Quantcast
Channel: همراه با فعالان صنعت
Viewing all 36 articles
Browse latest View live

مهندس امین امین‌فر، مدیرعامل شرکت توسعه تاسیسات آترینا

$
0
0

پیشرفت ایران در صنعت تاسیسات چشمگیر است

صنعت تاسیسات در دهه‌های اخیر در کشورمان از رونق به سزایی برخوردار شده است. این صنعت روزبه‌روز در حال توسعه است و هم اکنون به شکل یک صنعت مدرن درآمده است‌. کشور ما با وجود توسعه جمعیتی، نیاز بالایی به صنعت ساخت‌وساز دارد. از این جهت، شاید بتوان به جرات گفت ما جزء کشورهایی هستیم که در این صنعت تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا بتوانیم‌ با صنعت روز دنیا همگام شویم.
مدیرعامل شرکت توسعه تاسیسات آترینا، در گفتگو با ماهنامه تهویه و تاسیسات می‌گوید: ایران تبدیل به یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در صنعت تاسیسات شده است و می‌تواند در این عرصه حرفی برای گفتن در جهان داشته باشد.
‌در ادامه گفتگوی ما را با مهندس‌ امین امین‌فر، می‌خوانید.

شرکت توسعه تاسیسات آترینا

در ابتدا تاریخچه مختصری از تاسیس و روند فعالیت شرکت بفرمایید؟
توسعه تاسیسات آترینا، به‌عنوان مجموعه‌ای پیشرو در صنعت تاسیسات به ارائه خدمات فنی مهندسی و فعالیت تخصصی مشاوره، تامین، اجرا و راه‌اندازی پروژه‌های مختلف در زمینه سیستم‌های سرمایشی گرمایشی و تهویه مطبوع می‌پردازد. مدیران و کارکنان این شرکت به‌عنوان پایه‌گذاران بومی‌سازی و اجرای سیستم‌ها و تکنولوژی‌های نوین و پیشرفته تاسیساتی کشور شناخته می‌شوند. سابقه تدوین استانداردهای ملی، طراحی، نصب و راه‌اندازی بویلرهای چگالشی در کشور، همکاری در طراحی و راه اندازی بزرگترین پروژه خورشیدی کشور، طراحی اولین پروژه سبز کشور، طراحی انواع سیستم (CCHP) از دیگر فعالیت‌ها و خدماتی می‌باشند که با همکاری شرکت‌های معتبر بین‌المللی توسط مدیران و کارکنان شرکت توسعه تاسیسات آترینا انجام شده است.
این شرکت به منظور ارائه محصولات با تکنولوژی بالا و نوین در زمینه‌های سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع، به‌عنوان نماینده انحصاری شرکت کیتورامی کره جنوبی ‌(Kiturami)، کلیوت ایتالیا (Clivet) و دژاانرژی هلند (Dejaenergy) به‌عنوان بزرگترین و پیشرفته‌ترین تولید‌کنندگان تجهیزات تاسیساتی در ایران فعالیت می‌نماید.
از مهمترین موضوعاتی که در شرکت توسعه تاسیسات آترینا به آن توجه ویژه می‌گردد، خدمات پس از فروش می‌باشد و این شرکت همواره در تلاش برای ارائه‌ بهترین سرویس و خدمات به کارفرمایان می‌باشد. دلیل اصلی توجه به این مهم تامین و حفظ رضایت مشتریان به‌عنوان مهمترین سرمایه شرکت است. از طرفی بهبود و ارتقای ارزش نام تجاری کسب‌ و ‌کار در ذهن مشتری و ارتقای میزان وفاداری در ایشان از دیگر مواردی هستند که توجه به خدمات پس از فروش را ضروری می‌نماید. از این‌رو کلیه موارد نصب، راه‌اندازی و خدمات قبل و پس از فروش توسط همکاران شرکت انجام می‌پذیرد.

جایگاه شرکت کیتورامی در بازار جهانی و داخلی کجا است؟ این محصولات چه مزایا و معایبی نسبت به سایر برندهای داخلی و خارجی دارند و چه سهمی از بازار پکیج ایران را در اختیار دارید؟
در خصوص نحوه همکاری شرکت آترینا با شرکت کیتورامی کره جنوبی، ابتدا باید عرض کنم که همکاری موجود تنها محدود به پکیج‌های دیواری نیست، بلکه توسعه تاسیسات آترینا نماینده انحصاری کلیه محصولات و تجهیزات گرمایشی سرمایشی شامل پکیج‌های دیواری، پکیج‌های چگالشی، چیلرهای جذبی، تراکمی، سانتریفیوژ، فن کویل و تجهیزات کنترلی کیتورامی در ایران می‌باشد.
شرکت کیتورامی کره جنوبی یکی از بزرگترین و قدیمی ترین تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع در جهان می‌باشد که از سال1962در این زمینه فعال است. بزرگترین بازار این شرکت کشور آمریکا است و به اکثر کشورهای اروپایی، روسیه و کشور‌های مختلف آسیایی صادرات دارد. محصولات این شرکت فاقد هر گونه قطعه چینی هستند. همان‌طور‌که اشاره شد با توجه به سهم قابل توجه بازار آمریکا، کلیه استانداردهای تولید این شرکت بر اساس آخرین دستورالعمل‌ها و استانداردهای آمریکا می‌باشد و این نکته مهمترین تفاوت محصولات شرکت کیتورامی با دیگر برندهای موجود در بازار کشور است. مستحضر هستید که تولیدکنندگان داخلی پکیج در ایران شرکای اروپایی داشته و تولید آنها بر اساس استانداردهای اروپایی است و دیگر برندهای خارجی در بازار نیز عمدتا اروپایی هستند. با توجه به اهمیت بالای ایمنی در آمریکا پکیج‌های کیتورامی تنها پکیج مجهز به سنسور زلزله و نشتی‌یاب خودکار نشتی گاز در کشور می‌باشند.
پکیج‌های کیتورامی مجهز به سیستم احتراق Premix هستند که در نتیجه راندمان بالاتر و همچنین استهلاک پایین‌تری دارند. مبدل‌های استفاده شده در پکیج‌های کیتورامی دارای استانداردASME  هستند که بالاترین استاندارد ساخت در جهان محسوب می‌گردد. قابل ذکر است که اقدامات لازم در خصوص انتقال تکنولوژی و انشاالله تولید محصولات گرمایشی سرمایشی کیتورامی در ایران توسط شرکت توسعه تاسیسات آترینا به منظور افزایش سهم بازار و فراهم نمودن ارائه خدمات جامع‌تر در حال انجام است.

مختصری در مورد بویلرهای چگالشی خود توضیح دهید و مزیت‌ها و محدودیت‌های آن را نسبت به سایر تولیدکنندگان داده و بفرمایید در سیستم‌های چگالش مرکزی، مبدل‌های ضد زنگ چه مزایا و معایبی نسبت به سایر مبدل‌ها دارند‌؟
در بویلرهای سنتی (بویلرهای غیر چگالشی) امکان استفاده از حرارت بخار آب محصولات احتراق وجود ندارد و در‌صورتی‌که ارزش حرارتی بالای گاز جهت محاسبه و اندازه‌گیری راندمان مبنا قرار گیرد، این نوع بویلرها دارای راندمان بیشینه معادل 75 تا 85 درصد می‌باشند. ‌با توجه به اتلاف بالای حرارتی این نوع بویلرها، از 26 سپتامبر 2015 تولید، استفاده از انواع آن شامل پکیج‌های دیواری و زمینی و ... در اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
بویلرهای چگالشی قابلیت دریافت و بازیافت حرارت ذخیره شده در بخار آب (گرمای نهان) را داشته و در نتیجه دمای گازهای خروج به حدود 55 درجه سانتی‌گراد کاهش یافته و صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف گاز صورت می‌پذیرد. با دریافت حرارت و کاهش دمای گازهای احتراقی، بخار آب درون محصولات احتراق به مایع تبدیل می‌گردد، از این رو در دودکش بویلرهای چگالشی، قطرات آب قابل مشاهده است. راندمان بویلرهای چگالشی مدرن و با کیفیت به ترتیب بر اساس ارزش حرارتی پایین و بالای گاز حدود 99 و 108 درصد است.
مایع چگالیده شده در دودکش دارای خاصیت اسیدی (PH = 4) می‌باشد، بر این اساس مبدل حرارتی بویلرهای چگالشی بسیار مقاوم‌، سبک و دارای استانداردهای ساخت بالا می‌باشد که عمر و قابلیت اطمینان به مراتب بالاتری را نسبت به بویلرهای سنتی ایجاد می‌نماید.
به جز این موارد و نیز کاهش مصرف گاز، تکنولوژی بویلرهای چگالشی دارای مزایا و منافع متعدد دیگری شامل، ابعاد کوچک‌تر، نیاز به فضای دسترسی کمتر، عمر بالاتر، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، وزن سبک، لرزش بسیار کم و کارکرد بدون صدا می‌باشد. جایگزینی و امکان استفاده از دودکش‌های پلاستیکی به جای دودکش‌های فلزی نیز منافع هرچه بیشتر کارفرمایان و دست‌اندرکاران پروژه را تامین می‌نماید.
به‌طور‌کلی بویلرهای چگالشی به 2 دسته مجهز به محفظه احتراق آلومینیوم و استیل تقسیم‌بندی می‌گردند که هر یک معایب و مزایای خود را دارند؛ ولی عموما رویکرد تولید‌کنندگان مطرح جهانی استفاده از آلیاژ آلومینیوم به دلیل مزایای متعدد آن می‌باشد.
شرکت دژاتک، شرکت مبدع تکنولوژی مبدل بویلرهای چگالشی در اروپا می‌باشد و به‌عنوان بزرگترین تولید‌کننده در این زمینه، به‌عنوان تامین‌کننده برندهای مطرح جهانی شناخته می‌شود.
طی چند سال اخیر با کمک دولت فعالیت‌هایی در خصوص تولید بویلرهای چگالشی صورت پذیرفته است که متاسفانه تلاش‌های صورت گرفته تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است.
و اما در پاسخ به سوال در رابطه با مبدل‌های ضد زنگ، باید بگویم که بویلرهای چگالشی مجهز به مبدل استیل وزن بالایی دارند، فضای دسترسی بیشتری جهت تعمیر و نگهداری نسبت به مدل آلومینیومی نیاز دارند، در اکثر مدل‌ها امکان نصب و استفاده از مشعل‌های تابشی پیشرفته را ندارند، حجم آبگیری بالایی دارند که این موارد در کنار قیمت بالاتر از معایب آنها محسوب می‌گردد. در مقابل ظرفیت‌های بالاتر و متنوع‌تر و مقاومت بیشتر در برخی از شرایط کارکرد، از جمله مزایای این بویلر‌ها می‌باشد.

انواع چیلر‌هایی که در ایران و جهان استفاده می‌شوند کدامند و شما نمایندگی یا تولید کدام انواع را به عهده دارید؟ مزایا و معایب و ظرفیت های این انواع کدامند؟ به‌عنوان یک مشاور به خریداران کدام‌یک را پیشنهاد می‌دهید؟
انواع چیلرهای متداول در صنعت تهويه مطبوع شامل چيلرهای تراكمي اسكرو، اسکرال و سانتریفیوژ و انواع  چيلر جذبي و چیلرهای گازسوز (مجهز به موتور احتراق داخلی) می‌باشند. البته طی سال‌های اخیر استفاده از سیستم‌های VRF نیز رو به گسترش است. توسعه تاسیسات آترینا به منظور پاسخگویی به نیازهایی مختلف کارفرمایان محترم و صنایع کشور نسبت به تامین انواع چیلر، شامل جذبی و تراکمی مبادرت می‌ورزد و سبد کامل و منحصر‌به‌فردی در این خصوص دارد.
آترینا انواع چیلر جذبی شعله مستقیم، آب گرم، آب داغ، بخار و هیبریدی را با برند کیتورامی کره جنوبی ارائه می‌نماید. چیلرهای تراکمی مجهز به انواع کمپرسور در ظرفیت‌های مختلف با بالاترین رده انرژی و دارای استانداردEurovent  با برند کلیوت ایتالیا به صورت انحصاری ارائه می‌گردد.
شرکت کلیوت یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های تولید‌کننده تجهیزات سرمایشی در کشور ایتالیا می‌باشد که توجه به کیفیت و اصالت کالا را در اولویت خود دارد. کلیوت طی سالیان متمادی است که به‌عنوان شرکتی پیش‌رو در زمینه ارتقای محصولات و توجه به مسائل زیست‌محیطی با افزایش راندمان محصولات و کاهش مصارف انرژی شناخته می‌شود. این شرکت بیش از 10 سال در کشور سابقه فعالیت داشته و پروژه‌های متعدد شاخص و ملی، مجهز به محصولات این شرکت می‌باشند.
به‌طور‌کلی بحث در خصوص مزایا و معایب استفاده از چیلرهای تراکمی و جذبی همواره در کشور وجود داشته و هر یک طرفداران و منتقدان خود را دارد.
‌در کشور‌های دیگر به دلیل فقدان شبکه گاز سراسری و راندمان پایین‌تر چیلرهای جذبی معمولا از چیلرهای تراکمی استفاده می‌گردد، شاید چند کشور دیگر در جهان را بتوان یافت که بهره‌برداری از چیلرهای جذبی در آنها متداول است. طبق نظریه‌ای، استفاده از چیلر‌های جذبی در شرایطی پیشنهاد می‌گردد که منبع انرژی (مورد نیاز در ژنراتور) از انرژی هدر رفته (اتلاف شده در فرآیندیWaste Energy ) مانند CHP ها و یا منابع انرژی تجدید‌پذیر مانند Biomass و یا انرژی خورشید باشد.
 به نظر من با توجه به شرایط بحرانی آب در کشور به هیچ عنوان استفاده از چیلرهای جذبی در ایران توصیه نمی‌شود و تنها در شرایطی که امکانات زیر ساختی استفاده از چیلر های تراکمی میسر نیست بایستی از این سیستم استفاده گردد.
‌در گذشته به دلیل محدودیت‌ ظرفیت چیلر‌های تراکمی، در ظرفیت‌های بالا از چیلر‌های جذبی استفاده می‌شد که با ورود چیلر‌های سانتر فیوژ به بازار، این کمبود نیز کاملا مرتفع گردیده است. متاسفانه اختصاص گاز رایگان و یا بسیار ارزان به بعضی از کاربری‌های ساختمانی، هزینه اولیه کمتر، عدم نیاز به پست برق و کاهش هزینه های اولیه خرید دیماند برق برای کارفرمایان، مهمترین دلایل استفاده از چیلر‌های جذبی در ایران هستند. از طرفی تعمیر و نگهداری و راهبری چیلرهای جذبی نیز در طول زمان بهره‌برداری نسبت به چیلرهای تراکمی مشکل‌تر بوده و اغلب بهره‌برداران را با مشکلات متعدد روبه‌رو می‌سازد.
‌در خصوص مسائل فنی انواع چیلرها و مشاهده اطلاعات فنی مربوطه، پیشنهاد می‌گردد که به سایت شرکت atrina.org مراجعه گردد.

شرکت توسعه تاسیسات آترینا

انواع هواسازهایی که شما عرضه می‌کنید کدامند و چه مزایا و معایبی نسبت به سایر رقبای داخلی و خارجی دارید؟ ظرفیت‌های قابل عرضه کدامند؟ کیفیت محصولات شما نسبت به سایر تولیدکنندگان چگونه است؟
همان‌طور‌که می‌دانید، تامين هواي تازه براي تنفس افراد و خارج كردن آلاينده‌هاي هوا نظير CO2 و گرد و غبار و ... از مهمترین وظايف سیستم‌های تهويه مطبوع است. همان‌طور‌که قبلا اشاره شد، آترینا به‌عنوان نماینده انحصاری شرکت کلیوت ایتالیا در ایران، به ارائه هواسازهای این شرکت از جمله هواساز تامین هوای تازه، چند منطقه‌ای، هایژنیک و ... در ظرفیت‌های 350 تا l/S 44400 که مطابق با آخرین تکنولوژی و دستاوردهای بین‌المللی ساخته می‌شود می‌پردازد. هواسازهای ارائه شده دارای قابلیت اتصال به سیستم مدیریت ساختمان، مجهز به کلیه تجهیزات کنترلی و ابزار دقیق پیشرفته، دارای گرید A استاندارد یوروونت، مجهز به فن دور متغیر(EC FAN) راندمان بالا بوده و در زمان کارکرد بدون هرگونه لرزش می‌باشند. همچنین هواسازهای کلیوت در پروژه‌های شاخص متعددی در سراسر کشور در سال‌های گذشته نصب شده و در حال بهره‌برداری هستند.

روند بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه راه‌کارهایی برای رفع مشکلات پیشنهاد می‌دهید؟
مسلما بازار تاسیسات و سیستم‌های تهویه مطبوع متاثراز بازار مسکن و شرایط تولید و دیگر صنایع در کشور می‌باشد. در صورت فعال شدن واحد‌های صنعتی و احداث کارخانجات مختلف و همچنین رونق بازار مسکن درخواست و تقاضا در حوزه تاسیسات افزایش می‌یابد. در شرایط کنونی و با وجود رکود نسبی دراقتصاد کشور وضعیت تولید کنندگان و بازرگانان در صنعت تاسیسات شرایط مخاطره‌آمیزی دارد.
‌همچنین تحولات اخیر در سطح بین‌الملل و چالش‌های به وجود آمده از طرف آمریکا نیز شرایط سرمایه‌گزاری شرکت‌های بین‌المللی و مبادلات مالی را پیچیده و مشکل نموده است .
 از طرفی ورود کالا‌های بی‌کیفیت و ارزان‌قیمت نیز به‌عنوان چالشی دیگر در بازار تاسیسات کشور مطرح است. متاسفانه استفاده از برند‌هایی که عملا در دنیا وجود ندارند و یا مدت‌هاست که تغییر نام داده‌اند مشکلات متعددی را برای دست‌اندرکاران این بخش به وجود آورده است. امید است با تدابیر دولت محترم و تلاش هرچه بیشتر تولیدکنندگان در جهت ارتقای کیفیت محصولات در کنار اصلاح فرهنگ و نگاه مشتریان، اتفاقات مثبتی در بازار روی دهد.

