ماه به طول انجامید و بعد از آن با توجه به تجربیات 22 ساله پدرم- مهندس سعید علوی- در زمینه تولید محصولات گرمایشی (ایشان در شرکت صنعتی شوفاژ کار فعالیت داشته‌اند) شروع به خرید، ساخت و تجهیز اولین خط تولید اتوماتیک رادیاتور نمودیم؛ در سال 1384 اولین محصول ایران گرمایش به نام رادیاتور دایکاستی ترمو به تولید انبوه رسید. لازم به ذکر است کلیه تجهیزات و ماشین‌آلات اولیه کارخانه را از کشورهای آلمان و روسیه وارد کردیم.
بعد از تولید موفق رادیاتورهای دایکاستی مدل ترمو، با توجه به نیاز بازار به محصول با کیفیت و قابل اطمینان، شروع به تولید رادیاتور حوله خشک‌کن کردیم.
در اواسط سال 1388 موفق به تولید رادیاتورهای اکستروژنی پروفیلی شدیم. در سال 1394 به منظور برآوردن نیاز مصرف‌کننده به کالایی با طراحی جدید و لوکس اقدام به تولید حوله خشک‌کن‌های جدید مدل اروپایی و نیز تولید مدل جدید دیگری از رادیاتورهای اکستروژنی کردیم.
در ادامه و در سال جاری، با توجه به نیازسنجی بازار مصرف توسط سیستم بازاریابی مجموعه و همچنین بالا بردن تنوع محصولات، اقدام به مونتاژ رادیاتورهای پنلی (فولادی) و نیز رادیاتورهای دایکاستی 8 سانتی‌متری کردیم.
بنابراین در حال حاضر تولید انبوه 5 محصول را در برنامه شرکت داریم؛ رادیاتور دایکاستی، رادیاتور پروفیلی، رادیاتور حوله خشک کن، رادیاتور پنلی، رادیاتور برقی.

مزیت و ویژگی شرکت ایران گرمایش را در چه می‌بینید؟
مهم‌ترین وجه تمایز با رقبایمان بالا بودن کیفیت محصولات تولیدی این شرکت می‌باشد، چرا که اعتقاد داریم تنها راه ماندگاری و پیشرفت در بازار نه تنها حفظ بلکه افزایش کیفیت می‌باشد.
برخی از ویژگی‌های محصولات ایران گرمایش شامل این موارد است: وزن و ضخامت بیشتر محصولات در مقایسه با محصولات مشابه بازار، رنگ‌آمیزی دو مرحله‌ای به روش پودری- الکترواستاتیک، استفاده از شمس آلیاژی تحت نظر آزمایشگاه کوانتومتری، تست چهار مرحله‌ای حین تولید تحت فشار هشت بار، استفاده از تکنولوژی وکیوم جهت اطمینان از آب‌بندی محصول، استفاده از کد رهگیری تولید بر روی محصول و پیاده‌سازی استاندارد DIN آلمان در رنگ‌آمیزی محصولات.
شایان ذکر است که در طی روند تولید محصولات مختلف، واحد کنترل کیفیت با حساسیت و دقت بسیار زیادی نظارت دائمی داشته و محصول نهایی در مراحل گوناگون مورد آزمایش قرار می‌گیرد. تمامی محصولات و همچنین فرآیند تولید گروه فنی ایران گرمایش علاوه بر انطباق با استانداردهای موجود جهت حضور در بازارهای ایران و اروپا، از استانداردهای گوناگون داوطلبانه‌ای نیز در خصوص کیفیت، خدمات پس از فروش ، بهداشت و ایمنی کار و محیط زیست برخوردار می‌باشند.
همین امر توانسته منجر به تولید محصولی قابل اطمینان و حصول رضایتمندی مصرف‌کنندگان گردد.
از نظر شما که مدیریت فروش شرکت را بر عهده دارید، شرایط امروز بازار از لحاظ حجم محصولات داخلی و خارجی چگونه است؟
خوشبختانه از لحاظ میزان تولید انواع رادیاتورهای دارای تامین تقاضای متنوع مصرف‌کنندگان در سطح کشور، هیچ‌گونه نیازی به واردات احساس نمی‌شود. چرا که تولیدات داخلی در زمینه تولید انواع رادیاتور برای رفع نیازهای متنوع مصرف‌کننده داخلی دارای سطح استاندارد بالایی می‌باشد.

خدمات پس از فروش و همچنین گارانتی محصولات شرکت‌تان به چه صورت است؟
کلیه محصولات گروه صنعتی ایران گرمایش دارای 5 سال گارانتی بی قید و شرط می‌باشد. بر اساس تجربه و ارتباط مستقیم با نمایندگان فروش شرکت، به جرات می‌توانم بگویم که توانسته‌ایم قوی‌ترین خدمات پس از فروش را در بازار فعلی ایران ارایه دهیم. چرا که عقیده و باور گروه صنعتی ایران گرمایش بر رضایت مشتری استوار است و هیچ تبلیغی بهتر از رضایت مشتریان بالفعل ما در بازار نیست.

رادیاتورهای تولیدی شما به کل کشور ارسال می‌گردد؟
بله، چرا که دارای 36 نماینده رسمی در سراسر کشور هستیم، در شهرهایی مانند تهران، قائم‌شهر، آمل، بابل، بهشهر و غیره.

چشم‌انداز و برنامه‌های شرکت برای آینده چیست؟
ارتقای محصولات فعلی و دستیابی به محصولات جدید از مهم‌ترین برنامه‌های ما است. در همین راستا تولید پکیج دیواری و زمینی گازسوز و نیز پکیج دیواری برقی را در دستور کار داریم. در حال حاضر با حدود یک سال مطالعه بر روی انواع پکیج‌های اروپایی، موفق به طراحی اولیه جهت تولید آزمایشی این محصول شده‌ایم تا به یاری خدا با تولید انبوه پکیج، محصولی دیگر به سبد محصولات گروه صنعتی ایران گرمایش اضافه گردد.
لازم به ذکر است که پس از مطالعه جغرافیای کشورمان به این نتیجه رسیدیم که در مناطقی که امکان استفاده از برق مقدور بوده ولی هنوز گازرسانی نشده‌اند، هم‌وطنانمان جهت گرمایش خانه‌ها می‌توانند از پکیج‌های برقی استفاده کنند.

و حرف پایانی؟
در پایان با تمام وجود به پدر عزیزم خسته نباشید می‌گویم و امیدوارم مجموعه ایران گرمایش بتوانداهداف و برنامه‌های ایشان را ادامه دهد و در آینده نیز شاهد افزایش سطح کیفی محصولات و رضایتمندی مشتریان باشیم.