‌چشم‌انداز و برنامه‌های شرکت برای آینده چیست؟
همان‌طور‌که اشاره شد شرکت توسعه تاسیسات آترینا با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جهت توجه اهتمام به تولید و اشتغال درکشور در حال مذاکره با شرکای خارجی خود به منظور انتقال تکنولوژی و تولید محصولات با کیفیت، مطابق با استاندارد‌های جهانی در بخش تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در کشور است که این مهم بعد از 2 سال مذاکره و با حضور اخیر تیم‌هایی از شرکت کیتورامی کره جنوبی، کلیوت ایتالیا و دژا‌انرژی هلند و کمک‌های مسئولین ذیربط در وزارت صنعت و معدن مراحل نهایی خود را طی می‌نماید که همین‌جا ضروری می‌دانم مراتب تشکر و قدردانی خود را از همکاری‌های صورت گرفته اعلام نمایم.

اگر مطلبی ناگفته مانده بفرمایید؟
ضمن تشکر و قدردانی از شما در آخر از جمله‌ای که اخیرا توسط یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بیان شده استفاده کنم و بگویم که متاسفانه ما در حال مصرف کشور عزیزمان ایران هستیم که بدون شک این مسئله دیگر نمی‌تواند ادامه پیدا کند و بایستی فکری به حال آن کرد. باید توجه نمود که تغییرات تکنولوژی قابل ملاحظه‌ای در صنعت جهان روی داده است،  تجهیزات با راندمان های بالاتر و مصارف انرژی کمتر دایما در حال توسعه و بهبود هستند و از این طریق آلودگی‌های زیست‌محیطی نیز کاهش یافته است. از این رو مقاومت‌های موجود در زمینه استفاده از تکنولوژی‌های نو بایستی با کمک مسئولین از بین رفته و توجه ویژه عملی به مصرف انرژی و به‌خصوص آب شود. تولید‌کنندگان عزیز نیز باید با تغییر خطوط تولید و اعمال آخرین الزامات و استاندارد‌های جهانی و محلی در محصولات خود، به اصلاح شرایط موجود کمک نمایند. امید است با توجه حق تعالی این مهم هرچه زودتر حاصل گردد.


شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز در عرصه نوآوری

$
0
0

مهندس ناصر جابری مطرح کرد:

ارتقای تولیدات داخلی یکی از موضوعات به‌روز و مهم در عرصه صنعت کشورمان است که در سال‌های اخیر به شدت رشد یافته است. تولیدکنندگان با استفاده از تکنولوژی و بهره‌گیری از علم و دانش توانسته‌اند، جایگاه نسبتاً خوبی در بهینه‌ کردن این تولیدات کسب کنند. یکی از بخش‌هایی که توانسته‌ایم در آن به رشد خوبی برسیم تولید دیگ‌های بخار است.

شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز نوآوری
شرکت «ماشین‌سازی اراک» به تازگی پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را پشت سر نهاده است. به همین مناسبت و نیز به دلیل تولیدات جدید این شرکت، به سراغ مهندس «ناصر جابری» مدیر عامل گروه تولیدی دیگ‌های بخار ماشین‌سازی اراک که 28 سال سابقه فعالیت، عمدتاً در زمینه دیگ‌های بخار و تجهیزات نفت و گاز دارد، رفتیم.
وی درباره فعالیت این گروه تولیدی می‌گوید: سابقه تولید دیگ‌های بخار فایر تیوب ماشین‌سازی اراک به بیش از نیم قرن می‌رسد. این شرکت اولین تولیدکننده‌ی دیگ‌های بخار در ایران، تحت لیسانس شرکت جان تامپسون انگلستان می‌باشد. پس از انقلاب اسلامی نیز همکاران ما با دانش و تجربه خود به فرآیند تولید دیگ‌های بخار و افزایش ظرفیت‌های جدید به رنج تولیدات شرکت ادامه دادند.
این تولید‌کننده با تجربه در ادامه در خصوص ظرفیت تولید دیگ‌های بخار این شرکت گفت: ما از ظرفیت هزار کیلوگرم در ساعت که معادل 2470 پوند بر ساعت می‌باشد تا 55 هزار کیلوگرم در ساعت که معادل 120000 پوند بر ساعت می‌باشد تولید داریم و نیز تولید دیگ‌های آب گرم از ظرفیت 250000 کیلوکالری بر ساعت تا 16 میلیون کالری بر ساعت را دارا می‌باشیم. در این شرکت دیگ‌های بخار فایرتیوپ با ظرفیت‌های مختلف تا فشار 30 بار و دمای بخار سوپریت حدود 400 درجه سانتیگراد تولید می‌شود. همچنین تجهیزات دیگ‌ها اعم از دی اریتور بسته به سفارش مشتری برای پلنت‌های مختلف تولید می‌گردد. متریال این محصولات عمدتاً مطابق با استاندارد ملی ایران و EN12953 خریداری می‌شود. وی ادامه داد: ماشین‌سازی اراک در گذشته‌ دیگ‌های بخار تا ظرفیت 32 تن بر ساعت به‌صورت 2 کوره‌ای تولید می‌کرد. بعد متوجه شدیم با این استاندارد جهانی می‌توانیم ظرفیت بویلرها را تا 55 تن بر ساعت افزایش دهیم.

شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز نوآوری
جابری با بیان اینکه، برخی از شرکت‌های اروپایی دیگ‌های فایرتیوب با ظرفیت 60 تن بر ساعت تولید کرده‌اند و در صنایع مختلف استفاده می‌کنند، افزود: شرکت ماشین‌سازی اراک به عنوان یک‌ شرکت‌ دانش بنیان، بویلرهای 55 تنی را با همکاری یک شرکت معتبر خارجی در داخل کشور به صورت کارگاهی و بومی تولید می‌کند‌. این دیگ‌ها با ظرفیت 55 تن و فشار 25 بار و دمای بخار 380 درجه سانتی‌گراد به صورت سوپرهیت می‌تواند کار کند‌.  از اوایل سال جاری فرآیند ساخت آن شروع شده و منتظریم با مشتریان خود به توافق برسیم و بخش سوپرهیتر دیگ‌ مورد نظر را مطابق با درخواست ایشان تولید کنیم. وی افزود: یکی دیگر از محصولات تولیدی این گروه تولید زباله‌سوز می‌باشد.
جابری با تاکید بر اینکه تولیدات ماشین‌سازی اراک از نظر کیفیت در سطح استانداردهای معتبر جهانی است گفت: محصولات ما 100 در‌صد با محصولات کشورهای اروپایی قابل رقابت است و ورود کالاهایی مشابه را در حال حاضر در ایران نداریم؛ چرا که بسیار گران بوده و توجیه اقتصادی برای حمل آنها به کشور وجود ندارد. ما به دنبال صادرات به کشور عراق، افغانستان، ازبکستان، آذربایجان، قزاقستان و سوریه هستیم. در نظر است در نمایشگاه بازسازی در کشور سوریه نیز شرکت کنیم. در حال حاضر، بالای 50 درصد از سهم بازار کشور را به خود اختصاص داده‌ایم.
وی اشاره‌ای نیز به مشکلات حال حاضر داشت: مشکلات ما  نیز در این عرصه به تامین ارز و عدم تامین منابع مالی جهت صنایع داخلی برمی‌گردد، چرا که بودجه و اعتبار کافی را به شرکت های داخلی نمی‌دهند. امیدواریم سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود و پروژه‌های بزرگتر و بیشتری در بازار داشته باشیم.
مدیر عامل گروه تولیدی دیگ‌های بخار ماشین‌سازی اراک در پایان اظهاراتش تصریح کرد: در آینده قصد داریم تولید دیگ‌های بخار واترتیوب را به‌صورت جدی دنبال کنیم و سهم خود را در بازار افزایش دهیم تا با کشورهای همسایه به خصوص عراق وافغانستان مراواداتی داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت صبا برودت پارس مطرح کرد

$
0
0

افزایش استقبال از محصولات داخلی با بهینه کردن مصرف انرژی

شرکت صبا برودت پارس (سهامی خاص) طراح و تولید‌کننده تجهیزات برودتی صنعتی و سیستم‌های انتقال حرارت در صنعت برودتی کشور است که با تکیه بر دانش تئوری و تجربی موسسان آن در سال 1383 تاسیس گردید. هدف این شرکت، پاسخ به نیازهای در حال رشد بخش ذخیره انرژی با عملکرد کیفی بالا در رابطه با طرح‌های حرارتی برودتی در ایران‌، کشورهای محدوده خلیج فارس‌، خاورمیانه‌، شمال آفریقا و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع است‌. این شرکت داراي گواهينامه كيفيت ISO 9001 در امر توليد تجهيزات برودتي از شركت MOODY INTERNATIONAL ‌و عضو انجمن هاي ASHRAE ، IIR وIIAR با پشتوانه 30 سال سابقه اجرايي است که فعاليت توليدي خود را در كارخانه جديد و مدرن صبا برودت واقع در شهرک صنعتي سپهر نظرآباد آغاز نمود .
برای بیشتر آشنا شدن با فعالیت‌ها و محصولات این شرکت با آقای مهندس«علی بابایی» مدیر عامل شرکت صبا برودت پارس‌ به گفتگو نشسته‌ایم که متن آن را در زیر می‌خوانید:

شرکت صبا برودت پارس

- مختصری درباره تحصیلات خود و چگونگی وارد شدن به این حرفه، فعالیت‌ها و محصولات این شرکت برای ما بفرمایید.
من فارغ‌التحصیل کارشناسی مهندسی صنایع‌ وکارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی هستم و دورهPIPF که مجموعه‌ای از تکنیک‌های ایجاد بهره‌وری در مراکز کسب و کار و کارخانجات است را در ژاپن گذرانده‌ام.
‌شرکت صبا برودت پارس در زمینه طراحی، ساخت، تولید‌، نصب و راه‌اندازی سردخانه‌های آمونیاکی صنعتی با ظرفیت‌های بالا فعالیت می‌کند. عمده فعالیت ما در طراحی و نصب سردخانه‌های صنعتی بالای صفر، زیر صفر و دومداره است، اما انواع مختلف تجهیزات برودتی که در صنعت برودت مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر این‌ کلیه تجهیزات‌ برودتی‌ مورد استفاده در صنایع مختلف مانند پروتئینی‌، شیلات‌، نوشابه‌سازی،‌ لبنیات و سایر‌ صنایع غذایی‌ نیز در این شرکت‌ طراحی و تولید می‌شود.

نوآوری در کار شما چگونه صورت می‌گیرد و محصولات جدید شرکت تا چه حد با استقبال مشتریان مواجه شده است؟
نو‌آوری همواره‌ مورد توجه مشتریان‌ در تمام حوزه ها بوده و هست‌‌، این صنعت نیز‌ از این قاعده مستثنی نیست. در شرکت صبا برودت پارس ضمن مطالعه در زمینه‌ نو‌آوری در بخش‌ تحقیق و توسعه،‌ اصلاحات قابل توجهی‌ در محصولات حاصل شده است‌ و از جمله محصول جدیدی که اختراع آن به نام شرکت ما ثبت شده است، یک یخ‌ساز لوله‌ای تمام اتوماتیک است که برای اولین بار در کشور توسط شرکت ما طراحی شده؛ این محصول دارای کاربرد‌های مختلفی است‌، 1- تولید بهداشتی و خوراکی، 2- مصرف صنعتی جهت خنک کردن بتن که در پروژه‌های راه‌سازی، تونل‌سازی و سدسازی استفاده می‌شود، 3- جهت خنک‌سازی آب چیلر‌ در کشتارگاه‌های صنعتی.

خدمات پس از فروش و گارانتی و مزیت‌های تولیدات شما چیست؟
در خصوص خدمات پس از فروش و گارانتی، محصولات ما از 12 ماه تا 18 ماه گارانتی و از 10 تا 15 سال گارانتی دارند. در صورت نیاز از دورترین تا نزدیک‌ترین نقطه کشور‌، کارشناسان ما به سرعت‌ در محل حضور پیدا کرده و مشکلات را رفع می‌سازند.

مواد اولیه تولیدات شما عمدتاً از کجا تامین می‌شود؟
مواد اولیه شرکت‌ شامل ورق، لوله‌،.‌ عمدتاً از شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده ایرانی تامین می‌گردد.‌ الکتروفن‌ها‌‌، کمپرسورها‌ و شیر‌آلات‌ از کشور‌های ایتالیا‌، هلند‌، آلمان‌ و دانمارک تامین می‌شود و کلیه تجهیزات سردخانه‌ای شامل‌ اواپراتور‌ها‌،‌ مخازن تحت فشار‌‌، کندانسورها ‌و ... در کارخانه‌ شرکت صبا برودت پارس‌ طراحی و ساخته می‌شود.

شرکت صبا برودت پارس

به نظر شما، سردخانه‌های صنعتی تا چه حد می توانند برای انسان‌ها خطرناک باشند و تفاوت بین گازهای فریون و آمونیاکی چیست؟
گاز فریون گازی بی‌رنگ و بی بویی است، ولی‌ استشمام بیش از حد آن ‌برای انسان مشکلات تنفسی شده‌ و به سلول‌های تنفسی‌ آسیب وارد می‌نماید‌، این گاز باعث سرطان‌،‌ جهش در کروموزوم و همچنین باعث آسیب به کبد می‌شود و این‌ گاز به شدت به محیط‌زیست آسیب رسانده و باعث تخریب لایه اوزون ‌می‌شود.

اما گاز آمونیاک نیز می‌تواند به انسان آسیب‌ وارد نماید‌ و ایجاد سوختگی‌ بر روی پوست‌ انسان‌‌، صدمه به چشم، از جمله ‌مضرات گاز آمونیاک است؛ ولی به‌دلیل اینکه در اثر کوچکترین نشت بوی آن استشمام می‌شود و از نشت آن جلوگیری می‌شود کاربرد دارد‌، ضمناً دتکتورهایی در سردخانه‌ها تعبیه شده که بلافاصله کوچکترین نشتی‌ را اعلام‌ می‌نماید. اما مزیت عمده گاز‌ آمونیاک،‌ سازگاری آن با محیط‌زیست است، در‌حالی‌که گاز فریون مخرب لایه اوزون‌ بوده ‌و به شدت‌ در کشور‌های دیگر محدود‌ و ممنوع شده است‌ که اخیراً ‌نیز محدودیت‌های در کشور ما اعمال شده و قطعاً این محدودیت‌ها در آینده نزدیک‌ بیشتر خواهد شد.

شرکت شما تا چه حد توانسته با رقبای داخلی رقابت کند‌؟ مشکلات بر سر راه این شرکت چیست؟
این شرکت با اکثر رقبای داخلی رقابت می‌کند، چون تا رقابت نباشد پیشرفت به وجود نمی‌آید. شرکت ما ظرف مدت 14 سال، جایگاه بسیار مناسبی کسب کرده و دارای برند معتبری است. به جرات می‌توان گفت‌ که صبا برودت پارس، از لحاظ کیفی‌ رتبه بسیار مناسبی‌ در کشور داشته‌، درحالی‌که‌ دارای‌ قیمت‌های مناسبی‌ نیز می‌باشد.
یکی از مشکلات ما با توجه به اینکه ‌تامین منابع مالی اکثر پروژه‌های ساخت سردخانه‌های صنعتی‌ از طریق بانک‌ها و ارائه‌ تسهیلات‌ دولتی می‌باشد‌، عدم حمایت مناسب سازمان حمایتی و همچنین بوروکراسی پیچیده بانک‌های کشور موجب عدم تامین‌ به موقع ‌منابع مالی‌ می‌گردد و صاحبان‌ طرح‌های ‌سرد‌خانه‌های صنعتی‌ با شکل تامین منابع‌ مواجه بوده‌ و بسیاری از پروژه‌ها‌ متوقف شده است، چنانچه حمایت‌های‌ دولتی در این زمینه‌ تقویت گردد‌، بسیاری از پروژه‌های متوقف شده می‌تواند اجرا‌ گردد.
از طرف دیگر‌ متاسفانه بعضی از‌ کالاهای‌ مستعمل‌ کشور‌های دیگر‌ وارد بازار ایران شده ‌و مانع افزایش‌ تولید داخلی می‌شود‌، ‌کنترل‌ دولت در این زمینه بسیار‌ می‌تواند منشأ اثر باشد‌ که این بنا به توصیه‌ رهبر معظم انقلاب ‌گامی‌ در راستای تقویت‌ اقتصاد مقاومتی است و بایستی با جدیت بیشتری‌ مورد توجه قرار گیرد.
‌چنانچه با حمایت‌های‌ اشاره شده‌، سطح تولید داخلی افزایش یابد‌ قطعاً در کاهش‌ قیمت‌ها ‌موثر بوده و کارفرمایان‌ با دغدغه‌ و هزینه‌ کمتری‌ مواجه‌ خواهند شد‌ و علاوه بر آن‌ اشتغال پایدارتر‌ خواهد شد‌. لذا با توجه به اینکه سردخانه‌های صنعتی طرح‌های استراتژیک و حیاتی برای یک کشور است، از دولت محترم تقاضا داریم که توجه خاصی را معطوف‌ به این طرح‌ها‌ نماید.

آینده بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید و برای افزایش صادرات شرکت، چه راه‌کارهایی را در نظر گرفته‌اید؟
در خصوص آینده بازار صنایع، نگرانی نداریم و امیدواریم اتفاقاتی که در حوزه صنعت افتاده است و با برنامه‌های که در دولت جدید اتخاذ شده‌، بتوانیم صنایع را به حرکت بیشتری وا داریم‌، به نظر اینجانب دو بخش کشاورزی و صنعت‌ که ارزش افزوده ایجاد‌ می‌نمایند بایستی مورد توجه‌ ویژه قرار گیرند‌ که به نظر می‌رسد‌ در دولت یازدهم ‌تدابیر خوبی‌ در این زمینه ‌اندیشیده شده است‌. امید داریم ‌با حمایت دولت محترم‌ بتوانیم نه تنها‌ در داخل کشور‌ بلکه در کشور‌های دیگر‌ به جایگاه مناسبی ‌دست پیدا نماییم. در این راستا این شرکت دو فاز را برای خود تعریف کرده است که فاز اول آن‌، تحقق حد اقل‌ 90 درصدی استفاده از پتانسیل‌های موجود و به موازات آن در فاز دوم به صادرات توجه می‌شود، چرا که پتانسیل بسیار خوبی در خارج از مرزها برای محصولات شرکت ما وجود دارد.‌ ما در حوزه نگاه به آینده‌ همواره پیشقدم بوده‌ایم، به‌طوری‌که‌ در واحدR & D (تحقیق و توسعه) ‌همواره در حال مطالعه‌ این صنعت ‌در مقایسه با ‌سایر کشورهای‌ پیش‌رو هستیم‌ و به توسعه و طراحی‌ محصولات جدید ‌می‌اندیشیم.

شرکت صبا برودت پارس

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟
ما با رقبای خود‌ در رقابت‌ هستیم‌،‌ رقابت عامل ‌پیشرفت‌ و توسعه‌ هر صنعتی‌ است‌ رقابت به منزله ‌نفی رفاقت‌ و همکاری نیست‌،‌ اتحاد و همبستگی‌ شرکت‌های ایرانی‌ و همفکری در این زمینه ‌مانع حضور‌ کالاهای‌ مشابه‌ خارجی شده ‌و ضمن ایجاد تعالی‌ در صنعت کشور‌ سود‌آوری و توسعه‌ بازار را برای ‌شرکت‌های داخلی‌ فراهم خواهد کرد.
لذا اینجانب‌ با کمال میل ‌از تمام همکاران‌ صنعت برودت‌ دعوت به همکاری‌ و همفکری ‌می‌نمایم و یک توصیه نیز‌ به همکاران حوزه نصب‌ و راه‌اندازی‌ تجهیزات برودتی دارم‌ و آن این است‌ که با اعلام‌ اشکالات‌ کیفی‌ و فنی‌ تجهیزات ‌و کالاهای‌ ایرانی موجبات‌ رشد و تعالی‌ شرکت‌ها را فراهم ‌آوردند‌ و از تبلیغ‌ محصولات‌ مشابه خارجی‌ پرهیز نمایند. امید است‌ با همکاری‌ همه شرکت‌های‌ همکار و ‌نیز مشاوران‌ و همچنین‌ مجریان طرح‌های ‌سردخانه‌ای‌، هر روز شاهد‌ بهبود‌ در صنعت برودت ‌کشور باشیم‌ و روزی برسد‌ که نه تنها در کشورمان‌ محصولات خارجی‌ فرصتی برای جولان نداشته‌ باشند، بلکه محصولات‌ تولیدی کشورمان‌ به سایر کشور‌ها نیز  صادر می‌گردد.

مهندس فروش و مسئول بازاریابی شرکت یورک مطرح کرد

$
0
0

شرکت یورک تهران پیش ‌رو در صنعت چیلر در داخل و خارج از ایران

شرکت‌های ایرانی در سال‌های اخیر فعالیت‌ها و همکاری‌های گسترده‌ای با دیگر کشورها داشته و این همکاری‌ها موجب رشد فراینده فعالیت‌ها در کشورمان شده است .یکی از شرکت‌ها، شرکت یورک تهران است‌. شرکت یورک تهران با بیش از 25 سال سابقه در صنایع برودتی و سامانه‌های تهویه مطبوع، سال‌ها به عنوان نماینده انحصاری کمپانی آمریکایی York INTERNATIONAL در ایران فعالیت داشته و اکنون نمایندگی انحصاری فروش و خدمات پس از فروش محصولات شرکت WORLD ENERGY کره‌جنوبی را به عهده دارد. این شرکت با در اختیار داشتن کادر مجرب در فروش و خدمات پس از فروش توانایی همراهی کامل با مشتری از مرحله انتخاب تا راه‌اندازی کامل و نیز در طول دوران بهره‌برداری را در برداشته و آماده انجام کلیه خدمات مهندسی مرتبط است. شرکت یورک تهران توانمندی ویژه‌ای در به روزرسانی، تست و راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری چیلرهای تراکمی و جذبی تناژ بالا دارد .

شرکت یورک تهران صنعت چیلر
این‌ شرکت در کنار انجام فعالیت‌های فوق به علت ارتباط با شرکت YORK INTERNATIONAL و سایر تأمین‌کنندگان خارجی در سال 2002 موفق شد بزرگترین عملیات تامین تجهیزات، تعمیر و راه‌اندازی چیلرهای تراکمی سانتریفیوژ در مهمترین پروژه ملی کشور- نیروگاه اتمی بوشهر- جهت تعمیر، نصب، تکمیل، به‌روزرسانی و تأمین کامل تجهیزات 3 دستگاه چیلر YORK هر کدام به ظرفیت 5000 تن برودت و 4 دستگاه چیلر CARRIER هرکدام به ظرفیت 10 هزار تن برودت را با همکاری شرکت تجارت ایرانیان دریافت نماید و به‌عنوان تنها پیمانکار ایرانی پروژه نیروگاه اتمی بوشهر که قراردادی کلید در دست- Turn Key- را با طرف روسی نموده، در این پروژه فراملی همکاری نمایند. هم‌اکنون نیز قرارداد تأمین قطعات یدکی سه ساله چیلرهای نیروگاه اتمی بوشهر به این مجموعه واگذار گردیده است. این شرکت در سال 1392 ضمن مذاکرات انجام شده با شرکت WORLD ENERGY کره جنوبی، نمایندگی انحصاری شرکت مذکور را در زمینه عرضه انواع چیلرهای جذبی اتخاذ کرده است که پس از برنده شده در بزرگترین پروژه خرید چیلرهای جذبی (28 دستگاه هر یک به ظرفیت 210 تن سرمایش با راندمان بالا تحت عنوان پروژه باغ بهشت متعلق به بانک حکمت ایرانیان)، پروژه مجتمع چند منظوره فرمانیه (4 دستگاه هر یک به ظرفیت 1600 تن تبرید) و فروش بیش از 80 دستگاه چیلر در ظرفیت‌های گوناگون، از آبان ماه سال 92 به‌عنوان نماینده انحصاری چیلرهای جذبی World Energy در ایران فعالیت می‌نماید. در سال 1395 نیز این شرکت در پروژه «باغ موزه بانک مرکزی» موفق به تأمین شش دستگاه چیلر جذبی شعله مستقیم فوق راندمان بالای به ظرفیت هر دستگاه 1200 تن تبرید، گردیده است. با «‌ایمان نوعی تبریزی» مهندس فروش و مسئول بازاریابی شرکت یورک به گفتگو نشستیم. متن این مصاحبه را در ذیل از نظر می‌گذرانید.

با توجه به اینکه شرکت یورک از شرکت‌های پیشرو و سابقه‌دار در زمینه چیلرها می‌باشد، لطفاً از شروع فعالیت و تغییر و تحولاتی که این شرکت در طی این سال‌ها داشته، برای ما بفرمایید؟
شرکت ما تحت عنوان گروه صنعتی ایرانیان و با همکاری نزدیک با شرکت تجارت ایرانیان بود، حدود 25 سال پیش شروع به فعالیت کرد. فروش بسیار خوب در ایران و تیم تعمیرات نگهداری توانمند و البته مدیریت توانمند توانست کماکان York را در انحصار مجموعه ایرانیان نگه دارند. البته از همان ابتدا تصمیم گرفته شد که فعالیت‌های مربوط به برند یورک از فعالیت‌های مربوط به کارخانه تجارت ایرانیان و تولیدات داخلی جدا شود.
در مبحث چیلرهای وارداتی، جزو قدیمی‌ترین فروشنده‌های چیلر در ایران هستیم و توانستیم با همکاری شرکت تجارت ایرانیان چیلرهای تراکمی سانتریفیوژ نیروگاه اتمی بوشهر که ساخت شرکت‌های CARRIER و YORK می‌باشند را به‌طور کامل بازسازی و راه‌اندازی نماییم. این چیلرها از جمله منحصر‌به‌فرد‌ترین و‌ بزرگترین‌ چیلرهای سانتریفیوژ موجود‌ در ایران و همچنین‌ جزو بزرگترین چیلرهای سانتریفیوژ در حال کار دنیا می‌باشند. هم‌اکنون نیز همچنان تعمیرات و تأمین تجهیزات و قطعات یدکی چیلرهای یورک را در سراسر کشور انجام می‌دهیم.
همچنین در سال 1394 همکاری خود را در زمینه چیلرهای تراکمی با شرکت KIRLOSKAR  از کشور هند که یکی از معدود شرکت‌های طراحی و ساخت مدل‌های انحصاری چیلرهای تراکمی است که کلیه تجهیزات از جمله کمپرسورهای تراکمی را خود طراحی و به ثبت رسانده است، به‌عنوان نماینده رسمی در ایران همکاری می‌نماییم.
در سال 1395 نیز با مجموعه FLAKTGROUP کشور آلمان در زمینه سیستم‌های برودت و هواساز مخصوص اتاق پاک (Clean Room) مورد استفاده در صنایع دارو‌سازی و بیمارستان‌ها، Data Center  ، صنایع کشتی‌سازی و سکوهای نفت و گاز دریایی (offshore industries)  همکاری خود را آغاز نموده‌ایم.

هم‌اکنون جایگاه جهانی این شرکت از لحاظ تکنولوژی و بازار کار در چه وضعیتی است و در بازار ایران و جهان از چه جایگاهی برخوردار است؟
مالک و مدیرعامل شرکت WORLD ENERGY یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین طراحان چیلرهای جذبی کشور کره جنوبی است که بهعنوان رییس اتحادیه سازندگان سیستم‌های تهویه مطبوع کره و نیز رییس دپارتمان استاندارد سیستم‌های تهویه مطبوع سازمان استاندارد کشور کره حنوبی فعالیت می‌نماید. به همین لحاظ چیلرهای ساخت این شرکت‌ به لحاظ فنی از جمله بهترین و به‌روزترین چیلرهای جذبی ‌موجود در این صنعت می‌باشد. گواه این ادعا آزمایش تست عملکرد چیلرهای 1200 تن راندمان فوق بالای پروژه باغ موزه بانک مرکزی در حضور نمایندگان کارفرما  مشاور‌، حراست کل بانک مرکزی و با حضور کارشناس شرکت بازرسی بین‌المللی SGS که بر صحت تست عملکرد مهر تأیید زده است، می‌باشد که طی این تست بالاترین ضریب عملکرد (COP) ممکن در چیلرهای جذبی شعله مستقیم دو اثره، برابر با 52/1 COP= حاصل و ثبت گردیده است. به همین دلیل می‌توان ادعا نمود که چیلرهای جذبی WORLD ENERGY بالاترین قابلیت فنی را در میان چیلرهای جذبی موجود در بازار داخلی دارا می‌باشد.
 در مورد برند هندی Kirloskar که از سال 1394 کار با آن را شروع کرده‌ایم، فروش قابل توجهی نداشته‌ایم و فقط در تعداد کمی از کارخانه‌های داخلی از این برند استفاده شده است. سرمایه‌گذاران نسبت به نام این برندها چون از کشور هند است، تمایلی نشان نمی‌دهند. البته قیمت تمام شده این محصولات نسبت به بسیاری از برندهای دیگر از جمله برندهای گوناگون چینی موجود در بازار پایین‌تر بوده است و این برند چیلر جزء معدود برندهای چیلر آسیایی است که دارای استاندارد AHRI آمریکا می‌باشد؛ ساختار این چیلر بسیار مشابه نمونه‌های آمریکایی است و تمامی اجزای این چیلر بر اساس طراحی انحصاری شرکت KIRLOSKAR تولید می‌شود، اما با این حال هنوز استقبال مورد انتظار از این شرکت در ایران به عمل نیامده است‌. از نکات مثبتی که این محصول دارد این است که کمپرسور های آن با نام برند KIRLOSKAR  و بر اساس طراحی انحصاری این برند در ایتالیا ساخته می‌شود مسئله‌ای که کمتر در شرکت‌های موجود در بازار ایران با آن روبه‌رو هستیم و اکثراً از برند‌های Bitzer و Copeland ساخت چین بهره می‌گیرند.
مجموعه FLAKTGROUP نیز از معتبرترین و بزرگترین شرکت‌های تولید‌کننده اروپایی با نشان استاندارد EUROVENT می‌باشد و یکی از قدیمی‌ترین و به لحاظ تکنولوژی قوی‌ترین تولیدکنندگان اروپایی می‌باشد. یکی دیگر از افتخارات ما مربوط به دو سال پیش است که ضمن همکاری با دفتر مرکز توسعه صنعتی سازمان ملل در ایران(UNIDO) ، به‌عنوان مشاور مستقل در خصوص پیگیری گستره استفاده از گاز مبرد R22 در کشور گزارش مفصلی تهیه و به این دفتر ارائه نمودیم که در برنامه‌ریزی‌های آتی UNIDO و دفتر حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور، مورد استناد قرار گرفت.

انواع چیلرها کدامند و یورک تهران هم اکنون چه انواعی را به فروش میرساند؟ مزیت و محدودیت‌های انواع چیلرها چیست؟
چیلرها بر دو نوع کلی جذبی (‌بدون نیاز به کمپرسور و با استفاده از محلول لیتیم برماید و آب) و تراکمی (‌با استفاده از کمپرسور و گازهای مبرد مانند R134A,R407, R410, R22‌) تقسیم‌بندی می‌شوند.
چیلرهای جذبی بر اساس نوع تأمین انرژی گرمایی مورد استفاده به انواع شعله مستقیم‌، آب گرم‌، بخار و گاز داغ خروجی از مولدهای گرمایی مانند موتورهای الکتریکی و توربین‌های گازی تقسیم می‌شوند. در این نوع از چیلرها، حرارت تولید شده از منبع گرمایی طی فرآیندهایی به محلول لیتیم برماید داده می‌شود و بر اساس فرآیند جذب حرارت، سرمایش ایجاد می‌گردد. نوع متداول چیلرهای جذبی مورد استفاده در ایران شعله مستقیم است که از گاز شهری به‌عنوان منبع تولید انرژی گرمایی استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای بسیار موثر چیلرهای جذبی استفاده به‌عنوان مولد توامان سرمایش و گرمایش است که با نام اختصاری CCHP شناخته می‌شوند و می‌توانند با استفاده از آب گرم‌، بخار و یا گاز داغ تلف شده از منابع تولید انرژی مانند مولد‌های برق و توربین‌ها، سرمایش و گرمایش مورد نیار یک مجموعه را تأمین نمایند.  این نوع چیلرها می‌توانند همزمان از دو منبع گرمایی مانند بخار داغ و آب گرم‌ جهت فرآیند تولید سرمایش و گرمایش استفاده نمایند که اصطلاحاً به آن مدل Hybrid گفته می‌شود. راندمان معمول چیلرهای جذبی‌ که به آن ضریب عملکرد (COP) گفته می‌شود، معمولاً حدود 1/2 می‌باشد اما شرکت World Energy علاوه بر آن‌که کلیه مدل‌های چیلر جذبی اشاره شده را دارا می‌باشد، به‌عنوان اولین شرکت تولید‌کننده در کشور کره جنوبی شناخته می‌شود که توانست راندمان دستگاه‌های تولیدی خود را تا 1/52 افزایش دهد. چیلرهای تولیدی این شرکت در دو نوع high Efficiency و supper high efficiency نیز تولید می‌شود. البته شرکت World Energy اولین سازنده چیلرهای CCHP در کره جنوبی است و در این زمینه مبتکر و پیشتاز است.
چیلر تراکمی، صرفاً با برق کار می‌کند و بر اساس چرخه معروف کارنو عملیات تراکم گاز مبرد و سپس تغییر مولفه‌های فشار و دما ایجاد سرمایش می‌کند. این نوع از چیلر، سیکل ساده‌تری نسبت به چیلر جذبی دارد که اجزای اصلی آن شامل کندانسور، کمپرسور و اواپراتور و Expansion Valve می‌باشد. این اجزا حتی در تجهیزاتی مانند یخچال و کولرهای گازی هم قابل مشاهده می‌باشند. چیلرها تراکمی بسته به نوع کمپرسور در انواع رفت و برگشتی، اسکرو، اسکرال‌، سانتریفیوژ و توربوکور وجود دارند که هر یک متناسب با نوع طراحی‌، تناژ برودت مورد نیاز و سایر شرایط یک سازه انتخاب می‌شوند. چیلرهای تراکمی با کمپرسورهای اسکرو یا اسکرال در دو مدل هوا خنک و آب خنک تولید می‌شود که نوع هوا خنک آن نیازی به برج خنک‌کننده ندارد، اما نوع آب خنک به مانند چیلر جذبی به برج خنک‌کننده نیاز دارد. چیلرهای Centrifugal‌و Turbocore برای تناژهای برودتی کمتر از 300 تن برودت توصیه نمی‌شود. تعداد شرکت‌هایی که در دنیا این نوع چیلرها را تولید می‌کنند محدود است و شرکت KIRLOSKAR هند از جمله این سازنده‌هاست.
نوع دیگر چیلرها به نام‌GHP ‌، چیلر تراکمی است که با گاز کار می‌کند. شرکت ما نمایندگی فروش چیلرهای تراکمی گازسوز (GHP) ‌تکنو کاسا ایتالیا با کمپرسور Toyota ژاپن را ‌هم در اختیار دارد، البته این نوع چیلر‌ها به‌طور‌کلی تا سقف 25 تن تبرید را بیشتر پوشش نمی‌دهند.

مزیت‌های چیلرهای مرکزی نسبت به خنک‌کننده‌های محلی نظیر کولر گازی چیست و چه مقدار از لحاظ مصرف انرژی تفاوت دارند؟
کولرهای گازی و آبی‌ تناژهای برودتی خیلی پایینی دارند، ضمن اینکه در تعداد واحد‌های بالا و فضاهای بزرگتر به‌دلیل مصارف بالای برق و انرژی، تعمیرات و نگهداری و اشغال فضا، به‌هیچ‌عنوان مقرون‌به‌صرفه نمی‌باشد‌ و همچنین به دلایلی مثل از بین بردن زیبایی نمای ساختمان و تولید صدا در ساختمان‌های بلند‌مرتبه و یا مراکز خرید و ساختمان‌های بزرگ توصیه نمی‌شود. در‌حالی‌که به عنوان مثال چیلرهای مرکزی در موتورخانه و یا فضای باز (بسته به طراحی و نوع سازه) نصب می‌شود و به‌وسیله لوله‌کشی به مصرف‌کننده‌های داخلی ارتباط پیدا می‌کند.
انتخاب یک چیلر بسته به نیاز پروژه در جاهای مختلف متفاوت است و شرایط آب و هوایی بسیار مهم است؛ چرا که یکی از فاکتورهایی که تعیین می‌کند شما از کدام تجهیز سرمایشی استفاده ‌کنید. این است که در چه آب و هوایی قرار دارید. مثلاً در شهری مثل بندرعباس یا نواحی جنوبی ایران که میزان رطوبت هوا بسیار بالا است استفاده از چیلرهای جذبی توصیه نمی‌شود مگر در مراکز صنعتی مانند پتروشیمی‌ها. چرا که چیلرهای جذبی نیاز به برج‌های خنک‌کننده دارند و بنابراین می‌بایست تامین آب مورد نیاز جهت خنک کردن چیلر جذبی پیش‌بینی شده باشد‌. با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب باید میزان دبی آب خنک‌کننده بیشتری در نظر گرفته شود، بنابر این دبی آبی مصرفی برای چیلرهای جذبی در نواحی بسیار گرم و مرطوب چندین برابر میزان مورد نیاز در مناطقی مانند تهران می‌باشد. به‌طورکل دنیا به این سمت می‌رود که چه اقداماتی انجام دهد تا مصرف انرژی را کم کند. بنابراین میزان تمایلی که پروژه‌ها در اروپا به خصوص به چیلرهای کم‌مصرف دارند، بسیار زیاد است و اصطلاحاً به آن انرژی سبز می‌گویند. اروپایی‌ها به دلیل تعرفه‌های بالای انرژی مشتاقند که از دستگاه‌ها و محصولاتی که سوخت و انرژی کمتری مصرف می‌کنند و بازدهی خوبی دارند، استفاده کنند.