در گفتگو با مدیر فروش و بازرگانی شرکت آلیاژگران

$
0
0

مصرف انرژی در ساختمان با استفاده از سامانه کنترل هوشمند، بهینه می‌شود

شرکت آلیاژگران دنیای کنترلشرکت آلیاژگران دنیای کنترل، در سال 1371 به منظور تکمیل ظرفیت تولید شیرآلات صنعتی در رده آب و بخار در راستای تامین نیازهای صنعتی و ساختمانی و به ویژه صنعت نفت و گاز کشور تأسیس گردید. این شرکت همراه با شرکت آفرش، دیگر عضو مجموعه با زمینه تولید شیرآلات صنعتی ساختمانی توانست برای نخستین بار تامین‌کننده حجم زیادی از نیازهای کشور که آن زمان با مشکل واردات مواجه بود، باشد. همچنین در طی سالیان، همواره اهداف مدیران متعهد، مهندسین و نیروهای فنی کارآزموده این شرکت، شناخت نیازهای مشتریان و ارایه خدمات بهینه به آنان بوده است.
در سال 1373 شرکت لندیس (Landis+Gyr)، بزرگترین و پیشروترین شرکت جهانی در زمینه کنترل هوشمند ساختمان (BMS) و کنترل تجهیزات سرمایش، گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC) مستقر در سوئیس، با توجه به شناخت کامل از مؤسس و به ویژه حصول اطمینان از امکانات بالقوه این مجموعه (آفرش و آلیاژگران) به مدیریت آقای دکتر عباس اکبری، نمایندگی انحصاری خود در ایران را به این شرکت اعطا نمود.
در اواسط سال 1374 شرکت زیمنس (Siemens) برای تکمیل پهنه کاری خود در کنترل و مدیریت ساختمان تصمیم به خرید شرکت لندیس گرفت که متعاقبا پس از بررسی‌های ویژه، نمایندگی خود را مجددا به شرکت آلیاژگران اعطاء نمود.
شرکت آلیاژگران سپس برای هر چه توانمند کردن خدمات خود در ایران نمایندگی شرکت ششک (Schischek) را كه يكي از بزرگترين توليدكنندگان تجهيزات كنترلي ضد انفجار و IP بالا مي‌باشد را دريافت كرد.
این شرکــت در مدت فعالیت خود در این صنعت به موفقیت‌های فراوانی نائل آمده است که از جمله آنها دریافت گواهی بهترین همکار (Best Partner Award) در سال‌های 2008 (در میان دیگر فعالان خاورمیــانه) و 2009 (از میان کلیه نمایندگی‌های پنج قاره) از طرف شرکت زیمنس بوده است.
به همین دلایل گفتگویی داریم با مهندس کوروش اکبری مدیر فروش و بازرگانی شرکت آلیاژگران. با ما همراه باشید:

- در حال حاضر چه محصولاتی را ارایه می‌نمایید و آیا محصول جدیدی هم به تازگی وارد بازار کرده‌اید؟
محصولاتي كه شركت آلياژگران ارایه مي‌كند در دو دسته تقسيم مي‌شود؛ دسته اول، تجهيزات مربوط به كنترل هوشمند ساختمان (BMS) مي‌باشد كه اعم از تجهيزات كنترل سامانه‌هاي سرمايشي و گرمايشي مانند شيرآلات كنترلي، سنسورها، ترموستات‌ها، دمپر موتورها و كنترلر‌ها، انرژي ميترها و ...، سامانه‌هاي اعلان حريق، خانه هوشمند (Home Automation) و كليد پريزها با برند زیمنس مي‌باشد. دسته دوم، تجهيزات كنترلي ضد انفجار و درجه حفاظت بالا جهت مصرف در پروژه‌هاي پالايشگاهي، پتروشيمي و خاص است.محصول جديدي كه شركت زيمنس جهت كنترل يكپارچه ساختمان معرفي كرده كنترلري به نام DesigoCC است كه تحولي در يكپارچه‌سازي، كنترل و مانيتورينگ تمامي تجهيزات قابل اتصال به BMS به وجود آورده است. اين تجهيز داراي توانمندي‌هاي بسيار بالاتری نسبت به مدل‌هاي قبلي است.

- ویژگی‌های مهم محصولات شما و در واقع محصولات شرکت کوندوس و زیمنس کدام‌ها هستند؟
ويژگي مهم محصولاتي كه شركت آلياژگران ارایه مي‌كند به روز بودن محصولات از لحاظ فني است كه اين موضوع خود باعث ايجاد اطمينان خاطر مشتريان از لحاظ خدمات پشتيباني و گارانتي محصولات مي‌شود. البته بايد يادآوري كرد كه محصولات مذكور از طریق 2 شركت معتبر و پيشرو در صنايع مربوطه تامین مي‌باشند.

- امسال در نمایشگاه تاسیسات تهران رونمایی از محصولی خواهید داشت؟.
‌مسلما؛ با توجه به فن‌آوري جديد زيمنس، در اين نمايشگاه عمده هدف ما آشنا كردن با استاندارد BMS و بالا بردن سطح توقع مشتريان در كشور می‌باشد كه اميدواريم موفق شویم.

هدف استفاده از BMS چیست؟
BMS (Building Management Systems) در واقع یعنی كنترل و مانيتورينگ تمامي تجهيزات مورد نياز و قابل اتصال به شبكه‌های استاندارد. استفاده از سيستم BMS چندين امتياز منحصر‌به‌فرد را به مصرف‌كنندگان مي‌دهد كه هدف اصلي آن صرفه‌جویي در مصرف انرژي و كنترل و مانيتورينگ شرايط عملکرد تجهيزات سرمايشي و گرمايشي، اعلان حريق، دوربين‌هاي مدار بسته، كنترل تردد، تابلوهاي برق، آسانسور، پله برقي، روشنايي و ... است.
با استفاده از BMS و همچنين پياده‌سازي يك سناريوي عملكرد مي‌توان با توجه به كاربري ساختمان ارتباط مستقيمي بين سامانه‌های مذکور ایجاد کرد به‌گونه‌ای که به عنوان مثال در زمان وقوع حادثه‌ای همچون حریق، سناریوی عملکرد قطع تمامی‌سامانه‌های هوادهی، حرکت آسانسورها به طبقه همکف، استارت فن‌های خروج هوا، روشن شدن چراغ‌های خروج اضطراری، حرکت دوربین‌ها به سمت محل حریق جهت کمک‌رسانی هر چه سریع‌تر و موارد بسیار دیگر به صورت اتوماتیک انجام شود.

آیا انرژی‌متر‌ها به طور اختصاصی برای هر واحد به کار می‌روند؟ و با نصب تجهیزات مذکور، در زمان تقسیم شارژ، شارژ هر واحد، به طور مجزا مشخص می‌شود؟ و آیا تعداد افراد واحد بر هزینه شارژ تاثیرگذار است؟
بله، كاملا درست است؛ بايد اضافه كرد كه انرژي‌مترها داراي قابليت خواندن در محل و يا سامانه مركزي را دارا مي‌باشند. وجود اين تجهيزات در ساختمان باعث مي‌شود ميزان انرژي مصرفي هر واحد در پكيج‌هاي سرمايشي و گرمايشي مانند فن‌كويل و رادياتور به صورت مجزا مشخص شود.
استفاده اين تجهيزات دو مهم را شامل مي‌شود، اول آنكه‌ هزينه مصرف انرژي در ساختمان‌ها به صورت عادلانه تقسيم خواهد شد. به عنوان مثال در صورتي كه شما به صورت موقت در هر زمان از سال در ساختمان حضور نداشته‌ باشيد و سامانه‌هاي شما خاموش باشد، مطمئن خواهيد بود كه بهاي پرداختي شارژ به صورت عادلانه و با توجه به عدد مندرج در انرژي متر شما و با توجه به نسبت كل مصرف ساختمان محاسبه خواهد شد.
دوم آنكه با توجه به پيش فرض محاسبه دقيق مصرف انرژي، ساكنين با دقت بيشتري از سامانه‌هاي سرمايشي و گرمايشي خود استفاده خواهند كرد.
لازم به ذكر است تعداد نفرات ساكن در هر واحد در ميزان مصرف و محاسبه شارژ تاثيرگذار است، مطمئن باشيد اگر هر انسان را در واحد به سان يك هيتر با 35~36 درجه سانتیگراد فرض كنيم در تابستان و زمستان ميزان مصرف انرژي جهت رسيدن به دماي مطلوب آن واحد نسبت به واحد‌های مشابه با ساكنين كمتر يا بيشتر متغير است. همچنین میزان شارژ پرداختی هر واحد در مواردی غیر از موارد مذکور هم می‌تواند نسبت به درصد مصرفی انرژی سرمایشی و گرمایشی محاسبه گردد. چرا که هزینه فوق نشان از درصد حضور و مصرف ساکنین از منابع تولید انرژی ساختمان می‌باشد.