آخرین دستاورد های شرکت یورک تهران در بازار صنعت برودت و حرارت چه بوده است؟
گرفتن نمایندگی برند آلمانیFlaktwoods که در زمینه چیلر و به‌خصوص در زمینه سیستم‌های تهویه مطبوع ویژه Clean Room و Data Center‌، صنایع دریایی، کشتی سازی و جکت‌های نفتی دریایی فعالیت می‌کند از جمله مهمترین فعالیت‌های شرکت یورک تهران در سال اخیر بوده است و همچنین ما با الگو‌برداری از نحوه رقابت و تعاملات شرکت‌های کره‌ای و آمریکایی همیشه سعی کردیم در بازار به دنبال نقاط ضعف رقبا نرفته و حتی علاقمند بوده با آنها همکاری نیز داشته باشیم و‌ در مقابل این رسم متداول در بازاریابی ایران که شرکت‌ها معمولاً به جای کار روی نقاط قوت و ضعف خود به دنبال تخریب رقبا هستند شرکت یورک تهران این افتخار را دارد که بیش از گذشته با این الگو مبارزه کرده و فقط روی فعالیت‌های خود متمرکز است و جایی که نتواند به هر دلیلی خدمات ارائه کند، همیشه شرکت‌های با کیفیت رقیب را به مشتری پیشنهاد داده است.

با تشکر از شما که وقت خود را در اختیار ما گذاشتید.

ابتکاری در رابطه با بحران کم آبی

$
0
0

ابتکاری رابطه بحران کم آبی شرکت رادیران هواساز گاهی اوقات یک دیدار فرق پیدا می‌کند با بقیه دیدارها و آشنایی‌ها. از آن‌هایی که به یاد می‌ماند و می‌شود مایه مسرت و خوش‌وقتی. کفتگو و مصاحبه با «مهندس ناصر گردونی» از آن دست است. کسی که بیشتر از سال‌های عمر بسیاری از ما، در مسیر رشد و توسعه صنعت تاسیسات کشور تلاش کرده است. موهای سفید، دستان تکیه داده به عصا و عمق خطوط صورت، خبر از سالیان دراز کار و تجربه می‌دهند.
وی موسس و رئیس هیات مدیره شرکت‌های «رادیران» و «هواساز» است. پسرانش نیز مدیران عامل این دو شرکت، یعنی «روزبه گردونی» که در رشته فوق مهندسی برق الکترونیک تحصیل کرده و مدیر عامل رادیران است و «انوشه گردونی» که در رشته فوق مهندسی مکانیک سیالات تحصیل نموده مدیر عامل هواساز می‌باشد. برخی از اعضای خانواده مهندس گردونی نیز اعضای هیئت مدیره این دو شرکت را تشکیل می‌دهند.
هم‌اکنون نزدیک به 5 دهه است که شرکت هواساز در صنعت تهویه مطبوع و شرکت رادیران در کار ساخت سردخانه فعالیت می‌نمایند اما این آغاز‌ پیشینه بسیاری دارد که از‌ زبان موسس آن می‌شنویم: «‌تاریخچه در‌ این دو شرکت ریشه در گروه کنتاردو ایتالیا (Contardo Italy) دارد که در سال 1928 در میلان ایتالیا تاسیس شد، کنتاردو ایتالیا امروزه با نام جدید گروه کارخانجات LU-VE ایتالیا به عنوان سازنده مبدل‌های حرارتی و برودتی در 101 کشور دنیا ساخته می‌شود. درسال 1967 میلادی شرکت کنتاردو ایران در تهران تاسیس گردید. سهام‌داران این مجموعه را آقای کنتاردو و سهامداران ایرانی آقای گردونی تشکیل می‌دادند. مدیریت گروه کنتاردو ایتالیا در آن سال‌ها تصمیم به فروش مجموعه به شرکت Gould Corporation  آمریکا داشت. در این دوره بود که بقیه سهام شرکت کنتاردو ایران را گروه ایرانی خریداری نمودند (1346 شمسی) و این جانب سهامداری و مدیرعاملی هر دو شرکت را به عهده گرفتم. سپس نام شرکت به رفررکو و سپس به رادیران و هواساز تغییر داده شدند.
‌از آن‌جایی‌که شرکت کنتاردو علاوه بر صنعت سردسازی در صنعت تهویه نیز فعال بود، من نیز علاوه بر رادیران، همزمان شرکت هواساز را تاسیس نمودم. حدود 50 سال است که این دو شرکت به صورت جداگانه فعالیت می نمایند اما در مواردی یاری‌گر و مکمل فعالیت هم هستند؛ هواساز سیستم تهویه مطبوع می‌سازد و رادیران سیستم‌های سردسازی و سردخانه‌های صنعتی و تجاری به علاوه مبدل‌هایی که هم در صنعت سردسازی و هم در صنعت تهویه کاربرد دارند. بنابراین بیشتر مبدل‌های مورد نیاز شرکت هواساز را شرکت رادیران تهیه می‌کند.
از وی خواستیم که این شرکت‌ها را بیشتر معرفی‌ نماید و از نوع فعالیتشان بگوید: «تیم طراحی و مهندسی شرکت رادیران سهم تولید و عرضه بالایی در انواع مختلف کویل و کندانسورهای پروژه‌های عمرانی کشور را دارد. رادیران توانسته اولین خط تولید انواع مبدل‌های حرارتی و برودتی را در ایران به صورت ماشینی راه‌اندازی و به بهره‌برداری برساند. (از سال 1346 اولین ماشین کویل‌سازی ایران‌).
این شرکت قادر به طراحی سردخانه‌های فریونی و آمونیاکی و ساخت انواع دستگاه‌های سردخانه‌ای می‌باشد. در این راستا سه گروه محصول را تولید می‌نماید، گروه اول در زمینه تهویه مطبوع و شامل کویل‌های آبی و گازی مختص (سردخانه‌ها)، کویل اواپراتور، کویل کندانسور و کویل بخار است. گروه دوم به سردسازی می‌پردازد و شامل یونیت کندانسوری و یونیت اواپراتوری می‌باشد. محصولات صنعتی نیز شامل کویل بخار و کویل‌های خنک‌کننده روغن است. کمپرسور و برخی از کنترل‌آلات از جمله واردات رادیران است.»
مهندس گردونی در پاسخ به سوال که رادیران و هواساز به تازگی چه تغییراتی در تولیدات خود به انجام رسانده اند گفت: «محصول جدیدی اضافه نشده اما تکنولوژی محصولات قبلی ارتقا پیدا کرده است. به عنوان مثال موتورهایی که درحال حاضر در تولیدات به کار گرفته می‌شود، مصرف برق پایین‌تری دارند و همچنین خود دستگاه‌ها بازدهی بالاتری دارند و در راستای بهینه‌سازی مصرف انرژی گام بر می‌دارند. همچنین مهندسان این شرکت در تلاش هستتد که رطوبتی را که اواپراتور به خود می‌گیرد و موجب قندیل و برفک می‌شود خنثی کنند، به طریقی که اواپراتور همیشه خشک کار کند و حتی نیازی به المنت نداشته باشد.در شرکت هواساز نیز درحال طراحی دستکاه‌هایی هوشمند است، به‌طوری‌که قادر است تمام برنامه‌هایی را که به آن داده می‌شود پردازش و اجرا نماید.» در ادامه لازم است با شرکت هواساز نیز بیشتر آشنا شویم. این شرکت در زمینه طراحی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و نگهداری انواع دستگاه‌های تهویه مطبوع در زمینه پروژه‌های عظیم نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، مجنمع های اداری، تجاری و مسکونی فعالیت می‌نماید. انو اع فن کوئل، مینی چیلر آپارتمانی سرد و گرم، پکیج یونیت، هواساز و ایرواشر با طراحی خاص، یونیت تیتر نسل جدید، چیلرهای هوایی و آبی و برج خنک‌کننده فایبر گلاس ازجمله تولیدات هواساز است.
هواساز با استفاده از استانداردهای معتبر جهانی و با سیستم مدیریت یک پارچه (‌MIS)، سعی درگشترش بازار و حفظ توان رقابتی خود با محصولات مشابه خارجی را دارد. همچنین نیل به اهداف ترسیم شده یعنی افزایش کیفیت و کمیت محصولات، افزایش ایمنی کار و حفاظت از محیط زیست، از دیگر برنامه‌های هواساز است. این دو شرکت روش جالبی هم در فروش محصولات دارند. به گفته مهندس گردونی: «ما دستکاه نمی فروشیم بلکه کیلو‌کالری می‌فروشیم؛ به طور مثال کارفرما می‌خواهد که گرمایش و یا سرمایش یک مکان خاص تامین شود؛ ابتدا تمام شرایط آن محل را می سنجیم و سپس کیلوکالری مورد نیاز را تامین می نماییم.»
این کارآزموده صنعت تاسیسات، در رشته شیمی تحصیل کرده و ابتدا در شرکت نفت شهر آبادان در واحد اداره مهندسی به کار مشغول شده است. از وی خواستم که برای پایان اگر صحبتی دارد با ما و خوانندگان در میان گذارد. نباید از طرح این سوال از کسی که سالیان سال است به صنعت تاسیسات کشور خدمت می‌نماید گذشت. «موضوع، موضوع آب و بحران کم آبی است. کشور ایران در منطقه خشک قرار گرفته و باید به آب بهای بیشتری بدهیم. مجموعه ابتکاری در این رابطه اندیشیده و آن طراحی سیستم‌های خشک به جای سیستم‌های آبی است بدین‌صورت که به جای استفاده از برج  خنک‌کن و آب فراوان برای خنک کردن از سیستم گاز و مبردها استفاده می‌گردد که در مجاورت هوا خنک می‌شود.
مطمئنا در این موضوع دولت نیز باید نقش مهمی ایفا نماید، یعنی تدابیری حمایتی و حیاتی در خصوص مصرف آب بیاندیشد تا سیستم‌های خشک به‌صورت گسترده‌تری به جای آب طراحی و تولید و حتی وارد شوند.»

مهندسان به دنبال اصالت محصولات مورد استفاده خود باشند!

$
0
0

شرکت مهندسی رامیار تجارت آراد (فلکسیران)، دو برند انحصاری را ارایه می‌نماید؛ عایق‌های الاستومری ایزیدم (ISIDEM) و همچنین کانال‌های انتقال هوای فلکسیبل (Flexible) با برند FLEXIVA از کشور ترکیه. برای آشنایی هر چه بیشتر با این شرکت و فعالیت آن، گفتگویی داریم با سیروس گراوند به‌عنوان سرپرست فروش، میلاد خوش‌فر که مدیریت فروش را به عهده دارد و همچنین نیما قاسمی به‌عنوان کارشناس فنی و کنترل کیفیت مجموعه.

شرکت مهندسی رامیار تجارت آراد فلکسیران
گراوند در رابطه با مجموعه و مدیران آن بیان نمود: بیش از یک دهه است که در زمینه مهندسی و بازرگانی تجهیزات مدرن ساختمانی با رویکرد بهینه‌سازی و جلوگیری از اتلاف انرژی فعال هستند و همچنین شرکت رامیار تجارت با همکاری شرکت‌های معتبر و صاحبان دانش روز دنیا در بخش مهندسی انرژی و فن‌آوری تهویه مطبوع و سیستم‌های حرارتی و برودتی توانسته گام‌های مؤثر در ارائه راهکارها و محصولات و فن‌آوری بردارد.
خوش‌فر با بیان اینکه با دستگاه‌های تهویه مطبوع شروع به کار نموده و هم‌اکنون نیز با کانال فلکسیوا و عایق ایزیدم در دستور کار دارند، افزود: در این مدت کوتاه توانسته‌اند جایگاه مناسبی در صنعت و در صنف تاسیسات کشور بیابند و پروژه‌هایی که به سرانجام رسانده‌اند، گواه این مطلب است؛ مانند پروژه‌های عظیم کشور در زمینه‌های تاسیسات ساختمانی، نفت، گاز، پتروشیمی، مکان‌های حساس و بهداشتی، دارویی وغیره. وی یکی از اهداف مهم رامیار تجارت آراد را وارد کردن محصولات با کیفیت و برخوردار از آخرین فن‌آوری‌های روز دنیا بر شمرد و ادامه داد: رعایت استانداردهای زيست‌محيطی و استفاده از محصولات عاری از فیبر و هالوژن نیز یکی از خط مشی‌های اصلی این شرکت می‌باشد.
از قاسمی، ویژگی‌های محصولاتشان را جویا شدیم. وی گفت: موردی که ما را نسبت به بسیاری از برندها منحصر‌به‌فرد می‌کند، کیفیت است. چرا که با کمپانی کار می‌کنیم که تماماً به‌صورت اتوماتیک و با فن‌آوری روز ایتالیا این محصول را تولید می‌کند. همچنین همیشه محصولات را ‌که بتواند پاسخگوی نیاز مشتری باشد، در انبار موجود داریم. مشاوره فنی و مهندسی، خدمات پس از فروش و در کل گسترش بحث آگاهی در زمینه تاسیسات مخصوصاً بحث انرژی را نیز در دستور کار خود داریم. کارشناس فنی شرکت ادامه داد: بدون تردید انرژی مبحث بسیار مهمی در حوزه ساختمان است و متاسفانه بیشترین میزان هدررفت انرژی در ساختمان را در قسمت تاسیسات ساختمان داریم. بنابراین سعی کرده‌ایم در کنار ارایه محصول با کیفیت، دارای یک تیم مهندسی قوی هم بوده و به‌عنوان یک مشاور منصف در کنار مشتری باشیم و بدین‌ترتیب، بتوانیم در رابطه با نگهداشت انرژی و کاهش مصرف هزینه و مصرف سوخت تاثیر مثبتی بگذاریم. این مهم مخصوصاً با عایق ایزیدم که عایق سرمایش، گرمایش و صوت است و در بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی ارجح‌تر است، امکان‌پذیر می‌گردد.
در ادامه گراوند، به توضیحات بیشتری درباره کانال فلکسیوا مبادرت نمود: کارخانه ترکیه‌ای این محصول، جزو پیشتازان این صنعت در دنیا محسوب می‌گردد. سرپرست فروش رامیار تجارت آراد افزود: این کارخانه، مدل‌هایی از کانال فلکسیوا لمینت شده را تولید کرده که برای اولین بار در سطح دنیا ثبت اختراع شده و ایران و هیچ کشوری حق کپی‌رایت را ندارد. کانال فلکسیوا مجهز به عایق‌های روز دنیا از جمله عایق پلی‌اتیلن و عایق الاستومری است و همچنین نوعی از این کانال هایژنیک است و برای محیط‌هایی که دارای سطح بالای بهداشت و ایمنی هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیر فروش رامیار تجارت آراد نیز به توضیح درباره عایق ایزیدم پرداخت: بخشی از مجموعه ایزیدم، متعلق به شخصی ایتالیایی به نام آقای پروفسور ANGELO SORDELLI است که چندین کارخانه و برند معتبر و مطرح در زمینه عایق‌های الاستومری را در جهان احداث کرده و یکی از چند نفر صاحب تکنولوژی تولید و فرمول تولید عایق الاستومری NBR/EPDM در دنیا می‌باشد و دفتر مرکزی این برند را در نیز در ایتالیا تاسیس نموده است. وی افزود: ترجیح ما تولید داخلی است و در همین راستا به دنبال احداث کارخانه در ایران و استفاده از فن‌آوری‌های روز دنیا هستیم با جناب پروفسور SORDELLI توافق‌های کلی فی مابین هر دو مجموعه در زمینه تولید عایق‌های الاستومری صورت گرفته است.
خوش‌فر با ابراز تأسف از موضوع کپی‌برداری در ایران از کانال‌های فکلسیوا و ارایه نمونه‌هایی که ثبت اختراع شرکت فلکسیوا می‌باشد به مشتریان گفت: عده‌ای از افراد در حال حاضر بدون هیچ استانداردی دست به تولید این محصول‌ها زده‌اند که جزء انحصار تولید شرکت فلکسیوا بوده ولی ما با توجه به ایمانی که به محصول خود داریم، مطمئن هستیم که محصولات کپی شده، به زودی عدم توانایی و کیفیت خود را نشان خواهند داد. وی ادامه داد: این شرکت هرگز کانال‌های عایق‌دار را با عایق پشم شیشه را به‌دلیل مشکلات تنفسی وارد ننموده و تمامی عایق‌های این شرکت عاری از فرمالدیید می‌باشد را در دستور کار خود داشته و آنها را وارد کشور می‌نماید اما از مهندسان صنعت تاسیسات ساختمان درخواست می‌کنم که در خریدهای خود و در استفاده از کانال‌های فلکسیبل و عایق‌های الاستومری دقت بیشتری به خرج دهند و در هر حالت به دنبال اصالت محصول باشند.
قابل ذکر است رامیار تجارت آراد، در آبان ماه امسال در نمایشگاه تاسیسات تهران حضور یافت و محصولاتی که درباره آن صحبت شد، مورد استقبال مخاطبان تخصصی قرار گرفت.