درباره خدمات پس از فروش و همچنین گارانتی محصولات شرکت‌تان بگویید؟
بايد اعلام كرد كه با توجه به كيفيت محصولات دو شركت زيمنس و ششك خدمات پس از فروش اين شركت فقط به ارایه مشاوره در طراحي، نصب و راه‌اندازي خلاصه مي‌شود و در موارد بسيار اندكي كه تجهيزات ارایه شده احتياج به بازديد و يا تعويض داشته‌اند. پس از انجام اين مهم (‌تعویض یا تعمیر)،‌ بررسي در مورد علل خرابي انجام شده است كه در اكثريت آنها عدم رعايت نکات نصب و يا راه‌اندازي را نشان می‌دهد.

چشم‌انداز و برنامه‌های شرکت برای آینده چیست؟
تشکیل يك انجمن به روز و حرفه‌اي BMS جهت تبادل اطلاعات، از برنامه‌هاي آينده اين شركت است. جشن 25 سالگی شرکت را نیز در راه داریم.


ويژگي مهم محصولاتي كه شركت آلياژگران ارایه مي‌كند به روز بودن محصولات از لحاظ فني است كه اين موضوع خود باعث ايجاد اطمينان خاطر مشتريان از لحاظ خدمات پشتيباني و گارانتي محصولات مي‌شود.

با توجه به پيش فرض محاسبه دقيق مصرف انرژي، ساكنين با دقت بيشتري از سامانه‌هاي سرمايشي و گرمايشي خود استفاده خواهند كرد.


مصاحبه با مدیر عامل و مدیر برنامه ریزی دابو صنعت - تمهیدات فنی

$
0
0

دابو صنعت ترسیم‌گر افقی روشن در صنعت تاسیسات

اگر در جاده آمل- محمودآباد حرکت کنیم، در 5 كيلومتري محمود آباد، به شهرک صنعتی تشبندان خواهیم رسید. یکی از شرکت‌هایی که در این شهرک قرار گرفته است، شرکت دانش بنیان ‌‌«مخزن فولاد رافع» با نام تجاری «دابو صنعت» است.
دابو صنعت در سال 1373 با هدف طراحی، ساخت و تولید انواع سامانه‌های گرمایشی فعالیت خود را آغاز نمود و در سال 1376 شرکت را به ثبت رساند. این شرکت در زمینه تولید انواع دیگ (بخار، آب داغ، آب گرم و روغن داغ)، مبدل‌های حرارتی، انواع فیلتر مایعات، دی اریتور، مخازن تحت فشار، انواع سامانه‌های کاهنده مصرف انرژی، پکیج‌های چند منظوره موتورخانه‌ای، هواساز گرمایشی و مشعل‌های صنعتی فعالیت می‌کند.
طی گفتگوی ماهنامه تهویه و تاسیسات با مدیر عامل شرکت دابو صنعت، وی اظهار داشت: در میان استان‌های شمالی کشور، شرکت دابو صنعت جزء اولین شرکت‌هایی است که موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران شده است. برخی از محصولات این شرکت به کشورهای آذربایجان، امارات، قزاقستان، عراق، ازبکستان، ارمنستان، ترکیه و ... به صورت مستمر صادر می‌شود.

مدیر عامل دابو صنعت«علی اصغر رحمانی» در ادامه گفتگو بیان کرد: این شرکت ضمن اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد ملی ایران، کلیه موارد مطرح شده الزام آور در سایر استانداردهای بین‌المللی مانند B.S.، ASME، NFPA و EN را نیز در طراحی و تولید محصولات خود لحاظ می‌کند. در ضمن شرکت دارای واحد کنترل کیفیت مجهزی می‌باشد و آزمایش‌های شیمیایی، مکانیکی، رادیوگرافی، ذرات مغناطیسی و مایعات نافذ برکلیه محصولات صورت می‌پذیرد. همچنین دابو صنعت از معدود شرکت‌هایی در سطح کشور می‌باشد که دارای بازرس مقیم از شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران است.  
وی در زمینه محصولات جدید شرکت گفت: نگاه ما در مجموعه دابوصنعت، با در نظر گرفتن بحث افزایش کیفیت محصولات، بر افزایش بازده دستگاه ها و در نتیجه کاهش مصرف سوخت متمرکز شده است. در همین راستا واحد تحقیق و توسعه دابوصنعت اقدام به طراحی و ساخت محصولات جدیدی نموده است که مهمترین این محصولات عبارتند از:
- دیگ آب داغ چگالشی: این دیگ‌ها با بهره‌گیری از آخرین تکنیک‌های طراحی و با لحاظ نمودن کلیه موارد مرتبط با احتراق، چگالش و کنترل بهینه سیستم گرمایشی ساخته شده‌اند.
- پکیج موتورخانه‌ای چندمنظوره: این پکیج دارای قابلیت تامین همزمان آب گرم بهداشتی و آب گرم گرمایشی می‌باشد و به طور همزمان امکان نصب مبدل گرمایشی آب استخر و جکوزی و حتی تولید بخار سونا در داخل آن وجود دارد.
- منبع کوئلی اسپیرال: مزایای متعدد منابع کوئلی اسپیرال در قیاس با منابع کوئلی مسی (انتقال حرارت یکنواخت و گسترده، امکان رسوب پذیری بسیار پایین، ظرفیت آب‌دهی بالا و ...) باعث جایگزینی کامل منابع قدیمی با آن‌ها شده است.
وی در ادامه افزود: در کنار این محصولات جدید، ما همچنین بر ارائه برخی از محصولات استاندارد خود از جمله دیگ‌های بخار، دیگ‌های فایرباکس، دیگ‌های روغن داغ، مبدل‌های حرارتی، مخازن تحت فشار، هواسازهای گرمایشی و تجهیزات مربوط به عملیات آب نیز تمرکز کرده‌ایم.
از این مدیر فعال درباره شرایط صنعت جویا شدیم؛ وی گفت: در سال 1392 به دلیل رکود اقتصادی رونق بسیاری از کارخانه‌ها کمتر شد اما شرکت دابو صنعت به هدف اصلی خود ادامه داد و سهم خود را از بازار گرفت و در همان سال با به کارگیری نیروهایی پر تلاش و نخبه توانست 7 محصول جدید را به ثبت برساند.
رحمانی در مورد مشکلات این صنعت گفت: می توان به عدم سرمایه‌گذاری کافی برای رشد و توسعه صنعت اشاره داشت؛ چرا که شرکت دابو صنعت حدود 3 سال برای خرید سامانه‌های برش 5 محوره با کشور ترکیه مراوداتی داشت اما دولت در این زمینه تعامل خوبی با ما برقرار نکرد. تاکید می‌کنم این شرکت توانایی کارآفرینی بیشتری را دارد اما با مشکلاتی که بر سر خریداری دستگاه‌ها داریم نمی‌توانیم هیچ اقدامی انجام دهیم.
مدیر عامل شرکت دابو صنعت در مورد برنامه‌های آتی شرکت گفت: در زمینه قراردادهای خارجی با شرکت‌ اتریشی مذاکراتی صورت گرفته و توانسته‌ایم کوره‌هایی را که قبلا از کشور اتریش تهیه می‌کردیم با پشتکار و فعالیت های مستمر نیروهای شرکت، تولید نماییم.‌ با توجه به این موفقیت‌ها شرکت‌هایی از اتریش و انگلیس به ما پیشنهاد قرارداد مشترک داده تا تحت لایسنس این شرکت‌ها محصولات خود را به کشورهای عربی صادر کرده و تمامی کشورهای حوزه CIS را نیز تحت پوشش قرار دهیم. در نظر داریم برای ارتقای سطح تکنولوژی محصولات خود با کشورهای آلمان، اتریش و انگلیس ارتباط بیشتری داشته باشیم.
در پایان مدیر عامل شرکت دابو صنعت خاطرنشان کرد: برای ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور مخصوصا در زمینه صنعتی باید اکثر خصوصی‌سازی توسط دولت انجام شود تا  بتوان صنعت کشور را سرپا نگه داشت.

 در بازدیدی که از کارخانه دابو صنعت داشتیم با نیروهای جوان و فعالی آشنا شدیم؛ مانند «ستاره صادقی»، مدیر برنامه‌ریزی شرکت. برای تکمیل گزارش نشست و گفتگویی با وی داشتیم.

 

مدیر برنامه ریزی شرکت دابو صنعت

 

لطفا بفرمایید دیگ‌های تولیدی شما از چه نوعی است؟
به‌طور‌کلی می‌توان محصولات شرکت را به 5 دسته اصلی تقسیم نمود: 1. دیگ‌های بخار، 2. دیگ‌های آب گرم و آب داغ، 3. دیگ‌های روغن داغ، 4. مبدل‌های حرارتی و 5. مخازن تحت فشار. کلیه ورق‌های بکار برده شده در مصولات از جنس 17mn4 و A516 می‌باشد. لوله‌های استفاده شده نیز از جنس St35.8 می‌باشد که جهت مصارف بهداشتی و یا به درخواست مشتری امکان استفاده از لوله‌های استینلس استیل نیز وجود دارد. جهت عایقکاری محصولات، فایبر سرامیک با دانسیته kg/m3 128 مورد استفاده قرار می‌گیرد و روکشی از جنس استینلس استتیل بر روی آن قرار داده می‌شود.

 بالاترین دمای تولیدی و فشار در دیگ‌ها و ضریب اطمینان به کار برده شده در آنها چه میزان است؟
می‌توان این‌طور گفت که فشار طراحی 1/1 برابر فشار کاری و فشار تست 1/5 برابر فشار کاری می‌باشد که کلیه موارد لازم در طراحی نقشه‌ها لحاظ گشته و برای اطمینان نیز تست هیدرو استاتیک بر روی محصولات انجام می‌شود.

 خانم صادقی، لطفا بفرمایید راندمان دیگ‌ها در چه محدوده‌ای است؟
راندمان محصولات نوعاً بالای 86 درصد است. همچنین برای بهبود شرایط کاری و افزایش راندمان، این شرکت اقدام به طراحی و ساخت محصولاتی همچون اکونومایزر، رکوپراتور و توربولاتور نموده که تاثیر بسزایی در افزایش عمر و کاهش مصرف دیگ‌ها داشته است.

 موارد کاربردی دیگ‌های شرکت چیست و تا چه میزان می‌تواند احتیاجات صنعت کشور را برآورده سازد؟
صنعت ما یکی از صنایع مادر می‌باشد که محصولات آن در جای جای چرخه تولید صنایع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از صنعت تاسیسات و تامین آب گرم بهداشتی و گرمایشی انواع ساختمان‌ها که بگذریم، از محصولات تولیدی ما در صنایع بالادستی همچون نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع چوب و کاغذ و بسیاری صنایع دیکر استفاده می‌شود.

 همان‌طور‌که همه می‌دانیم یک از مشکلات اساسی در دیگ ها مساله خوردگی است. شما چه تمهیدات مهندسی در طراحی دیگ‌ها دیده‌اید و چه توصیه‌ای برای مصرف‌کنندگان در این رابطه دارید؟
برای کاهش خوردگی معمولا از مکانیزم حفاظت کاتدی استفاده می‌کنیم. در این روش، رسوبات به جای اینکه به دیگ آسیب برسانند و باعث خوردگی آن شوند، با آلیاژهای فلزی خاص ترکیب شده و به صورت ذرات معلقی درمیآیند که به راحتی قابل تخلیه هستند. از دیگر مزایای این مکانیزم، امکان تعویض قسمت آلیاژی آن است که به سهولت انجام می‌شود.
توصیه‌ای که برای مصرف‌کنندگان دارم این است که دیگ‌های آب گرم باید مجهز به سیستم‌های سختی‌گیر باشد و در دیگ‌های بخار از سیستم‌های دی اریتور استفاده گردد. فیلتر شنی نیز گزینه مناسبی است.

 برنامه‌هایی برای آینده دابو صنعت طرح شده است؟
استراتژی تدوین شده در افق چهار ساله دابو صنعت، رویکرد بهینه‌سازی مصرف انرژی و بالابردن راندمان محصولات تولیدی است که جهت نیل به این هدف، شرکت اقدام به تولید محصولات جدید نموده است. از جمله این محصولات جدید می‌توان به دیگ‌های چگالشی، دیگ‌های فایرباکس، پکیج‌های موتورخانه‌ای چندمنظوره، اکونومایزرها، رکوپراتورها و چندین و چند محصول دیگر اشاره نمود.

 

از حضور گرم شما سپاسگزارم

لزوم سرمایه‌گذاری در امور پژوهش و به‌کارگیری تکنولوژی ازدیاد برداشت از مخازن جهت بهره‌وری بیشتر

$
0
0

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی ایران رضیمدیرعامل «شرکت فنی و مهندسی ایران رضی» گفت‌: سرمایه‌گذاری در میادین نفت و گاز و توجه ویژه دولت به پیمانکاران بخش خصوصی راه را برای توسعه کیفی هرگونه بهره‌برداری از منابع و جلوگیری از خام‌فروشی باز می‌نماید.
مهدی رضی مدیرعامل شرکت در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد‌: فعالیت‌های اجرایی این شرکت از سال 1359 با نام پیمانکاری رضی آغاز و در سال 1364 تحت عنوان شرکت ایران رضی ثبت گردید.
وی توجه به امر آموزش و تربیت پرسنل متخصص در بخش‌های مختلف صنعت نفت را از مهمترین دغدغه‌های این صنعت دانسته و ضمن بر شمردن مشکلات و موانع پیش روی‌، استفاده از ظرفیت‌های علمی و سرمایه‌ای در کشور در فضای مثبت ایجاد شده در پسابرجام را با اهمیت توصیف نمود‌.
شرکت ایران رضی طی 3 دهه فعالیت طیف متنوعی از پروژه‌های اجرایی و خدمات مهندسی را اجرا نموده که تماماً در صنایع نفت و گاز می‌باشد.
مدیر عامل شرکت ایران رضی در ادامه، فعالیت‌های شرکت شامل طراحی و تأمین کالا و احداث خطوط لوله جریانی نفت و گاز‌، خدمات مشاوره و مهندسی عملیات حفاری و زمین‌شناسی سرچاهی‌، تعمیرات اساسی‌ پالایشگاه‌ها‌، خطوط انتقال و پیاده‌سازی سامانه‌های تعمیرات و نگهداری و تأمین و آموزش پرسنل متخصص حفاری و زمین‌شناسی (طبق سر فصل‌ها و استانداردهای بین‌المللی‌) را با توجه به طیف متنوع کاری از جمله افتخارات آن شرکت دانست.
مهدی رضی با بیان اینکه صنعت نفت و گاز در یک بازه زمانی دچار رکود مطلق گردید‌، افزود خوشبختانه پس از موضوع بر جام و رفع تحریم‌ها فضای کسب و کار و توسعه سرمایه‌گذاری در این صنعت به سوی بهبودی پیش می‌رود که امیدواریم با توسعه هدف‌دار و متوازن و توجه به امر انتقال و به‌کارگیری تکنولوژی روز دنیا شاهد دگرگونی در این صنعت به‌خصوص در بحث بهره‌برداری و صیانت از مخازن هیدرو کربور باشیم. وی ادامه داد‌: افزایش یک درصد به ضریب بازیافت مخازن معادل 200 میلیارد دلار سرمایه افزوده برای کشور است که این موضوع اهمیت و جایگاه علم در این صنعت را اثبات می‌نماید‌.
مهندس رضی همچنین فعالیت شرکت ایران رضی در دو بخش پیمانکاری و مشاور را تشریح نموده و گفت‌: شرکت ایران رضی رتبه یک نفت و گاز در بخش اجرای پروژه‌ها (پیمانکاری) و رتبه 2 اکتشاف و استخراج (مهندسین مشاور) را از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی احراز نموده که فعالیت در هر 2 بخش و استمرار و ارتقاء سطح خدمات در یک فضای رقابتی با حداکثر میزان رضایت کارفرمایان الگوی حرفه‌ای هیأت مدیره این شرکت می‌باشد.
مدیر عامل شرکت ایران رضی در پایان اظهاراتش ابراز امیدواری نمود با هدف‌گذاری انجام شده در دولت و وزارت نفت در خصوص سرمایه‌گذاری در میادین مشترک و انتقال فن‌آوری افزایش برداشت از مخازن، می‌توانیم ضمن صیانت از ثروت ملی از خام‌فروشی فرآورده‌ها نیز جلوگیری نماییم.