لزوم سرمایه‌گذاری در امور پژوهش و به‌کارگیری تکنولوژی ازدیاد برداشت از مخازن جهت بهره‌وری بیشتر

$
0
0

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی ایران رضیمدیرعامل «شرکت فنی و مهندسی ایران رضی» گفت‌: سرمایه‌گذاری در میادین نفت و گاز و توجه ویژه دولت به پیمانکاران بخش خصوصی راه را برای توسعه کیفی هرگونه بهره‌برداری از منابع و جلوگیری از خام‌فروشی باز می‌نماید.
مهدی رضی مدیرعامل شرکت در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد‌: فعالیت‌های اجرایی این شرکت از سال 1359 با نام پیمانکاری رضی آغاز و در سال 1364 تحت عنوان شرکت ایران رضی ثبت گردید.
وی توجه به امر آموزش و تربیت پرسنل متخصص در بخش‌های مختلف صنعت نفت را از مهمترین دغدغه‌های این صنعت دانسته و ضمن بر شمردن مشکلات و موانع پیش روی‌، استفاده از ظرفیت‌های علمی و سرمایه‌ای در کشور در فضای مثبت ایجاد شده در پسابرجام را با اهمیت توصیف نمود‌.
شرکت ایران رضی طی 3 دهه فعالیت طیف متنوعی از پروژه‌های اجرایی و خدمات مهندسی را اجرا نموده که تماماً در صنایع نفت و گاز می‌باشد.
مدیر عامل شرکت ایران رضی در ادامه، فعالیت‌های شرکت شامل طراحی و تأمین کالا و احداث خطوط لوله جریانی نفت و گاز‌، خدمات مشاوره و مهندسی عملیات حفاری و زمین‌شناسی سرچاهی‌، تعمیرات اساسی‌ پالایشگاه‌ها‌، خطوط انتقال و پیاده‌سازی سامانه‌های تعمیرات و نگهداری و تأمین و آموزش پرسنل متخصص حفاری و زمین‌شناسی (طبق سر فصل‌ها و استانداردهای بین‌المللی‌) را با توجه به طیف متنوع کاری از جمله افتخارات آن شرکت دانست.
مهدی رضی با بیان اینکه صنعت نفت و گاز در یک بازه زمانی دچار رکود مطلق گردید‌، افزود خوشبختانه پس از موضوع بر جام و رفع تحریم‌ها فضای کسب و کار و توسعه سرمایه‌گذاری در این صنعت به سوی بهبودی پیش می‌رود که امیدواریم با توسعه هدف‌دار و متوازن و توجه به امر انتقال و به‌کارگیری تکنولوژی روز دنیا شاهد دگرگونی در این صنعت به‌خصوص در بحث بهره‌برداری و صیانت از مخازن هیدرو کربور باشیم. وی ادامه داد‌: افزایش یک درصد به ضریب بازیافت مخازن معادل 200 میلیارد دلار سرمایه افزوده برای کشور است که این موضوع اهمیت و جایگاه علم در این صنعت را اثبات می‌نماید‌.
مهندس رضی همچنین فعالیت شرکت ایران رضی در دو بخش پیمانکاری و مشاور را تشریح نموده و گفت‌: شرکت ایران رضی رتبه یک نفت و گاز در بخش اجرای پروژه‌ها (پیمانکاری) و رتبه 2 اکتشاف و استخراج (مهندسین مشاور) را از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی احراز نموده که فعالیت در هر 2 بخش و استمرار و ارتقاء سطح خدمات در یک فضای رقابتی با حداکثر میزان رضایت کارفرمایان الگوی حرفه‌ای هیأت مدیره این شرکت می‌باشد.
مدیر عامل شرکت ایران رضی در پایان اظهاراتش ابراز امیدواری نمود با هدف‌گذاری انجام شده در دولت و وزارت نفت در خصوص سرمایه‌گذاری در میادین مشترک و انتقال فن‌آوری افزایش برداشت از مخازن، می‌توانیم ضمن صیانت از ثروت ملی از خام‌فروشی فرآورده‌ها نیز جلوگیری نماییم.

درخواست ما از دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است

$
0
0

مدیر عامل شرکت تولید کاوه:
درخواست ما از دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی است

مدیر عامل شرکت تولیدی کاوهمدیر عامل شرکت تولیدی کاوه گفت :درخواست ما از دولت این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری شود تا این حمایت‌ها منجر به اشتغال‌زایی بیشتر شود .
«علی رضا بوجار» مدیر عامل شرکت تولیدی کاوه، در گفتگو با خبرنگار تهویه و تاسیسات درباره راه‌اندازی این شرکت و چگونگی فعالیتش اظهار کرد: قبل از انقلاب در سال 1353 فعالیت‌های ساختمانی و تاسیساتی در ذوب آهن کرمان‌، اصفهان و کارهای مربوط به تهویه مطبوع و خنک‌کننده را شروع کردم. پس از انقلاب فعالیت تاسیساتی را بیشتر دنبال کردم‌ و با گرفتن نمایندگی، شروع به خرید محصولات در این زمینه نمودم.
وی افزود: در سال 1357 شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین پخش‌کننده و تهیه‌کننده کالاهای گرمایشی و سرمایشی شناخته شد. در سال‌های اول انقلاب با مشکلاتی از جمله، هرج و مرج در سیستم‌های بانکی و کارخانه‌ها روبه‌رو شدیم. پیش از آن بیشتر امور تاسیساتی به عهده اقلیت‌ها بود.
این تولید‌کننده صنعت تاسیسات در ادامه گفت: در سال 1359 با کمک 19 تن از دوستان شرکت تعاونی صنف را تاسیس کردم که 18 سال فعالیت آن ادامه داشت، اما به دلیل عدم امتیاز از سوی دولت منحل شد. پس ازانحلال شرکت تعاونی سابق،‌ بزرگترین فروشگاه طالقانی را راه‌اندازی کردیم.
وی در خصوص اوضاع بازار صنعت تاسیسات، تاکید کرد:‌ روند اقتصادی بازار تاسیسات نسبت به گذشته بسیار پایین آمده است و یکی از عواملی که در این صنعت منجربه رکود شده، بیمه اجتماعی است. دولت پیش از این تصمیم گرفته بود تا هر واحد صنفی تا 5 نفر کارگر را بیمه کند. به همین دلیل هر شخصی نسبت به فراخور حال خود 2 یا 3 نفر را به کار می‌گرفت، اما دوباره این قانون‌ برداشته شد و گفتند کارفرما باید حق بیمه را پرداخت کند. در حال حاضر بیشتر از فرزندان خود در این شغل‌ها استفاده می‌کنند به دلیل مشکلات بیمه‌ای که وجود دارد.
بوجار با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنعت مالیات‌هاست، تصریح کرد: مسئولان نگاهی به درآمد افراد نمی‌کنند و ناعادلانه رفتار می‌کنند. سایر کشورها با حمایت از شرکت‌ها و صنایع تولیدی به آنها کمک می‌کنند تا محصولات خود را با قیمت پایین‌تری صادر کنند. ما در ایران قیمت این اجناس بر روی تولیدات داخلی اثر می‌گذارد و مردم هم این اجناس را خریداری می‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه تولید‌کنندگان داخلی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، ادامه داد: در‌خواست ما از دولت این است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت بیشتری شود تا این حمایت‌ها منجر به اشتغال‌زایی بیشتر شود.
مدیر عامل شرکت تولیدی کاوه در پایان اظهاراتش گفت: از جمله اقدامات مثبت این شرکت به‌کارگیری فرزندانمان بود تا سربار جامعه نباشند. عوامل موفقیت این کارخانه هم رقابت سالم و قیمت مناسب قطعات است. کارخانه تولیدی کاوه در شهرک صنعتی اشتهارد، روند مثبتی را طی می‌کند. سال‌های گذشته همواره کسب وکارمان رونق خوبی داشت اما اکنون به دلیل رکود بازار وکمبود نقدینگی با مشکلاتی مواجهیم که امیدواریم این روند به سمت رونق پیش برود.


با به‌کار بردن سامانه BMS، امکان 20 درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی وجود دارد

$
0
0

در گفتگو با مدیریت عامل شرکت آلیاژگران و نماینده شرکت زیمنس مطرح شد:

سامانه BMS صرفه‌جویی انرژی

شرکت آلیاژگران دنیای کنترل، در سال ۱۳۷۱ به منظور تکمیل ظرفیت تولید شیرآلات صنعتی در رده آب و بخار در راستای تامین نیازهای صنعتی و ساختمانی و به ویژه صنعت نفت و گاز کشور تأسیس گردید. این شرکت همراه با شرکت آفرش، دیگر عضو مجموعه با زمینه تولید شیرآلات صنعتی ساختمانی توانست برای نخستین بار تامین‌کننده حجم زیادی از نیازهای کشور، که آن زمان با مشکل واردات مواجه بود، باشد.
در سال ۱۳۷۳ شرکت لندیس (Landis+Gyr)، بزرگ‌ترین و پیش‌روترین شرکت جهانی در زمینه کنترل هوشمند ساختمان (BMS)  و کنترل تجهیزات سرمایش، گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع (HVAC) مستقر در سوئیس، با توجه به شناخت کامل از مؤسس و به‌ویژه حصول اطمینان از امکانات بالقوه این مجموعه (آفرش و آلیاژگران)، نمایندگی انحصاری خود در ایران را به این شرکت اعطا نمود.
در اواسط سال ۱۳۷۴ شرکت زیمنس (Siemens) برای تکمیل گستره کاری خویش در کنترل و مدیریت ساختمان تصمیم به خرید شرکت لندیس گرفت که متعاقباً پس از بررسی‌های ویژه، نمایندگی خود را مجدداً به شرکت آلیاژگران اعطاء نمود.
در ادامه گفتگوی «مهندس محمدرضا ناجیان»، سردبیر ماهنامه تهویه و تاسیسات را با «مهندس کوروش اکبری»، مدیرعامل شرکت آلیاژگران دنیای کنترل و نمایندگان زیمنس در سوئیس، از نظر خواهید گذراند.

- لطفاً خودتان را معرفی کنید و از برندتان بگویید و اینکه هدف از حضور برند شما در ایران چیست؟
امبلیدو: نام من «لوئیس امبلیدو» است و برای زیمنس اینترنشنال کار می‌کنم. شرکت ما در سوئیس قرار دارد. ما به دنبال شرکای دیگری در کشورهای گوناگون هستیم تا منابع خود را در اختیار آن‌ها قرار دهیم و راه‌حل‌هایی را برای بهینه‌سازی در اختیار آن‌ها بگذاریم. ما حمایت‌های اولیه‌ای را از شرکای خود انجام می‌دهیم و هدف اصلی ما سرمایه‌گذاری آتی و رشد بیشتر می‌باشد. ایران یکی از بهترین کشورهایی است که خواستار سرمایه‌گذاری در آن هستیم و این بهترین پیغامی است که می‌توانیم به بازار بدهیم.

- در واقع کشور ایران مرکز خاورمیانه برای شما است؟
امبلیدو: دقیقاً، زیمنس اینترنشنال مسئول ارائه محصول‌ها و سرویس‌ها به کل کشورهایی است که در آن‌ها حضور دارد. شرکت زیمنس در خاورمیانه، آفریقا، اروپا و آمریکا فعالیت می‌کند. به‌علاوه آفریقا مکان بسیار مهمی برای توسعه می‌باشد و این روزها نیز از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است و همچنین خاورمیانه نیز دارای شرایط رشد و توسعه بالایی می‌باشد؛ مسلماً ایران یکی از مهمترین کشورهای خاورمیانه می‌باشد، زیرا ایران دارای رشد اقتصادی مطلوبی است. این موضوع دلیل اصلی برای سرمایه‌گذاری در کشور ایران است.

- لطفا شما نیز خود را معرفی نمایید؟
سایندر: نام من «کورت سایندر» است و در شرکت فناوری زیمنس فعالیت می‌کنم و تمرکز ما بر روی تجهیزات OEM می‌باشد. ما در فکر ارتباط جهانی با تولیدکنندگان گوناگون هستیم و مسئولیت ما حمایت و آموزش مردم، بازار و شرکت‌های تولیدی ایرانی و توسعه آن‌ها می‌باشد. ما به دنبال شرکای گوناگونی هستیم. تا آن‌ها را حمایت نماییم و تجهیزها و هر آنچه نیاز دارند را در اختیار آن‌ها قرار دهیم، تولیدکنندگان تجهیزاتی مثل چیلر، هواساز و دستگاه‌های تهویه‌مطبوع هدف ما می باشد. ما ارتباط گسترده‌ای با ایران داریم و در فکر گسترش سرمایه‌گذاری در آن هستیم. به علاوه ما مسئول آموزش نیز می‌باشیم و به آموزش تولیدکنندگان می‌پردازیم.
مهندس اکبری: در تلاش برای دست‌یابی به شرکت های OEM بیشتری هستیم و از تجهیزات زیمنس و محصول‌های OEM استفاده می‌کنیم. محصولات زیمنس دارای قیمت مناسب و کیفیت بالایی در بازار می‌باشند و دارای گارانتی معتبر و پشتیبانی مطلوبی نیز هستند. اگر هر گونه مشکلی درباره محصولات مصرفی ما ایجاد گردد، شرکت زیمنس سوئیس در مورد‌ هر دو نوع از محصول‌های BMS و OEM ما را یاری می‌دهد.

- چه مدت است که زیمنس در ایران حضور دارد؟
مهندس اکبری: زیمنس حدود 150 سال است که در ایران حضور دارد که در قسمت ساختمان و سیستم هوسمند عمر فعالیت زیمنس به 25 سال می رسد که به علت خرید شرکت لندیس (که در آن زمان شرکت آلیاژگران نمایندگی آن را بر عهده داشت) توسط زیمنس، به نوعی می توان گفت شرکت آلیاژگران قدیمی ترین نماینده زیمنس در این حوزه در ایران می باشد.

- آیا تمرکز شرکت شما بر روی BMS است؟
مهندس اکبری: پروژه های BMS و اعلان حریق و شرکت های OEM. در مواردی محصول‌های مذکور به طور ترکیبی به‌کار می‌روند. در زمان گفتگو درباره محصول‌های OEM با محصول‌هایی با انواع گوناگونی نظیر هواساز، بویلر، چیلر و انواع مشابه دیگر سر و کار داریم. برای مثال در مورد تهویه، محصول‌های OEM در واحدهای فن‌کویل و هواساز به‌کار می‌روند. در مورد BMS نیز مانند OEM محصول‌های خوبی وجود دارند. محصول‌های BMS و OEM کیفیت ‌بالایی توسط شرکت زیمنس تولید می‌شوند. در زمان خریداری برخی از تجهیزها از شرکت‌های ناشناخته، اتصال اجزاء مذکور برای تشکیل یک سیستم یکپارچه بسیار دشوار می‌گردد و مشکل‌هایی در زمان‌ راه‌اندازی بر روی BMS ایجاد می نماید. در واقع محصول‌های با کیفیت OEM بخشی از اجزاء BMS با کیفیت را تشکیل می‌دهند.

- شرایط BMS در جهان و ایران چگونه است؟
سایندر: اولین مرحله، دست‌یابی به راه‌حل‌های استاندارد می‌باشد. مواردی نظیر ایمنی حریق و کنترل ایمنی اولین مرحله برای آغاز پیش‌روی به سوی سطح کیفی بالاتر ساختمانی می‌باشد. در جایی ‌با انرژی مصرفی بالا، اولین مورد ضروری، اندازه‌گیری انرژی و بهینه‌سازی آن می‌باشد. پیش از نصب و اجرای سامانه مدیریت ساختمان، کنترل و عایق‌کاری بهینه الزامی می‌باشد. عایق‌ها، تعویض شیرها و تجهیزهای قدیمی نیز الزامی می‌باشد. مرحله بعدی نیز تحلیل انرژی و بهینه‌سازی آن می‌باشد.

- در اروپا ساختمان‌ها در چه سطحی قرار دارند و ساختمان‌های ایران در چه شرایطی است؟
امبلیدو: این مورد مرحله‌ای و گام به گام است. در ابتدا کنترل انرژی ساختمان و سپس امکان‌سنجی کنترل انرژی در شهر. زیرا مصرف انرژی در نواحی گوناگون شهر تغییر می‌کند. شما باید بدانید که چه زمان‌ها و مکان‌هایی مصرف انرژی بالاتر می‌باشد. در چه مناطقی مصرف انرژی بالا و در چه مناطقی مصرف انرژی پایین است. در اروپا شرایط مذکور مهیا گردیده است و انرژی مصرفی تمام ساختمان‌ها اندازه‌گیری می‌گردد و به‌صورت آن‌لاین نیز انرژی مصرفی ساختمان‌ها قابل ‌مشاهده می‌باشند و شما بخش‌هایی از شهر با لزوم مدیریت انرژی بالاتر را به راحتی مشاهده می‌کنید. بدین‌ترتیب شما قادر به تغییر جریان انرژی می‌باشید و سپس می‌توانید به مرحله بعدی بروید. تحلیل شبکه نیز در این مورد الزامی می‌باشد. آگاهی از انرژی مصرفی بیشتر یا کمتر نواحی و ساختمان‌های گوناگون الزامی می‌باشد. داده‌های انرژی به ایستگاه مرکزی فرستاده می‌شوند تا میزان مورد نیاز انرژی مشخص گردد.
مهندس اکبری: گفتگو در مورد BMS در واقع گفتگو در مورد یک راه‌حل کلی و نهایی می‌باشد. ابتدا باید پایش انرژی اجرا شود و سپس سامانه‌ای برای بهینه‌سازی انرژی پیشنهاد گردد. سیستم مورد نظر می‌تواند در بر گیرنده سیستم کنترل HVAC، Access، CCTV، PMS، FAS و غیره باشد.
باید بدانید که BMS با سیستم‌های کنترل مذکور معنی پیدا می‌کند و یکی از اهداف مهم استفاده ازBMS ایجاد سناریوی عملکرد یکپارچه می باشد، به عنوان مثال در زمان اعلان حریق، دوربین نزدیک به اولین دتکتور دود و یا حرارت با چرخش خود و به تصویر کشیدن آن زون، این امکان را به اپراتور BMS و Fire می دهد که با مشاهده خود در مانیتور سناریو های خروج و یا اطفا را به‌صورت سریع پیاده‌سازی کند. لذا به‌صورت کلی نداشتن هر یک از زیر سیستم ها و نداشتن امکان کنترل و یا مانیتورینگ باعث خروج موضوع از BMS می شود.