درخواست ما از دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است

$
0
0

مدیر عامل شرکت تولید کاوه:
درخواست ما از دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است

مدیر عامل شرکت تولیدی کاوهمدیر عامل شرکت تولیدی کاوه گفت :درخواست ما از دولت این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری شود تا این حمایت‌ها منجر به اشتغال‌زایی بیشتر شود .
«علی رضا بوجار» مدیر عامل شرکت تولیدی کاوه، در گفتگو با خبرنگار تهویه و تاسیسات درباره راه‌اندازی این شرکت و چگونگی فعالیتش اظهار کرد: قبل از انقلاب در سال 1353 فعالیت‌های ساختمانی و تاسیساتی در ذوب آهن کرمان‌، اصفهان و کارهای مربوط به تهویه مطبوع و خنک‌کننده را شروع کردم. پس از انقلاب فعالیت تاسیساتی را بیشتر دنبال کردم‌ و با گرفتن نمایندگی، شروع به خرید محصولات در این زمینه نمودم.
وی افزود: در سال 1357 شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین پخش‌کننده و تهیه‌کننده کالاهای گرمایشی و سرمایشی شناخته شد. در سال‌های اول انقلاب با مشکلاتی از جمله، هرج و مرج در سیستم‌های بانکی و کارخانه‌ها روبه‌رو شدیم. پیش از آن بیشتر امور تاسیساتی به عهده اقلیت‌ها بود.
این تولید‌کننده صنعت تاسیسات در ادامه گفت: در سال 1359 با کمک 19 تن از دوستان شرکت تعاونی صنف را تاسیس کردم که 18 سال فعالیت آن ادامه داشت، اما به دلیل عدم امتیاز از سوی دولت منحل شد. پس ازانحلال شرکت تعاونی سابق،‌ بزرگترین فروشگاه طالقانی را راه‌اندازی کردیم.
وی در خصوص اوضاع بازار صنعت تاسیسات، تاکید کرد:‌ روند اقتصادی بازار تاسیسات نسبت به گذشته بسیار پایین آمده است و یکی از عواملی که در این صنعت منجربه رکود شده، بیمه اجتماعی است. دولت پیش از این تصمیم گرفته بود تا هر واحد صنفی تا 5 نفر کارگر را بیمه کند. به همین دلیل هر شخصی نسبت به فراخور حال خود 2 یا 3 نفر را به کار می‌گرفت، اما دوباره این قانون‌ برداشته شد و گفتند کارفرما باید حق بیمه را پرداخت کند. در حال حاضر بیشتر از فرزندان خود در این شغل‌ها استفاده می‌کنند به دلیل مشکلات بیمه‌ای که وجود دارد.
بوجار با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنعت مالیات‌هاست، تصریح کرد: مسئولان نگاهی به درآمد افراد نمی‌کنند و ناعادلانه رفتار می‌کنند. سایر کشورها با حمایت از شرکت‌ها و صنایع تولیدی به آنها کمک می‌کنند تا محصولات خود را با قیمت پایین‌تری صادر کنند. ما در ایران قیمت این اجناس بر روی تولیدات داخلی اثر می‌گذارد و مردم هم این اجناس را خریداری می‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه تولید‌کنندگان داخلی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، ادامه داد: در‌خواست ما از دولت این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری شود تا این حمایت‌ها منجر به اشتغال‌زایی بیشتر شود.
مدیر عامل شرکت تولیدی کاوه در پایان اظهاراتش گفت: از جمله اقدامات مثبت این شرکت به‌کارگیری فرزندانمان بود تا سربار جامعه نباشند. عوامل موفقیت این کارخانه هم رقابت سالم و قیمت مناسب قطعات است. کارخانه تولیدی کاوه در شهرک صنعتی اشتهارد، روند مثبتی را طی می‌کند. سال‌های گذشته همواره کسب وکارمان رونق خوبی داشت اما اکنون به دلیل رکود بازار وکمبود نقدینگی با مشکلاتی مواجهیم که امیدواریم این روند به سمت رونق پیش برود.

با به‌کار بردن سامانه BMS، امکان 20 درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی وجود دارد

$
0
0

در گفتگو با مدیریت عامل شرکت آلیاژگران و نماینده شرکت زیمنس مطرح شد:

سامانه BMS صرفه‌جویی انرژی

شرکت آلیاژگران دنیای کنترل، در سال ۱۳۷۱ به منظور تکمیل ظرفیت تولید شیرآلات صنعتی در رده آب و بخار در راستای تامین نیازهای صنعتی و ساختمانی و به ویژه صنعت نفت و گاز کشور تأسیس گردید. این شرکت همراه با شرکت آفرش، دیگر عضو مجموعه با زمینه تولید شیرآلات صنعتی ساختمانی توانست برای نخستین بار تامین‌کننده حجم زیادی از نیازهای کشور، که آن زمان با مشکل واردات مواجه بود، باشد.
در سال ۱۳۷۳ شرکت لندیس (Landis+Gyr)، بزرگ‌ترین و پیش‌روترین شرکت جهانی در زمینه کنترل هوشمند ساختمان (BMS)  و کنترل تجهیزات سرمایش، گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC) مستقر در سوئیس، با توجه به شناخت کامل از مؤسس و به‌ویژه حصول اطمینان از امکانات بالقوه این مجموعه (آفرش و آلیاژگران)، نمایندگی انحصاری خود در ایران را به این شرکت اعطا نمود.
در اواسط سال ۱۳۷۴ شرکت زیمنس (Siemens) برای تکمیل گستره کاری خویش در کنترل و مدیریت ساختمان تصمیم به خرید شرکت لندیس گرفت که متعاقباً پس از بررسی‌های ویژه، نمایندگی خود را مجدداً به شرکت آلیاژگران اعطاء نمود.
در ادامه گفتگوی «مهندس محمدرضا ناجیان»، سردبیر ماهنامه تهویه و تاسیسات را با «مهندس کوروش اکبری»، مدیرعامل شرکت آلیاژگران دنیای کنترل و نمایندگان زیمنس در سوئیس، از نظر خواهید گذراند.

- لطفاً خودتان را معرفی کنید و از برندتان بگویید و اینکه هدف از حضور برند شما در ایران چیست؟
امبلیدو: نام من «لوئیس امبلیدو» است و برای زیمنس اینترنشنال کار می‌کنم. شرکت ما در سوئیس قرار دارد. ما به دنبال شرکای دیگری در کشورهای گوناگون هستیم تا منابع خود را در اختیار آن‌ها قرار دهیم و راه‌حل‌هایی را برای بهینه‌سازی در اختیار آن‌ها بگذاریم. ما حمایت‌های اولیه‌ای را از شرکای خود انجام می‌دهیم و هدف اصلی ما سرمایه‌گذاری آتی و رشد بیشتر می‌باشد. ایران یکی از بهترین کشورهایی است که خواستار سرمایه‌گذاری در آن هستیم و این بهترین پیغامی است که می‌توانیم به بازار بدهیم.