- میزان فعالیت شما در کشورهای سراسر جهان نظیر ژاپن، آسیای شرقی و کشورهای دیگر چه قدر است؟
امبلیدو: ما دارای شعبه‌هایی در آفریقا، خاورمیانه، اروپا و آمریکا هستیم. دفاتر دیگری نیز در جاهای دیگر وجود دارند. ما دفاتری در آسیا نظیر سنگاپور، چین، دفتری در شیکاگو، در اروپا (سوئیس) و غیره داریم.

- شما 25 سال است که در ایران فعالیت می‌کنید، نظر شما در مورد وضعیت و سطح ایران بعد از این سال‌ها چیست؟
امبلیدو: ایران یک کشور ویژه است و مشاهده می‌شود که در این 25 سال چیزهای زیادی رخ داده است. سطح دانش افزایش یافته است و افزایش آگاهی مذکور تضمینی برای پیشرفت‌های آتی می‌باشد. دانشگاه‌های ایران کار خود را به بهترین شکل انجام می‌دهند. به‌علاوه افرادی که از طریق زیمنس آموزش دیده‌اند بسیار باهوش و توانا می‌باشند و به راحتی موارد گوناگون را فرا می‌گیرند. به دلایل مذکور پیشرفت ایران بسیار آسان‌تر می‌باشد و ترکیب دانش و تجربه راهی به سوی جلو خواهد بود. در طول دو سال بازدید از ایران، تولیدکنندگان محصول‌های حوزه های نفتی بسیاری را دیده‌ام و پتاسیل بالای بازار را مشاهده کرده‌ام. با همکاری با پژوهش بازاریابی در بریتانیا، انگلیس، پتانسیل بالای بازار در ایران را مشاهده نمودم. در همین ایام در ایران 5 کنفرانس گوناگون برای ارتباط با تولیدکنندگان برگزار شده است. از طریق ارتباط با تولیدکنندگان و حمایت و آگاهی از شرایط اقتصادی ایران می‌توان پتانسیل بالایی را مشاهده نمود و از لحاظ تجهیزهای تجدیدپذیر نیز علاقه و توجه بیشتری توسط دولت مشاهده می‌گردد. مسلماً کار در این مورد بسیار مهم است. پتانسیل بالایی برای انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده وجود خواهد داشت.

سامانه BMS صرفه‌جویی انرژی

- آیا شما دارای برنامه‌ای برای گسترش فعالیت‌های خویش در بخش صنعت هستید؟
مهندس اکبری: در بخش صنعت، زیمنس دارای نمایندگان بسیار فعال و با تجربه ای در زمینه های مختلف می باشد که در برخی از پروژه ها بصورت تیمی با هم حضور پیدا میکنیم. لازم به ذکر است که زیمنس با توجه به سابقه خود در صنعت می توان گفت که بی رغیب است.
سایندر: باید اضافه کنم که در زیمنس برنامه‌های آموزشی زیادی وجود دارد. ما سمینارهایی را برای ماه‌های آتی ( نوامبر و دسامبر) برنامه‌ریزی نموده‌ایم. در مورد توسعه فناوری، راه‌حل‌های تکمیلی، کنترل بهتر و غیره.  
مهندس اکبری: آموزش‌هایی در مورد OEM و آموزش‌های مفید دیگری در دستور کار زیمنس قرار دارند. سمینار مذکور ابتدا در تهران برگزار می‌شود و سپس و در شهرهای دیگر نیز ادامه می‌یابد که اطلاعات دقیق‌تر در ماهنامه شما اطلاع‌رسانی خواهد شد.

- نظر شما در مورد آینده و فعالیت‌های آتی در ایران چیست؟
امبلیدو: با توجه به پتانسیل بالای ایران، آینده ایران بسیار روشن است. از سوی دیگر کاهش انرژی مصرفی و کاربرد فناوری‌های پیشرفته‌تر و انرژی‌های تجدیدپذیر، فرصتی طلایی برای دست‌یابی به اهداف انرژی در10 سال آتی ایران می‌باشد.

- شما دارای تجربه‌های بیشماری در مورد انرژی و ساختمان‌های سراسر جهان، پیش و بعد از معرفی سامانه BMS هستید. واقعاً بازده یا کارآیی واقعی سامانه BMS در ساختمان‌ها چیست؟ سامانه BMS شرکت شما تا چه میزانی مصرف انرژی ساختمان را کاهش می‌دهد؟

سایندر: پاسخ سوال شما آسان نیست. هر پروژه‌ای دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشد و کاهش انرژی 10 تا 20 درصدی از طریق کاربرد سامانه BMS قابل ‌حصول می‌باشد. فن ها و پمپ ها، شیرها و شیرهای سه‌راهه باکیفیت و نصب صحیح آن‌ها، اندازه‌گیری‌ها و پایش دقیق، راه‌اندازهای صحیح و کاربرد انرژی‌های جایگزین، بهینه‌سازی انرژی مذکور را تا بیش از 20 درصد نیز امکان‌پذیر می‌سازد.
مهندس اکبری: باید اضافه کرد که باور اینکه استفاده از اسم BMS در ساختمان ها قرار است معجزه‌ای درکاهش مصرف انرژی ایجاد کند را فراموش کنیم. سیستم BMS زمانی کارا خواهد بود و به صرفه‌جویی حتی 20 الی 30 درصدی انرژی خواهد رسید که دارای امکان کنترل و یا مانیتورینگ تمامی زیر سیستم ها ( تهویه، روشنایی، کنترل تردد، اعلان و اطفا حریق، آسانسورها، دیزل و ...‌) و همچنین ادوات سنجش و کنترل با درصد دقت بالا باشد.

- با سپاس از وقتی که به ما اختصاص دادید

محصولات و برندهای غیر اصیل در بازار تهویه و تاسیسات، معرفی می‌شوند

$
0
0

با همکاری اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع و ماهنامه تهویه و تاسیسات و در آینده‌ای نزدیک:

شوفاژ تهویه مطبوع ماهنامه تهویه تاسیسات

اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع که در سال 1365 فعالیتش را آغاز کرده، همچنان و به‌صورت پویا پی‌گیر فعالیت و اهداف خود است. صدور پروانه کسب، رسیدگی به شکایات، تشکیل جلسات آموزشی، عملکرد مالیاتی و برگزاری انتخابات هیات مدیره که هر 4 سال یکبار صورت می‌پذیرد، برخی از فعالیت‌های این اتحادیه هستند.
طی گپ‌و‌گفتی دوستانه که با مهندس محمدباقر معتمد، ریاست اتحادیه داشتیم، با عملکردهای اتحادیه بیشتر آشنا شدیم. معتمد که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز هست، مهمترین هدف حال حاضر اتحادیه را آشنا ساختن اعضای اتحادیه که در واقع ارایه‌دهندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع به مصرف‌کنندگان هستند، با مسائل فنی و تخصصی مرتبط با این محصولات دانست و به آموزش‌های هدفمند و مهارت‌محور و مستمر اعضای اتحادیه اشاره نمود؛ از جمله برگزاری کارگاه در محل اتحادیه، بازدید از کارخانه‌های تولید‌کننده و نیز حضور در نمایشگاه‌های مرتبط.
وی ادامه داد: توقع ما از انجمن مهندسین مکانیک این است که در جهت آموزش به اعضای صنف، ما را یاری دهند. ما باید آموزش به افراد واحدهای صنفی خودمان را جدی بگیریم. چرا که آنها می‌توانند بار حرارتی و برودتی مورد نیاز یک واحد را محاسبه نمایند و در نتیجه تجهیزات مناسب را پیشنهاد دهند. امری که از عهده یک کارمند معمولی یا یک فروشگاه‌دار بدون آموزش بر نمی‌آید. با این آموزش‌ها، سود نهایی به مملکت می‌رسد، چرا که صنعت تاسیسات را حلقه‌های بسیاری تشکیل می‌دهند، اما فروشنده حلقه نهایی است و در تماس با مصرف‌کننده. در همین راستا اعداد طلایی نیز توسط بنده به همراه تعدای از هم‌دانشگاهیان و افراد مجرب، در سال 53 برآورد شده است. البته با توجه به تغییر شرایط ساختمان‌سازی و تغییر شرایط آسایش، این اعداد توسط مهندسان جوان در حال به‌روز شدن است.
ریاست اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع تاکید کرد: هر چند افرادی که می‌خواهند جواز فعالیت در صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع را بگیرند باید این آموزش‌ها را دیده باشند، اما صحبت من فراتر از این‌هاست. من به آموزش کاربردی و موثر فکر می‌کنم. در همین راستا، یک سالن همایش در اتحادیه داریم که محلی است برای حضور شرکت‌های مختلف که راجع به محصولاتشان می‌گویند و افراد صنف را با آن آشنا می‌سازند. در این تجمع‌ها، مواردی مانند راندمان و کارایی یک محصول توضیح داده می‌شود و همچنین محلی است برای استفاده اعضا از تجربیات و اطلاعات یکدیگر.
معتمد در راستای تکمیل سخنان خود به دیگر فعالیت‌های اتحادیه اشاره کرد: ما باید به سهم خودمان در صنعت تاسیسات کشور کاری کنیم و مطمئناً هم خودمان این توقع را از خود داریم و هم مردم این توقع را از ما دارند.
از جمله فعالیت‌های این اتحادیه که می‌توان نام برد عبارتند از: حمایت از رویکرد استفاده از انرژی‌های پاک حافظ لایه اوزون، فرهنگسازی دمای آسایش بین مثبت 20 درجه سانتی‌گراد در زمستان و مثبت 25 درجه سانتی‌گراد در تابستان که منجر به 30 درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌گردد، حمایت از تولیدات با کیفیت و در واقع حفظ حقوق مصرف‌کنندگان.
وقتی از ایشان خواستیم تا بیشتر درباره انرژی پاکی که مد نظر دارند توضیح دهند، گفت: در ارتباط با انرژی پاک، انرژی خورشید مد نظر ماست که در حال حاضر به صورت آبگرمکن خورشیدی مطرح است اما می‌تواند در آیند‌ه‌ای نزدیک، منتهی بشود به حرارت مرکزی خورشیدی؛ چرا که کشور ایران در حدود 280 روز آفتاب کامل دارد. البته متاسفانه مردم ما در برابر تغییر هر چند هم که مثبت باشند، مقاومت می‌کنند و معمولاً حاضر به تغییر فرهنگ مصرف خود نیستند، اما امیدوارم فعالیت ما و سایر دوستان و همچنین صحبت‌های این جلسه، به این امر کمک کند.
این پیشکسوت صنعت تاسیسات، به نقد فرهنگ مردم نشست و به موارد جالبی اشاره نمود: فرهنگ کشورمان، فرهنگ کوتاه‌مدت است. ما اگر کالایی ارزان شود آن را می‌فروشیم و سبب ارزان‌تر شدن آن شده و اگر گران شود کالا را می‌خریم و با این رفتار خود به گران شدن آن کالا دامن می‌زنیم. این رفتار ما برعکس رفتار جهانی است که در نهایت به ضرر اقتصاد ما می‌انجامد. همچنین نقدینگی که به بانک‌ها سپرده می‌شود، باید به صنعت بیاید. اگر به دنبال اقتصاد سالم هستیم، باید در تولید سرمایه‌گذاری نماییم،‌ اما متاسفانه اکثر سرمایه‌گذاران پول خود را در بانک میگذارند؛ چرا که سود 22 درصدی بانک‌ها به آنها بسیار بیشتر از نرخ رشد اقتصادی 3 درصدی حال حاضر است و این موضوع در هیچ کجای دیگر دنیا مشاهده نمی‌شود!
وی به فلسفه وجود اتحادیه صنف فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع، به مانند هر اتحادیه توانمند دیگری در سطح دنیا پرداخت و گفت: اتحادیه هم توانایی اقدامات اساسی برای پیشرفت صنف را دارد و هم اینکه مورد اعتماد است. به‌عنوان مثال، چند وقت اخیر تعدادی از روسای سایر اتحادیه‌ها به بازدید از اتحادیه ما و کارهای پژوهشی که انجام می‌دهیم آمدند. همچنین در صدد هستیم که صدای تولیدکنندگان و فعالان صنف را هر چه بهتر و بیشتر به گوش مسئولان برسانیم. همچنان‌که در نمایشگاه تاسیسات امسال تهران، با جناب دکتر رحمانی، قائم‌مقام وزیر صنعت و معدن صحبت کردیم و ایشان قول مساعدت دادند.

شوفاژ تهویه مطبوع ماهنامه تهویه تاسیسات ارایه فراخوان مشارکت در ارسال آثار و مستندات مربوط به تاریخ صنف و صنعت تاسیسات ایران نیز، شاهد و گواهی دیگر بر پویایی این اتحادیه است. معتمد ادامه می‌دهد: تاسیسات یک صنعت 50 ساله در ایران است. در جشن سال آینده به مناسبت عید غدیر، قصد داریم یک یا چند قطعه قدیمی و کم‌یاب تاسیساتی را در معرض نمایش بگذارم و به هر کس که نام و کاربرد آن را بداند، جایزه دهیم. هر سال در روز عید غدیر مراسم جشنی را به پا می‌کنیم و در آن از فعالان صنف و صنعت تاسیسات که هم شامل پیشکسوتان و صنعتگران می‌شود و هم شامل کارگران صنف، تقدیر و تشکر به عمل می‌آوریم؛ چرا که معتقدیم صنف و صنعت تاسیسات به مانند یک تابلو و پازل است و همه افراد و زحمتکشان این صنعت، به همراه هم می‌توانند کامل‌کننده این تابلو باشند.
مهندس رضا خردمند نیز در این گفتگو حضور داشت و دیدگاه خود را به‌عنوان عضو هیات مدیره اتحادیه و یکی از اعضای فعال اتحادیه بیان نمود. وی گفت: آمار و شواهد نشان می‌دهد که جایگاه اتحادیه نسبت به چند سال گذشته بسیار ارتقا یافته و در حال حاضر جزو چند اتحادیه برتر کشور هستیم. همچنین اتحادیه ما، پایگاه کشوری فعالان تاسیساتی شده است و این امری است که تاکنون روی نداده است.
خردمند خاطرنشان کرد: تعامل سازنده‌ای بین تولیدکنندگان، فروشندگان و تعمیر‌کاران صنف برقرار است و این تعامل نتیجه زحمات اتحادیه مخصوصا تلاش‌های بی‌دریغ و ساعت‌ها کار شبانه‌روزی مهندس معتمد می‌باشد و تابلویی که ایشان به آن اشاره کردند، مطمئناً فقط با حضور ایشان است که کامل می‌گردد.
عضو هیات مدیره اتحادیه اذعان نمود: در حال حاضر اتحادیه به‌عنوان یک مرجع ذی‌صلاح شناخته می‌شود و بنابراین وقتی اتحادیه مطبی را تایید و تاکید می‌کند، مورد پذیرش واقع می‌گردد. خردمند، از مبحث انرژی‌متر به‌عنوان یکی از این مطالب یاد کرد. وی گفت: این مبحث در همه جای دنیا دارد مرسوم می‌شود و طبق آن، شخصی که در خانه نیست نباید اندازه شخصی که در خانه است هزینه انرژی بپردازد. ما در حال فراگیر کردن این مبحث و آموزش آن هستیم. تا جایی که به یک فرهنگ تبدیل شود؛ همچنان‌که امروزه خود مشتریان متقاضی کولرهای گازی که با مبرد R22 کار می‌کنند نیستند و آن را مضر برای محیط‌زیست می‌دانند. امیدوارم اتحادیه در رسیدن به اهداف خود و کمک به بالا بردن سطح استانداردهای محصولات مورد استفاده در صنعت تاسیسات، هر چه بیشتر موفق باشد.
خوشبختانه ما نیز به‌عنوان یک رسانه، فرصتی یافته‌ایم تا در این مسیر و در جهت حفظ منافع مصرف‌کننده، یاری‌ده اتحادیه باشیم. بدین‌صورت که محصولات و برندهایی را که توسط اتحادیه به‌عنوان غیر اصیل و تقلبی و فاقد استاندارد شناخته می‌شود، از طریق ماهنامه تهویه و تاسیسات به اطلاع عموم خواهیم رساند.

مهندس امین امین‌فر، مدیرعامل شرکت توسعه تاسیسات آترینا

$
0
0

پیشرفت ایران در صنعت تاسیسات چشمگیر است

صنعت تاسیسات در دهه‌های اخیر در کشورمان از رونق به سزایی برخوردار شده است. این صنعت روزبه‌روز در حال توسعه است و هم اکنون به شکل یک صنعت مدرن درآمده است‌. کشور ما با وجود توسعه جمعیتی، نیاز بالایی به صنعت ساخت‌وساز دارد. از این جهت، شاید بتوان به جرات گفت ما جزء کشورهایی هستیم که در این صنعت تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا بتوانیم‌ با صنعت روز دنیا همگام شویم.
مدیرعامل شرکت توسعه تاسیسات آترینا، در گفتگو با ماهنامه تهویه و تاسیسات می‌گوید: ایران تبدیل به یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در صنعت تاسیسات شده است و می‌تواند در این عرصه حرفی برای گفتن در جهان داشته باشد.
‌در ادامه گفتگوی ما را با مهندس‌ امین امین‌فر، می‌خوانید.

شرکت توسعه تاسیسات آترینا

در ابتدا تاریخچه مختصری از تاسیس و روند فعالیت شرکت بفرمایید؟
توسعه تاسیسات آترینا، به‌عنوان مجموعه‌ای پیشرو در صنعت تاسیسات به ارائه خدمات فنی مهندسی و فعالیت تخصصی مشاوره، تامین، اجرا و راه‌اندازی پروژه‌های مختلف در زمینه سیستم‌های سرمایشی گرمایشی و تهویه مطبوع می‌پردازد. مدیران و کارکنان این شرکت به‌عنوان پایه‌گذاران بومی‌سازی و اجرای سیستم‌ها و تکنولوژی‌های نوین و پیشرفته تاسیساتی کشور شناخته می‌شوند. سابقه تدوین استانداردهای ملی، طراحی، نصب و راه‌اندازی بویلرهای چگالشی در کشور، همکاری در طراحی و راه اندازی بزرگترین پروژه خورشیدی کشور، طراحی اولین پروژه سبز کشور، طراحی انواع سیستم (CCHP) از دیگر فعالیت‌ها و خدماتی می‌باشند که با همکاری شرکت‌های معتبر بین‌المللی توسط مدیران و کارکنان شرکت توسعه تاسیسات آترینا انجام شده است.
این شرکت به منظور ارائه محصولات با تکنولوژی بالا و نوین در زمینه‌های سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع، به‌عنوان نماینده انحصاری شرکت کیتورامی کره جنوبی ‌(Kiturami)، کلیوت ایتالیا (Clivet) و دژاانرژی هلند (Dejaenergy) به‌عنوان بزرگترین و پیشرفته‌ترین تولید‌کنندگان تجهیزات تاسیساتی در ایران فعالیت می‌نماید.
از مهمترین موضوعاتی که در شرکت توسعه تاسیسات آترینا به آن توجه ویژه می‌گردد، خدمات پس از فروش می‌باشد و این شرکت همواره در تلاش برای ارائه‌ بهترین سرویس و خدمات به کارفرمایان می‌باشد. دلیل اصلی توجه به این مهم تامین و حفظ رضایت مشتریان به‌عنوان مهمترین سرمایه شرکت است. از طرفی بهبود و ارتقای ارزش نام تجاری کسب‌ و ‌کار در ذهن مشتری و ارتقای میزان وفاداری در ایشان از دیگر مواردی هستند که توجه به خدمات پس از فروش را ضروری می‌نماید. از این‌رو کلیه موارد نصب، راه‌اندازی و خدمات قبل و پس از فروش توسط همکاران شرکت انجام می‌پذیرد.