- در واقع کشور ایران مرکز خاورمیانه برای شما است؟
امبلیدو: دقیقاً، زیمنس اینترنشنال مسئول ارائه محصول‌ها و سرویس‌ها به کل کشورهایی است که در آن‌ها حضور دارد. شرکت زیمنس در خاورمیانه، آفریقا، اروپا و آمریکا فعالیت می‌کند. به‌علاوه آفریقا مکان بسیار مهمی برای توسعه می‌باشد و این روزها نیز از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است و همچنین خاورمیانه نیز دارای شرایط رشد و توسعه بالایی می‌باشد؛ مسلماً ایران یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه می‌باشد، زیرا ایران دارای رشد اقتصادی مطلوبی است. این موضوع دلیل اصلی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایران است.

- لطفا شما نیز خود را معرفی نمایید؟
سایندر: نام من «کورت سایندر» است و در شرکت فناوری زیمنس فعالیت می‌کنم و تمرکز ما بر روی تجهیزات OEM می‌باشد. ما در فکر ارتباط جهانی با تولیدکنندگان گوناگون هستیم و مسئولیت ما حمایت و آموزش مردم، بازار و شرکت‌های تولیدی ایرانی و توسعه آن‌ها می‌باشد. ما به دنبال شرکای گوناگونی هستیم. تا آن‌ها را حمایت نماییم و تجهیزها و هر آنچه نیاز دارند را در اختیار آن‌ها قرار دهیم، تولیدکنندگان تجهیزاتی مثل چیلر، هواساز و دستگاه‌های تهویه‌مطبوع هدف ما می باشد. ما ارتباط گسترده‌ای با ایران داریم و در فکر گسترش سرمایه‌گذاری در آن هستیم. به علاوه ما مسئول آموزش نیز می‌باشیم و به آموزش تولیدکنندگان می‌پردازیم.
مهندس اکبری: در تلاش برای دست‌یابی به شرکت های OEM بیشتری هستیم و از تجهیزات زیمنس و محصول‌های OEM استفاده می‌کنیم. محصولات زیمنس دارای قیمت مناسب و کیفیت بالایی در بازار می‌باشند و دارای گارانتی معتبر و پشتیبانی مطلوبی نیز هستند. اگر هر گونه مشکلی درباره محصولات مصرفی ما ایجاد گردد، شرکت زیمنس سوئیس در مورد‌ هر دو نوع از محصول‌های BMS و OEM ما را یاری می‌دهد.

- چه مدت است که زیمنس در ایران حضور دارد؟
مهندس اکبری: زیمنس حدود 150 سال است که در ایران حضور دارد که در قسمت ساختمان و سیستم هوسمند عمر فعالیت زیمنس به 25 سال می رسد که به علت خرید شرکت لندیس (که در آن زمان شرکت آلیاژگران نمایندگی آن را بر عهده داشت) توسط زیمنس، به نوعی می توان گفت شرکت آلیاژگران قدیمی ترین نماینده زیمنس در این حوزه در ایران می باشد.

- آیا تمرکز شرکت شما بر روی BMS است؟
مهندس اکبری: پروژه های BMS و اعلان حریق و شرکت های OEM. در مواردی محصول‌های مذکور به طور ترکیبی به‌کار می‌روند. در زمان گفتگو درباره محصول‌های OEM با محصول‌هایی با انواع گوناگونی نظیر هواساز، بویلر، چیلر و انواع مشابه دیگر سر و کار داریم. برای مثال در مورد تهویه، محصول‌های OEM در واحدهای فن‌کویل و هواساز به‌کار می‌روند. در مورد BMS نیز مانند OEM محصول‌های خوبی وجود دارند. محصول‌های BMS و OEM کیفیت ‌بالایی توسط شرکت زیمنس تولید می‌شوند. در زمان خریداری برخی از تجهیزها از شرکت‌های ناشناخته، اتصال اجزاء مذکور برای تشکیل یک سیستم یکپارچه بسیار دشوار می‌گردد و مشکل‌هایی در زمان‌ راه‌اندازی بر روی BMS ایجاد می نماید. در واقع محصول‌های با کیفیت OEM بخشی از اجزاء BMS با کیفیت را تشکیل می‌دهند.

- شرایط BMS در جهان و ایران چگونه است؟
سایندر: اولین مرحله، دست‌یابی به راه‌حل‌های استاندارد می‌باشد. مواردی نظیر ایمنی حریق و کنترل ایمنی اولین مرحله برای آغاز پیش‌روی به سوی سطح کیفی بالاتر ساختمانی می‌باشد. در جایی ‌با انرژی مصرفی بالا، اولین مورد ضروری، اندازه‌گیری انرژی و بهینه‌سازی آن می‌باشد. پیش از نصب و اجرای سامانه مدیریت ساختمان، کنترل و عایق‌کاری بهینه الزامی می‌باشد. عایق‌ها، تعویض شیرها و تجهیزهای قدیمی نیز الزامی می‌باشد. مرحله بعدی نیز تحلیل انرژی و بهینه‌سازی آن می‌باشد.

- در اروپا ساختمان‌ها در چه سطحی قرار دارند و ساختمان‌های ایران در چه شرایطی است؟
امبلیدو: این مورد مرحله‌ای و گام به گام است. در ابتدا کنترل انرژی ساختمان و سپس امکان‌سنجی کنترل انرژی در شهر. زیرا مصرف انرژی در نواحی گوناگون شهر تغییر می‌کند. شما باید بدانید که چه زمان‌ها و مکان‌هایی مصرف انرژی بالاتر می‌باشد. در چه مناطقی مصرف انرژی بالا و در چه مناطقی مصرف انرژی پایین است. در اروپا شرایط مذکور مهیا گردیده است و انرژی مصرفی تمام ساختمان‌ها اندازه‌گیری می‌گردد و به‌صورت آن‌لاین نیز انرژی مصرفی ساختمان‌ها قابل ‌مشاهده می‌باشند و شما بخش‌هایی از شهر با لزوم مدیریت انرژی بالاتر را به راحتی مشاهده می‌کنید. بدین‌ترتیب شما قادر به تغییر جریان انرژی می‌باشید و سپس می‌توانید به مرحله بعدی بروید. تحلیل شبکه نیز در این مورد الزامی می‌باشد. آگاهی از انرژی مصرفی بیشتر یا کمتر نواحی و ساختمان‌های گوناگون الزامی می‌باشد. داده‌های انرژی به ایستگاه مرکزی فرستاده می‌شوند تا میزان مورد نیاز انرژی مشخص گردد.
مهندس اکبری: گفتگو در مورد BMS در واقع گفتگو در مورد یک راه‌حل کلی و نهایی می‌باشد. ابتدا باید پایش انرژی اجرا شود و سپس سامانه‌ای برای بهینه‌سازی انرژی پیشنهاد گردد. سیستم مورد نظر می‌تواند در بر گیرنده سیستم کنترل HVAC، Access، CCTV، PMS، FAS و غیره باشد.
باید بدانید که BMS با سیستم‌های کنترل مذکور معنی پیدا می‌کند و یکی از اهداف مهم استفاده ازBMS ایجاد سناریوی عملکرد یکپارچه می باشد، به عنوان مثال در زمان اعلان حریق، دوربین نزدیک به اولین دتکتور دود و یا حرارت با چرخش خود و به تصویر کشیدن آن زون، این امکان را به اپراتور BMS و Fire می دهد که با مشاهده خود در مانیتور سناریو های خروج و یا اطفا را به‌صورت سریع پیاده‌سازی کند. لذا به‌صورت کلی نداشتن هر یک از زیر سیستم ها و نداشتن امکان کنترل و یا مانیتورینگ باعث خروج موضوع از BMS می شود.

- میزان فعالیت شما در کشورهای سراسر جهان نظیر ژاپن، آسیای شرقی و کشورهای دیگر چه قدر است؟
امبلیدو: ما دارای شعبه‌هایی در آفریقا، خاورمیانه، اروپا و آمریکا هستیم. دفاتر دیگری نیز در جاهای دیگر وجود دارند. ما دفاتری در آسیا نظیر سنگاپور، چین، دفتری در شیکاگو، در اروپا (سوئیس) و غیره داریم.

- شما 25 سال است که در ایران فعالیت می‌کنید، نظر شما در مورد وضعیت و سطح ایران بعد از این سال‌ها چیست؟
امبلیدو: ایران یک کشور ویژه است و مشاهده می‌شود که در این 25 سال چیزهای زیادی رخ داده است. سطح دانش افزایش یافته است و افزایش آگاهی مذکور تضمینی برای پیشرفت‌های آتی می‌باشد. دانشگاه‌های ایران کار خود را به بهترین شکل انجام می‌دهند. به‌علاوه افرادی که از طریق زیمنس آموزش دیده‌اند بسیار باهوش و توانا می‌باشند و به راحتی موارد گوناگون را فرا می‌گیرند. به دلایل مذکور پیشرفت ایران بسیار آسان‌تر می‌باشد و ترکیب دانش و تجربه راهی به سوی جلو خواهد بود. در طول دو سال بازدید از ایران، تولیدکنندگان محصول‌های حوزه های نفتی بسیاری را دیده‌ام و پتاسیل بالای بازار را مشاهده کرده‌ام. با همکاری با پژوهش بازاریابی در بریتانیا، انگلیس، پتانسیل بالای بازار در ایران را مشاهده نمودم. در همین ایام در ایران 5 کنفرانس گوناگون برای ارتباط با تولیدکنندگان برگزار شده است. از طریق ارتباط با تولیدکنندگان و حمایت و آگاهی از شرایط اقتصادی ایران می‌توان پتانسیل بالایی را مشاهده نمود و از لحاظ تجهیزهای تجدیدپذیر نیز علاقه و توجه بیشتری توسط دولت مشاهده می‌گردد. مسلماً کار در این مورد بسیار مهم است. پتانسیل بالایی برای انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده وجود خواهد داشت.

سامانه BMS صرفه‌جویی انرژی

- آیا شما دارای برنامه‌ای برای گسترش فعالیت‌های خویش در بخش صنعت هستید؟
مهندس اکبری: در بخش صنعت، زیمنس دارای نمایندگان بسیار فعال و با تجربه ای در زمینه های مختلف می باشد که در برخی از پروژه ها بصورت تیمی با هم حضور پیدا میکنیم. لازم به ذکر است که زیمنس با توجه به سابقه خود در صنعت می توان گفت که بی رغیب است.
سایندر: باید اضافه کنم که در زیمنس برنامه‌های آموزشی زیادی وجود دارد. ما سمینارهایی را برای ماه‌های آتی ( نوامبر و دسامبر) برنامه‌ریزی نموده‌ایم. در مورد توسعه فناوری، راه‌حل‌های تکمیلی، کنترل بهتر و غیره.  
مهندس اکبری: آموزش‌هایی در مورد OEM و آموزش‌های مفید دیگری در دستور کار زیمنس قرار دارند. سمینار مذکور ابتدا در تهران برگزار می‌شود و سپس و در شهرهای دیگر نیز ادامه می‌یابد که اطلاعات دقیق‌تر در ماهنامه شما اطلاع‌رسانی خواهد شد.

- نظر شما در مورد آینده و فعالیت‌های آتی در ایران چیست؟
امبلیدو: با توجه به پتانسیل بالای ایران، آینده ایران بسیار روشن است. از سوی دیگر کاهش انرژی مصرفی و کاربرد فناوری‌های پیشرفته‌تر و انرژی‌های تجدیدپذیر، فرصتی طلایی برای دست‌یابی به اهداف انرژی در10 سال آتی ایران می‌باشد.

- شما دارای تجربه‌های بیشماری در مورد انرژی و ساختمان‌های سراسر جهان، پیش و بعد از معرفی سامانه BMS هستید. واقعاً بازده یا کارآیی واقعی سامانه BMS در ساختمان‌ها چیست؟ سامانه BMS شرکت شما تا چه میزانی مصرف انرژی ساختمان را کاهش می‌دهد؟

سایندر: پاسخ سوال شما آسان نیست. هر پروژه‌ای دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشد و کاهش انرژی 10 تا 20 درصدی از طریق کاربرد سامانه BMS قابل ‌حصول می‌باشد. فن ها و پمپ ها، شیرها و شیرهای سه‌راهه باکیفیت و نصب صحیح آن‌ها، اندازه‌گیری‌ها و پایش دقیق، راه‌اندازهای صحیح و کاربرد انرژی‌های جایگزین، بهینه‌سازی انرژی مذکور را تا بیش از 20 درصد نیز امکان‌پذیر می‌سازد.
مهندس اکبری: باید اضافه کرد که باور اینکه استفاده از اسم BMS در ساختمان ها قرار است معجزه‌ای درکاهش مصرف انرژی ایجاد کند را فراموش کنیم. سیستم BMS زمانی کارا خواهد بود و به صرفه‌جویی حتی 20 الی 30 درصدی انرژی خواهد رسید که دارای امکان کنترل و یا مانیتورینگ تمامی زیر سیستم ها ( تهویه، روشنایی، کنترل تردد، اعلان و اطفا حریق، آسانسورها، دیزل و ...‌) و همچنین ادوات سنجش و کنترل با درصد دقت بالا باشد.

- با سپاس از وقتی که به ما اختصاص دادید

محصولات و برندهای غیر اصیل در بازار تهویه و تاسیسات، معرفی می‌شوند

$
0
0

با همکاری اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع و ماهنامه تهویه و تاسیسات و در آینده‌ای نزدیک:

شوفاژ تهویه مطبوع ماهنامه تهویه تاسیسات

اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع که در سال 1365 فعالیتش را آغاز کرده، همچنان و به‌صورت پویا پی‌گیر فعالیت و اهداف خود است. صدور پروانه کسب، رسیدگی به شکایات، تشکیل جلسات آموزشی، عملکرد مالیاتی و برگزاری انتخابات هیات مدیره که هر 4 سال یکبار صورت می‌پذیرد، برخی از فعالیت‌های این اتحادیه هستند.
طی گپ‌و‌گفتی دوستانه که با مهندس محمدباقر معتمد، ریاست اتحادیه داشتیم، با عملکردهای اتحادیه بیشتر آشنا شدیم. معتمد که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز هست، مهمترین هدف حال حاضر اتحادیه را آشنا ساختن اعضای اتحادیه که در واقع ارایه‌دهندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع به مصرف‌کنندگان هستند، با مسائل فنی و تخصصی مرتبط با این محصولات دانست و به آموزش‌های هدفمند و مهارت‌محور و مستمر اعضای اتحادیه اشاره نمود؛ از جمله برگزاری کارگاه در محل اتحادیه، بازدید از کارخانه‌های تولید‌کننده و نیز حضور در نمایشگاه‌های مرتبط.
وی ادامه داد: توقع ما از انجمن مهندسین مکانیک این است که در جهت آموزش به اعضای صنف، ما را یاری دهند. ما باید آموزش به افراد واحدهای صنفی خودمان را جدی بگیریم. چرا که آنها می‌توانند بار حرارتی و برودتی مورد نیاز یک واحد را محاسبه نمایند و در نتیجه تجهیزات مناسب را پیشنهاد دهند. امری که از عهده یک کارمند معمولی یا یک فروشگاه‌دار بدون آموزش بر نمی‌آید. با این آموزش‌ها، سود نهایی به مملکت می‌رسد، چرا که صنعت تاسیسات را حلقه‌های بسیاری تشکیل می‌دهند، اما فروشنده حلقه نهایی است و در تماس با مصرف‌کننده. در همین راستا اعداد طلایی نیز توسط بنده به همراه تعدای از هم‌دانشگاهیان و افراد مجرب، در سال 53 برآورد شده است. البته با توجه به تغییر شرایط ساختمان‌سازی و تغییر شرایط آسایش، این اعداد توسط مهندسان جوان در حال به‌روز شدن است.
ریاست اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع تاکید کرد: هر چند افرادی که می‌خواهند جواز فعالیت در صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع را بگیرند باید این آموزش‌ها را دیده باشند، اما صحبت من فراتر از این‌هاست. من به آموزش کاربردی و موثر فکر می‌کنم. در همین راستا، یک سالن همایش در اتحادیه داریم که محلی است برای حضور شرکت‌های مختلف که راجع به محصولاتشان می‌گویند و افراد صنف را با آن آشنا می‌سازند. در این تجمع‌ها، مواردی مانند راندمان و کارایی یک محصول توضیح داده می‌شود و همچنین محلی است برای استفاده اعضا از تجربیات و اطلاعات یکدیگر.
معتمد در راستای تکمیل سخنان خود به دیگر فعالیت‌های اتحادیه اشاره کرد: ما باید به سهم خودمان در صنعت تاسیسات کشور کاری کنیم و مطمئناً هم خودمان این توقع را از خود داریم و هم مردم این توقع را از ما دارند.
از جمله فعالیت‌های این اتحادیه که می‌توان نام برد عبارتند از: حمایت از رویکرد استفاده از انرژی‌های پاک حافظ لایه اوزون، فرهنگسازی دمای آسایش بین مثبت 20 درجه سانتی‌گراد در زمستان و مثبت 25 درجه سانتی‌گراد در تابستان که منجر به 30 درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌گردد، حمایت از تولیدات با کیفیت و در واقع حفظ حقوق مصرف‌کنندگان.
وقتی از ایشان خواستیم تا بیشتر درباره انرژی پاکی که مد نظر دارند توضیح دهند، گفت: در ارتباط با انرژی پاک، انرژی خورشید مد نظر ماست که در حال حاضر به صورت آبگرمکن خورشیدی مطرح است اما می‌تواند در آیند‌ه‌ای نزدیک، منتهی بشود به حرارت مرکزی خورشیدی؛ چرا که کشور ایران در حدود 280 روز آفتاب کامل دارد. البته متاسفانه مردم ما در برابر تغییر هر چند هم که مثبت باشند، مقاومت می‌کنند و معمولاً حاضر به تغییر فرهنگ مصرف خود نیستند، اما امیدوارم فعالیت ما و سایر دوستان و همچنین صحبت‌های این جلسه، به این امر کمک کند.
این پیشکسوت صنعت تاسیسات، به نقد فرهنگ مردم نشست و به موارد جالبی اشاره نمود: فرهنگ کشورمان، فرهنگ کوتاه‌مدت است. ما اگر کالایی ارزان شود آن را می‌فروشیم و سبب ارزان‌تر شدن آن شده و اگر گران شود کالا را می‌خریم و با این رفتار خود به گران شدن آن کالا دامن می‌زنیم. این رفتار ما برعکس رفتار جهانی است که در نهایت به ضرر اقتصاد ما می‌انجامد. همچنین نقدینگی که به بانک‌ها سپرده می‌شود، باید به صنعت بیاید. اگر به دنبال اقتصاد سالم هستیم، باید در تولید سرمایه‌گذاری نماییم،‌ اما متاسفانه اکثر سرمایه‌گذاران پول خود را در بانک میگذارند؛ چرا که سود 22 درصدی بانک‌ها به آنها بسیار بیشتر از نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی حال حاضر است و این موضوع در هیچ کجای دیگر دنیا مشاهده نمی‌شود!
وی به فلسفه وجود اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع، به مانند هر اتحادیه توانمند دیگری در سطح دنیا پرداخت و گفت: اتحادیه هم توانایی اقدامات اساسی برای پیشرفت صنف را دارد و هم اینکه مورد اعتماد است. به‌عنوان مثال، چند وقت اخیر تعدادی از روسای سایر اتحادیه‌ها به بازدید از اتحادیه ما و کارهای پژوهشی که انجام می‌دهیم آمدند. همچنین در صدد هستیم که صدای تولیدکنندگان و فعالان صنف را هر چه بهتر و بیشتر به گوش مسئولان برسانیم. همچنان‌که در نمایشگاه تاسیسات امسال تهران، با جناب دکتر رحمانی، قائم‌مقام وزیر صنعت و معدن صحبت کردیم و ایشان قول مساعدت دادند.

شوفاژ تهویه مطبوع ماهنامه تهویه تاسیسات ارایه فراخوان مشارکت در ارسال آثار و مستندات مربوط به تاریخ صنف و صنعت تاسیسات ایران نیز، شاهد و گواهی دیگر بر پویایی این اتحادیه است. معتمد ادامه می‌دهد: تاسیسات یک صنعت 50 ساله در ایران است. در جشن سال آینده به مناسبت عید غدیر، قصد داریم یک یا چند قطعه قدیمی و کم‌یاب تاسیساتی را در معرض نمایش بگذارم و به هر کس که نام و کاربرد آن را بداند، جایزه دهیم. هر سال در روز عید غدیر مراسم جشنی را به پا می‌کنیم و در آن از فعالان صنف و صنعت تاسیسات که هم شامل پیشکسوتان و صنعتگران می‌شود و هم شامل کارگران صنف، تقدیر و تشکر به عمل می‌آوریم؛ چرا که معتقدیم صنف و صنعت تاسیسات به مانند یک تابلو و پازل است و همه افراد و زحمتکشان این صنعت، به همراه هم می‌توانند کامل‌کننده این تابلو باشند.
مهندس رضا خردمند نیز در این گفتگو حضور داشت و دیدگاه خود را به‌عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه و یکی از اعضای فعال اتحادیه بیان نمود. وی گفت: آمار و شواهد نشان می‌دهد که جایگاه اتحادیه نسبت به چند سال گذشته بسیار ارتقا یافته و در حال حاضر جزو چند اتحادیه برتر کشور هستیم. همچنین اتحادیه ما، پایگاه کشوری فعالان تاسیساتی شده است و این امری است که تاکنون روی نداده است.
خردمند خاطرنشان کرد: تعامل سازنده‌ای بین تولیدکنندگان، فروشندگان و تعمیر‌کاران صنف برقرار است و این تعامل نتیجه زحمات اتحادیه مخصوصا تلاش‌های بی‌دریغ و ساعت‌ها کار شبانه‌روزی مهندس معتمد می‌باشد و تابلویی که ایشان به آن اشاره کردند، مطمئناً فقط با حضور ایشان است که کامل می‌گردد.
عضو هیات مدیره اتحادیه اذعان نمود: در حال حاضر اتحادیه به‌عنوان یک مرجع ذی‌صلاح شناخته می‌شود و بنابراین وقتی اتحادیه مطبی را تایید و تاکید می‌کند، مورد پذیرش واقع می‌گردد. خردمند، از مبحث انرژی‌متر به‌عنوان یکی از این مطالب یاد کرد. وی گفت: این مبحث در همه جای دنیا دارد مرسوم می‌شود و طبق آن، شخصی که در خانه نیست نباید اندازه شخصی که در خانه است هزینه انرژی بپردازد. ما در حال فراگیر کردن این مبحث و آموزش آن هستیم. تا جایی که به یک فرهنگ تبدیل شود؛ همچنان‌که امروزه خود مشتریان متقاضی کولرهای گازی که با مبرد R22 کار می‌کنند نیستند و آن را مضر برای محیط‌زیست می‌دانند. امیدوارم اتحادیه در رسیدن به اهداف خود و کمک به بالا بردن سطح استانداردهای محصولات مورد استفاده در صنعت تاسیسات، هر چه بیشتر موفق باشد.
خوشبختانه ما نیز به‌عنوان یک رسانه، فرصتی یافته‌ایم تا در این مسیر و در جهت حفظ منافع مصرف‌کننده، یاری‌ده اتحادیه باشیم. بدین‌صورت که محصولات و برندهایی را که توسط اتحادیه به‌عنوان غیر اصیل و تقلبی و فاقد استاندارد شناخته می‌شود، از طریق ماهنامه تهویه و تاسیسات به اطلاع عموم خواهیم رساند.

Viewing all 36 articles
Browse latest View live