جایگاه شرکت کیتورامی در بازار جهانی و داخلی کجا است؟ این محصولات چه مزایا و معایبی نسبت به سایر برندهای داخلی و خارجی دارند و چه سهمی از بازار پکیج ایران را در اختیار دارید؟
در خصوص نحوه همکاری شرکت آترینا با شرکت کیتورامی کره جنوبی، ابتدا باید عرض کنم که همکاری موجود تنها محدود به پکیج‌های دیواری نیست، بلکه توسعه تاسیسات آترینا نماینده انحصاری کلیه محصولات و تجهیزات گرمایشی سرمایشی شامل پکیج‌های دیواری، پکیج‌های چگالشی، چیلرهای جذبی، تراکمی، سانتریفیوژ، فن کویل و تجهیزات کنترلی کیتورامی در ایران می‌باشد.
شرکت کیتورامی کره جنوبی یکی از بزرگترین و قدیمی ترین تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع در جهان می‌باشد که از سال1962در این زمینه فعال است. بزرگترین بازار این شرکت کشور آمریکا است و به اکثر کشورهای اروپایی، روسیه و کشور‌های مختلف آسیایی صادرات دارد. محصولات این شرکت فاقد هر گونه قطعه چینی هستند. همان‌طور‌که اشاره شد با توجه به سهم قابل توجه بازار آمریکا، کلیه استانداردهای تولید این شرکت بر اساس آخرین دستورالعمل‌ها و استانداردهای آمریکا می‌باشد و این نکته مهمترین تفاوت محصولات شرکت کیتورامی با دیگر برندهای موجود در بازار کشور است. مستحضر هستید که تولیدکنندگان داخلی پکیج در ایران شرکای اروپایی داشته و تولید آنها بر اساس استانداردهای اروپایی است و دیگر برندهای خارجی در بازار نیز عمدتا اروپایی هستند. با توجه به اهمیت بالای ایمنی در آمریکا پکیج‌های کیتورامی تنها پکیج مجهز به سنسور زلزله و نشتی‌یاب خودکار نشتی گاز در کشور می‌باشند.
پکیج‌های کیتورامی مجهز به سیستم احتراق Premix هستند که در نتیجه راندمان بالاتر و همچنین استهلاک پایین‌تری دارند. مبدل‌های استفاده شده در پکیج‌های کیتورامی دارای استانداردASME  هستند که بالاترین استاندارد ساخت در جهان محسوب می‌گردد. قابل ذکر است که اقدامات لازم در خصوص انتقال تکنولوژی و انشاالله تولید محصولات گرمایشی سرمایشی کیتورامی در ایران توسط شرکت توسعه تاسیسات آترینا به منظور افزایش سهم بازار و فراهم نمودن ارائه خدمات جامع‌تر در حال انجام است.

مختصری در مورد بویلرهای چگالشی خود توضیح دهید و مزیت‌ها و محدودیت‌های آن را نسبت به سایر تولیدکنندگان داده و بفرمایید در سیستم‌های چگالش مرکزی، مبدل‌های ضد زنگ چه مزایا و معایبی نسبت به سایر مبدل‌ها دارند‌؟
در بویلرهای سنتی (بویلرهای غیر چگالشی) امکان استفاده از حرارت بخار آب محصولات احتراق وجود ندارد و در‌صورتی‌که ارزش حرارتی بالای گاز جهت محاسبه و اندازه‌گیری راندمان مبنا قرار گیرد، این نوع بویلرها دارای راندمان بیشینه معادل 75 تا 85 درصد می‌باشند. ‌با توجه به اتلاف بالای حرارتی این نوع بویلرها، از 26 سپتامبر 2015 تولید، استفاده از انواع آن شامل پکیج‌های دیواری و زمینی و ... در اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
بویلرهای چگالشی قابلیت دریافت و بازیافت حرارت ذخیره شده در بخار آب (گرمای نهان) را داشته و در نتیجه دمای گازهای خروج به حدود 55 درجه سانتی‌گراد کاهش یافته و صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در مصرف گاز صورت می‌پذیرد. با دریافت حرارت و کاهش دمای گازهای احتراقی، بخار آب درون محصولات احتراق به مایع تبدیل می‌گردد، از این رو در دودکش بویلرهای چگالشی، قطرات آب قابل مشاهده است. راندمان بویلرهای چگالشی مدرن و با کیفیت به ترتیب بر اساس ارزش حرارتی پایین و بالای گاز حدود 99 و 108 درصد است.
مایع چگالیده شده در دودکش دارای خاصیت اسیدی (PH = 4) می‌باشد، بر این اساس مبدل حرارتی بویلرهای چگالشی بسیار مقاوم‌، سبک و دارای استانداردهای ساخت بالا می‌باشد که عمر و قابلیت اطمینان به مراتب بالاتری را نسبت به بویلرهای سنتی ایجاد می‌نماید.
به جز این موارد و نیز کاهش مصرف گاز، تکنولوژی بویلرهای چگالشی دارای مزایا و منافع متعدد دیگری شامل، ابعاد کوچک‌تر، نیاز به فضای دسترسی کمتر، عمر بالاتر، کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، وزن سبک، لرزش بسیار کم و کارکرد بدون صدا می‌باشد. جایگزینی و امکان استفاده از دودکش‌های پلاستیکی به جای دودکش‌های فلزی نیز منافع هرچه بیشتر کارفرمایان و دست‌اندرکاران پروژه را تامین می‌نماید.
به‌طور‌کلی بویلرهای چگالشی به 2 دسته مجهز به محفظه احتراق آلومینیوم و استیل تقسیم‌بندی می‌گردند که هر یک معایب و مزایای خود را دارند؛ ولی عموما رویکرد تولید‌کنندگان مطرح جهانی استفاده از آلیاژ آلومینیوم به دلیل مزایای متعدد آن می‌باشد.
شرکت دژاتک، شرکت مبدع تکنولوژی مبدل بویلرهای چگالشی در اروپا می‌باشد و به‌عنوان بزرگترین تولید‌کننده در این زمینه، به‌عنوان تامین‌کننده برندهای مطرح جهانی شناخته می‌شود.
طی چند سال اخیر با کمک دولت فعالیت‌هایی در خصوص تولید بویلرهای چگالشی صورت پذیرفته است که متاسفانه تلاش‌های صورت گرفته تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است.
و اما در پاسخ به سوال در رابطه با مبدل‌های ضد زنگ، باید بگویم که بویلرهای چگالشی مجهز به مبدل استیل وزن بالایی دارند، فضای دسترسی بیشتری جهت تعمیر و نگهداری نسبت به مدل آلومینیومی نیاز دارند، در اکثر مدل‌ها امکان نصب و استفاده از مشعل‌های تابشی پیشرفته را ندارند، حجم آبگیری بالایی دارند که این موارد در کنار قیمت بالاتر از معایب آنها محسوب می‌گردد. در مقابل ظرفیت‌های بالاتر و متنوع‌تر و مقاومت بیشتر در برخی از شرایط کارکرد، از جمله مزایای این بویلر‌ها می‌باشد.

انواع چیلر‌هایی که در ایران و جهان استفاده می‌شوند کدامند و شما نمایندگی یا تولید کدام انواع را به عهده دارید؟ مزایا و معایب و ظرفیت های این انواع کدامند؟ به‌عنوان یک مشاور به خریداران کدام‌یک را پیشنهاد می‌دهید؟
انواع چیلرهای متداول در صنعت تهويه مطبوع شامل چيلرهای تراكمي اسكرو، اسکرال و سانتریفیوژ و انواع  چيلر جذبي و چیلرهای گازسوز (مجهز به موتور احتراق داخلی) می‌باشند. البته طی سال‌های اخیر استفاده از سیستم‌های VRF نیز رو به گسترش است. توسعه تاسیسات آترینا به منظور پاسخگویی به نیازهایی مختلف کارفرمایان محترم و صنایع کشور نسبت به تامین انواع چیلر، شامل جذبی و تراکمی مبادرت می‌ورزد و سبد کامل و منحصر‌به‌فردی در این خصوص دارد.
آترینا انواع چیلر جذبی شعله مستقیم، آب گرم، آب داغ، بخار و هیبریدی را با برند کیتورامی کره جنوبی ارائه می‌نماید. چیلرهای تراکمی مجهز به انواع کمپرسور در ظرفیت‌های مختلف با بالاترین رده انرژی و دارای استانداردEurovent  با برند کلیوت ایتالیا به صورت انحصاری ارائه می‌گردد.
شرکت کلیوت یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های تولید‌کننده تجهیزات سرمایشی در کشور ایتالیا می‌باشد که توجه به کیفیت و اصالت کالا را در اولویت خود دارد. کلیوت طی سالیان متمادی است که به‌عنوان شرکتی پیش‌رو در زمینه ارتقای محصولات و توجه به مسائل زیست‌محیطی با افزایش راندمان محصولات و کاهش مصارف انرژی شناخته می‌شود. این شرکت بیش از 10 سال در کشور سابقه فعالیت داشته و پروژه‌های متعدد شاخص و ملی، مجهز به محصولات این شرکت می‌باشند.
به‌طور‌کلی بحث در خصوص مزایا و معایب استفاده از چیلرهای تراکمی و جذبی همواره در کشور وجود داشته و هر یک طرفداران و منتقدان خود را دارد.
‌در کشور‌های دیگر به دلیل فقدان شبکه گاز سراسری و راندمان پایین‌تر چیلرهای جذبی معمولا از چیلرهای تراکمی استفاده می‌گردد، شاید چند کشور دیگر در جهان را بتوان یافت که بهره‌برداری از چیلرهای جذبی در آنها متداول است. طبق نظریه‌ای، استفاده از چیلر‌های جذبی در شرایطی پیشنهاد می‌گردد که منبع انرژی (مورد نیاز در ژنراتور) از انرژی هدر رفته (اتلاف شده در فرآیندیWaste Energy ) مانند CHP ها و یا منابع انرژی تجدید‌پذیر مانند Biomass و یا انرژی خورشید باشد.
 به نظر من با توجه به شرایط بحرانی آب در کشور به هیچ عنوان استفاده از چیلرهای جذبی در ایران توصیه نمی‌شود و تنها در شرایطی که امکانات زیر ساختی استفاده از چیلر های تراکمی میسر نیست بایستی از این سیستم استفاده گردد.
‌در گذشته به دلیل محدودیت‌ ظرفیت چیلر‌های تراکمی، در ظرفیت‌های بالا از چیلر‌های جذبی استفاده می‌شد که با ورود چیلر‌های سانتر فیوژ به بازار، این کمبود نیز کاملا مرتفع گردیده است. متاسفانه اختصاص گاز رایگان و یا بسیار ارزان به بعضی از کاربری‌های ساختمانی، هزینه اولیه کمتر، عدم نیاز به پست برق و کاهش هزینه های اولیه خرید دیماند برق برای کارفرمایان، مهمترین دلایل استفاده از چیلر‌های جذبی در ایران هستند. از طرفی تعمیر و نگهداری و راهبری چیلرهای جذبی نیز در طول زمان بهره‌برداری نسبت به چیلرهای تراکمی مشکل‌تر بوده و اغلب بهره‌برداران را با مشکلات متعدد روبه‌رو می‌سازد.
‌در خصوص مسائل فنی انواع چیلرها و مشاهده اطلاعات فنی مربوطه، پیشنهاد می‌گردد که به سایت شرکت atrina.org مراجعه گردد.

شرکت توسعه تاسیسات آترینا

انواع هواسازهایی که شما عرضه می‌کنید کدامند و چه مزایا و معایبی نسبت به سایر رقبای داخلی و خارجی دارید؟ ظرفیت‌های قابل عرضه کدامند؟ کیفیت محصولات شما نسبت به سایر تولیدکنندگان چگونه است؟
همان‌طور‌که می‌دانید، تامين هواي تازه براي تنفس افراد و خارج كردن آلاينده‌هاي هوا نظير CO2 و گرد و غبار و ... از مهمترین وظايف سیستم‌های تهويه مطبوع است. همان‌طور‌که قبلا اشاره شد، آترینا به‌عنوان نماینده انحصاری شرکت کلیوت ایتالیا در ایران، به ارائه هواسازهای این شرکت از جمله هواساز تامین هوای تازه، چند منطقه‌ای، هایژنیک و ... در ظرفیت‌های 350 تا l/S 44400 که مطابق با آخرین تکنولوژی و دستاوردهای بین‌المللی ساخته می‌شود می‌پردازد. هواسازهای ارائه شده دارای قابلیت اتصال به سیستم مدیریت ساختمان، مجهز به کلیه تجهیزات کنترلی و ابزار دقیق پیشرفته، دارای گرید A استاندارد یوروونت، مجهز به فن دور متغیر(EC FAN) راندمان بالا بوده و در زمان کارکرد بدون هرگونه لرزش می‌باشند. همچنین هواسازهای کلیوت در پروژه‌های شاخص متعددی در سراسر کشور در سال‌های گذشته نصب شده و در حال بهره‌برداری هستند.

روند بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه راه‌کارهایی برای رفع مشکلات پیشنهاد می‌دهید؟
مسلما بازار تاسیسات و سیستم‌های تهویه مطبوع متاثراز بازار مسکن و شرایط تولید و دیگر صنایع در کشور می‌باشد. در صورت فعال شدن واحد‌های صنعتی و احداث کارخانجات مختلف و همچنین رونق بازار مسکن درخواست و تقاضا در حوزه تاسیسات افزایش می‌یابد. در شرایط کنونی و با وجود رکود نسبی دراقتصاد کشور وضعیت تولید کنندگان و بازرگانان در صنعت تاسیسات شرایط مخاطره‌آمیزی دارد.
‌همچنین تحولات اخیر در سطح بین‌الملل و چالش‌های به وجود آمده از طرف آمریکا نیز شرایط سرمایه‌گزاری شرکت‌های بین‌المللی و مبادلات مالی را پیچیده و مشکل نموده است .
 از طرفی ورود کالا‌های بی‌کیفیت و ارزان‌قیمت نیز به‌عنوان چالشی دیگر در بازار تاسیسات کشور مطرح است. متاسفانه استفاده از برند‌هایی که عملا در دنیا وجود ندارند و یا مدت‌هاست که تغییر نام داده‌اند مشکلات متعددی را برای دست‌اندرکاران این بخش به وجود آورده است. امید است با تدابیر دولت محترم و تلاش هرچه بیشتر تولیدکنندگان در جهت ارتقای کیفیت محصولات در کنار اصلاح فرهنگ و نگاه مشتریان، اتفاقات مثبتی در بازار روی دهد.

‌چشم‌انداز و برنامه‌های شرکت برای آینده چیست؟
همان‌طور‌که اشاره شد شرکت توسعه تاسیسات آترینا با توجه به منویات مقام معظم رهبری در جهت توجه اهتمام به تولید و اشتغال درکشور در حال مذاکره با شرکای خارجی خود به منظور انتقال تکنولوژی و تولید محصولات با کیفیت، مطابق با استاندارد‌های جهانی در بخش تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در کشور است که این مهم بعد از 2 سال مذاکره و با حضور اخیر تیم‌هایی از شرکت کیتورامی کره جنوبی، کلیوت ایتالیا و دژا‌انرژی هلند و کمک‌های مسئولین ذیربط در وزارت صنعت و معدن مراحل نهایی خود را طی می‌نماید که همین‌جا ضروری می‌دانم مراتب تشکر و قدردانی خود را از همکاری‌های صورت گرفته اعلام نمایم.

اگر مطلبی ناگفته مانده بفرمایید؟
ضمن تشکر و قدردانی از شما در آخر از جمله‌ای که اخیرا توسط یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بیان شده استفاده کنم و بگویم که متاسفانه ما در حال مصرف کشور عزیزمان ایران هستیم که بدون شک این مسئله دیگر نمی‌تواند ادامه پیدا کند و بایستی فکری به حال آن کرد. باید توجه نمود که تغییرات تکنولوژی قابل ملاحظه‌ای در صنعت جهان روی داده است،  تجهیزات با راندمان های بالاتر و مصارف انرژی کمتر دایما در حال توسعه و بهبود هستند و از این طریق آلودگی‌های زیست‌محیطی نیز کاهش یافته است. از این رو مقاومت‌های موجود در زمینه استفاده از تکنولوژی‌های نو بایستی با کمک مسئولین از بین رفته و توجه ویژه عملی به مصرف انرژی و به‌خصوص آب شود. تولید‌کنندگان عزیز نیز باید با تغییر خطوط تولید و اعمال آخرین الزامات و استاندارد‌های جهانی و محلی در محصولات خود، به اصلاح شرایط موجود کمک نمایند. امید است با توجه حق تعالی این مهم هرچه زودتر حاصل گردد.

شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز در عرصه نوآوری

$
0
0

مهندس ناصر جابری مطرح کرد:

ارتقای تولیدات داخلی یکی از موضوعات به‌روز و مهم در عرصه صنعت کشورمان است که در سال‌های اخیر به شدت رشد یافته است. تولیدکنندگان با استفاده از تکنولوژی و بهره‌گیری از علم و دانش توانسته‌اند، جایگاه نسبتاً خوبی در بهینه‌ کردن این تولیدات کسب کنند. یکی از بخش‌هایی که توانسته‌ایم در آن به رشد خوبی برسیم تولید دیگ‌های بخار است.

شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز نوآوری
شرکت «ماشین‌سازی اراک» به تازگی پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را پشت سر نهاده است. به همین مناسبت و نیز به دلیل تولیدات جدید این شرکت، به سراغ مهندس «ناصر جابری» مدیر عامل گروه تولیدی دیگ‌های بخار ماشین‌سازی اراک که 28 سال سابقه فعالیت، عمدتاً در زمینه دیگ‌های بخار و تجهیزات نفت و گاز دارد، رفتیم.
وی درباره فعالیت این گروه تولیدی می‌گوید: سابقه تولید دیگ‌های بخار فایر تیوب ماشین‌سازی اراک به بیش از نیم قرن می‌رسد. این شرکت اولین تولیدکننده‌ی دیگ‌های بخار در ایران، تحت لیسانس شرکت جان تامپسون انگلستان می‌باشد. پس از انقلاب اسلامی نیز همکاران ما با دانش و تجربه خود به فرآیند تولید دیگ‌های بخار و افزایش ظرفیت‌های جدید به رنج تولیدات شرکت ادامه دادند.
این تولید‌کننده با تجربه در ادامه در خصوص ظرفیت تولید دیگ‌های بخار این شرکت گفت: ما از ظرفیت هزار کیلوگرم در ساعت که معادل 2470 پوند بر ساعت می‌باشد تا 55 هزار کیلوگرم در ساعت که معادل 120000 پوند بر ساعت می‌باشد تولید داریم و نیز تولید دیگ‌های آب گرم از ظرفیت 250000 کیلوکالری بر ساعت تا 16 میلیون کالری بر ساعت را دارا می‌باشیم. در این شرکت دیگ‌های بخار فایرتیوپ با ظرفیت‌های مختلف تا فشار 30 بار و دمای بخار سوپریت حدود 400 درجه سانتیگراد تولید می‌شود. همچنین تجهیزات دیگ‌ها اعم از دی اریتور بسته به سفارش مشتری برای پلنت‌های مختلف تولید می‌گردد. متریال این محصولات عمدتاً مطابق با استاندارد ملی ایران و EN12953 خریداری می‌شود. وی ادامه داد: ماشین‌سازی اراک در گذشته‌ دیگ‌های بخار تا ظرفیت 32 تن بر ساعت به‌صورت 2 کوره‌ای تولید می‌کرد. بعد متوجه شدیم با این استاندارد جهانی می‌توانیم ظرفیت بویلرها را تا 55 تن بر ساعت افزایش دهیم.

شرکت ماشین‌سازی اراک پیشتاز نوآوری
جابری با بیان اینکه، برخی از شرکت‌های اروپایی دیگ‌های فایرتیوب با ظرفیت 60 تن بر ساعت تولید کرده‌اند و در صنایع مختلف استفاده می‌کنند، افزود: شرکت ماشین‌سازی اراک به عنوان یک‌ شرکت‌ دانش بنیان، بویلرهای 55 تنی را با همکاری یک شرکت معتبر خارجی در داخل کشور به صورت کارگاهی و بومی تولید می‌کند‌. این دیگ‌ها با ظرفیت 55 تن و فشار 25 بار و دمای بخار 380 درجه سانتی‌گراد به صورت سوپرهیت می‌تواند کار کند‌.  از اوایل سال جاری فرآیند ساخت آن شروع شده و منتظریم با مشتریان خود به توافق برسیم و بخش سوپرهیتر دیگ‌ مورد نظر را مطابق با درخواست ایشان تولید کنیم. وی افزود: یکی دیگر از محصولات تولیدی این گروه تولید زباله‌سوز می‌باشد.
جابری با تاکید بر اینکه تولیدات ماشین‌سازی اراک از نظر کیفیت در سطح استانداردهای معتبر جهانی است گفت: محصولات ما 100 در‌صد با محصولات کشورهای اروپایی قابل رقابت است و ورود کالاهایی مشابه را در حال حاضر در ایران نداریم؛ چرا که بسیار گران بوده و توجیه اقتصادی برای حمل آنها به کشور وجود ندارد. ما به دنبال صادرات به کشور عراق، افغانستان، ازبکستان، آذربایجان، قزاقستان و سوریه هستیم. در نظر است در نمایشگاه بازسازی در کشور سوریه نیز شرکت کنیم. در حال حاضر، بالای 50 درصد از سهم بازار کشور را به خود اختصاص داده‌ایم.
وی اشاره‌ای نیز به مشکلات حال حاضر داشت: مشکلات ما  نیز در این عرصه به تامین ارز و عدم تامین منابع مالی جهت صنایع داخلی برمی‌گردد، چرا که بودجه و اعتبار کافی را به شرکت های داخلی نمی‌دهند. امیدواریم سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود و پروژه‌های بزرگتر و بیشتری در بازار داشته باشیم.
مدیر عامل گروه تولیدی دیگ‌های بخار ماشین‌سازی اراک در پایان اظهاراتش تصریح کرد: در آینده قصد داریم تولید دیگ‌های بخار واترتیوب را به‌صورت جدی دنبال کنیم و سهم خود را در بازار افزایش دهیم تا با کشورهای همسایه به خصوص عراق وافغانستان مراواداتی داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت صبا برودت پارس مطرح کرد

$
0
0

افزایش استقبال از محصولات داخلی با بهینه کردن مصرف انرژی

شرکت صبا برودت پارس (سهامی خاص) طراح و تولید‌کننده تجهیزات برودتی صنعتی و سیستم‌های انتقال حرارت در صنعت برودتی کشور است که با تکیه بر دانش تئوری و تجربی موسسان آن در سال 1383 تاسیس گردید. هدف این شرکت، پاسخ به نیازهای در حال رشد بخش ذخیره انرژی با عملکرد کیفی بالا در رابطه با طرح‌های حرارتی برودتی در ایران‌، کشورهای محدوده خلیج فارس‌، خاورمیانه‌، شمال آفریقا و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع است‌. این شرکت داراي گواهينامه كيفيت ISO 9001 در امر توليد تجهيزات برودتي از شركت MOODY INTERNATIONAL ‌و عضو انجمن هاي ASHRAE ، IIR وIIAR با پشتوانه 30 سال سابقه اجرايي است که فعاليت توليدي خود را در كارخانه جديد و مدرن صبا برودت واقع در شهرک صنعتي سپهر نظرآباد آغاز نمود .
برای بیشتر آشنا شدن با فعالیت‌ها و محصولات این شرکت با آقای مهندس«علی بابایی» مدیر عامل شرکت صبا برودت پارس‌ به گفتگو نشسته‌ایم که متن آن را در زیر می‌خوانید:

شرکت صبا برودت پارس

- مختصری درباره تحصیلات خود و چگونگی وارد شدن به این حرفه، فعالیت‌ها و محصولات این شرکت برای ما بفرمایید.
من فارغ‌التحصیل کارشناسی مهندسی صنایع‌ وکارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی هستم و دورهPIPF که مجموعه‌ای از تکنیک‌های ایجاد بهره‌وری در مراکز کسب و کار و کارخانجات است را در ژاپن گذرانده‌ام.
‌شرکت صبا برودت پارس در زمینه طراحی، ساخت، تولید‌، نصب و راه‌اندازی سردخانه‌های آمونیاکی صنعتی با ظرفیت‌های بالا فعالیت می‌کند. عمده فعالیت ما در طراحی و نصب سردخانه‌های صنعتی بالای صفر، زیر صفر و دومداره است، اما انواع مختلف تجهیزات برودتی که در صنعت برودت مورد استفاده قرار می‌گیرد و علاوه بر این‌ کلیه تجهیزات‌ برودتی‌ مورد استفاده در صنایع مختلف مانند پروتئینی‌، شیلات‌، نوشابه‌سازی،‌ لبنیات و سایر‌ صنایع غذایی‌ نیز در این شرکت‌ طراحی و تولید می‌شود.

نوآوری در کار شما چگونه صورت می‌گیرد و محصولات جدید شرکت تا چه حد با استقبال مشتریان مواجه شده است؟
نو‌آوری همواره‌ مورد توجه مشتریان‌ در تمام حوزه ها بوده و هست‌‌، این صنعت نیز‌ از این قاعده مستثنی نیست. در شرکت صبا برودت پارس ضمن مطالعه در زمینه‌ نو‌آوری در بخش‌ تحقیق و توسعه،‌ اصلاحات قابل توجهی‌ در محصولات حاصل شده است‌ و از جمله محصول جدیدی که اختراع آن به نام شرکت ما ثبت شده است، یک یخ‌ساز لوله‌ای تمام اتوماتیک است که برای اولین بار در کشور توسط شرکت ما طراحی شده؛ این محصول دارای کاربرد‌های مختلفی است‌، 1- تولید بهداشتی و خوراکی، 2- مصرف صنعتی جهت خنک کردن بتن که در پروژه‌های راه‌سازی، تونل‌سازی و سدسازی استفاده می‌شود، 3- جهت خنک‌سازی آب چیلر‌ در کشتارگاه‌های صنعتی.

خدمات پس از فروش و گارانتی و مزیت‌های تولیدات شما چیست؟
در خصوص خدمات پس از فروش و گارانتی، محصولات ما از 12 ماه تا 18 ماه گارانتی و از 10 تا 15 سال گارانتی دارند. در صورت نیاز از دورترین تا نزدیک‌ترین نقطه کشور‌، کارشناسان ما به سرعت‌ در محل حضور پیدا کرده و مشکلات را رفع می‌سازند.

مواد اولیه تولیدات شما عمدتاً از کجا تامین می‌شود؟
مواد اولیه شرکت‌ شامل ورق، لوله‌،.‌ عمدتاً از شرکت‌های بزرگ تولید‌کننده ایرانی تامین می‌گردد.‌ الکتروفن‌ها‌‌، کمپرسورها‌ و شیر‌آلات‌ از کشور‌های ایتالیا‌، هلند‌، آلمان‌ و دانمارک تامین می‌شود و کلیه تجهیزات سردخانه‌ای شامل‌ اواپراتور‌ها‌،‌ مخازن تحت فشار‌‌، کندانسورها ‌و ... در کارخانه‌ شرکت صبا برودت پارس‌ طراحی و ساخته می‌شود.

شرکت صبا برودت پارس

به نظر شما، سردخانه‌های صنعتی تا چه حد می توانند برای انسان‌ها خطرناک باشند و تفاوت بین گازهای فریون و آمونیاکی چیست؟
گاز فریون گازی بی‌رنگ و بی بویی است، ولی‌ استشمام بیش از حد آن ‌برای انسان مشکلات تنفسی شده‌ و به سلول‌های تنفسی‌ آسیب وارد می‌نماید‌، این گاز باعث سرطان‌،‌ جهش در کروموزوم و همچنین باعث آسیب به کبد می‌شود و این‌ گاز به شدت به محیط‌زیست آسیب رسانده و باعث تخریب لایه اوزون ‌می‌شود.

اما گاز آمونیاک نیز می‌تواند به انسان آسیب‌ وارد نماید‌ و ایجاد سوختگی‌ بر روی پوست‌ انسان‌‌، صدمه به چشم، از جمله ‌مضرات گاز آمونیاک است؛ ولی به‌دلیل اینکه در اثر کوچکترین نشت بوی آن استشمام می‌شود و از نشت آن جلوگیری می‌شود کاربرد دارد‌، ضمناً دتکتورهایی در سردخانه‌ها تعبیه شده که بلافاصله کوچکترین نشتی‌ را اعلام‌ می‌نماید. اما مزیت عمده گاز‌ آمونیاک،‌ سازگاری آن با محیط‌زیست است، در‌حالی‌که گاز فریون مخرب لایه اوزون‌ بوده ‌و به شدت‌ در کشور‌های دیگر محدود‌ و ممنوع شده است‌ که اخیراً ‌نیز محدودیت‌های در کشور ما اعمال شده و قطعاً این محدودیت‌ها در آینده نزدیک‌ بیشتر خواهد شد.

شرکت شما تا چه حد توانسته با رقبای داخلی رقابت کند‌؟ مشکلات بر سر راه این شرکت چیست؟
این شرکت با اکثر رقبای داخلی رقابت می‌کند، چون تا رقابت نباشد پیشرفت به وجود نمی‌آید. شرکت ما ظرف مدت 14 سال، جایگاه بسیار مناسبی کسب کرده و دارای برند معتبری است. به جرات می‌توان گفت‌ که صبا برودت پارس، از لحاظ کیفی‌ رتبه بسیار مناسبی‌ در کشور داشته‌، درحالی‌که‌ دارای‌ قیمت‌های مناسبی‌ نیز می‌باشد.
یکی از مشکلات ما با توجه به اینکه ‌تامین منابع مالی اکثر پروژه‌های ساخت سردخانه‌های صنعتی‌ از طریق بانک‌ها و ارائه‌ تسهیلات‌ دولتی می‌باشد‌، عدم حمایت مناسب سازمان حمایتی و همچنین بوروکراسی پیچیده بانک‌های کشور موجب عدم تامین‌ به موقع ‌منابع مالی‌ می‌گردد و صاحبان‌ طرح‌های ‌سرد‌خانه‌های صنعتی‌ با شکل تامین منابع‌ مواجه بوده‌ و بسیاری از پروژه‌ها‌ متوقف شده است، چنانچه حمایت‌های‌ دولتی در این زمینه‌ تقویت گردد‌، بسیاری از پروژه‌های متوقف شده می‌تواند اجرا‌ گردد.
از طرف دیگر‌ متاسفانه بعضی از‌ کالاهای‌ مستعمل‌ کشور‌های دیگر‌ وارد بازار ایران شده ‌و مانع افزایش‌ تولید داخلی می‌شود‌، ‌کنترل‌ دولت در این زمینه بسیار‌ می‌تواند منشأ اثر باشد‌ که این بنا به توصیه‌ رهبر معظم انقلاب ‌گامی‌ در راستای تقویت‌ اقتصاد مقاومتی است و بایستی با جدیت بیشتری‌ مورد توجه قرار گیرد.
‌چنانچه با حمایت‌های‌ اشاره شده‌، سطح تولید داخلی افزایش یابد‌ قطعاً در کاهش‌ قیمت‌ها ‌موثر بوده و کارفرمایان‌ با دغدغه‌ و هزینه‌ کمتری‌ مواجه‌ خواهند شد‌ و علاوه بر آن‌ اشتغال پایدارتر‌ خواهد شد‌. لذا با توجه به اینکه سردخانه‌های صنعتی طرح‌های استراتژیک و حیاتی برای یک کشور است، از دولت محترم تقاضا داریم که توجه خاصی را معطوف‌ به این طرح‌ها‌ نماید.

آینده بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید و برای افزایش صادرات شرکت، چه راه‌کارهایی را در نظر گرفته‌اید؟
در خصوص آینده بازار صنایع، نگرانی نداریم و امیدواریم اتفاقاتی که در حوزه صنعت افتاده است و با برنامه‌های که در دولت جدید اتخاذ شده‌، بتوانیم صنایع را به حرکت بیشتری وا داریم‌، به نظر اینجانب دو بخش کشاورزی و صنعت‌ که ارزش افزوده ایجاد‌ می‌نمایند بایستی مورد توجه‌ ویژه قرار گیرند‌ که به نظر می‌رسد‌ در دولت یازدهم ‌تدابیر خوبی‌ در این زمینه ‌اندیشیده شده است‌. امید داریم ‌با حمایت دولت محترم‌ بتوانیم نه تنها‌ در داخل کشور‌ بلکه در کشور‌های دیگر‌ به جایگاه مناسبی ‌دست پیدا نماییم. در این راستا این شرکت دو فاز را برای خود تعریف کرده است که فاز اول آن‌، تحقق حد اقل‌ 90 درصدی استفاده از پتانسیل‌های موجود و به موازات آن در فاز دوم به صادرات توجه می‌شود، چرا که پتانسیل بسیار خوبی در خارج از مرزها برای محصولات شرکت ما وجود دارد.‌ ما در حوزه نگاه به آینده‌ همواره پیشقدم بوده‌ایم، به‌طوری‌که‌ در واحدR & D (تحقیق و توسعه) ‌همواره در حال مطالعه‌ این صنعت ‌در مقایسه با ‌سایر کشورهای‌ پیش‌رو هستیم‌ و به توسعه و طراحی‌ محصولات جدید ‌می‌اندیشیم.

شرکت صبا برودت پارس

در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید؟
ما با رقبای خود‌ در رقابت‌ هستیم‌،‌ رقابت عامل ‌پیشرفت‌ و توسعه‌ هر صنعتی‌ است‌ رقابت به منزله ‌نفی رفاقت‌ و همکاری نیست‌،‌ اتحاد و همبستگی‌ شرکت‌های ایرانی‌ و همفکری در این زمینه ‌مانع حضور‌ کالاهای‌ مشابه‌ خارجی شده ‌و ضمن ایجاد تعالی‌ در صنعت کشور‌ سود‌آوری و توسعه‌ بازار را برای ‌شرکت‌های داخلی‌ فراهم خواهد کرد.
لذا اینجانب‌ با کمال میل ‌از تمام همکاران‌ صنعت برودت‌ دعوت به همکاری‌ و همفکری ‌می‌نمایم و یک توصیه نیز‌ به همکاران حوزه نصب‌ و راه‌اندازی‌ تجهیزات برودتی دارم‌ و آن این است‌ که با اعلام‌ اشکالات‌ کیفی‌ و فنی‌ تجهیزات ‌و کالاهای‌ ایرانی موجبات‌ رشد و تعالی‌ شرکت‌ها را فراهم ‌آوردند‌ و از تبلیغ‌ محصولات‌ مشابه خارجی‌ پرهیز نمایند. امید است‌ با همکاری‌ همه شرکت‌های‌ همکار و ‌نیز مشاوران‌ و همچنین‌ مجریان طرح‌های ‌سردخانه‌ای‌، هر روز شاهد‌ بهبود‌ در صنعت برودت ‌کشور باشیم‌ و روزی برسد‌ که نه تنها در کشورمان‌ محصولات خارجی‌ فرصتی برای جولان نداشته‌ باشند، بلکه محصولات‌ تولیدی کشورمان‌ به سایر کشور‌ها نیز  صادر می‌گردد.

مهندس فروش و مسئول بازاریابی شرکت یورک مطرح کرد

$
0
0

شرکت یورک تهران پیش ‌رو در صنعت چیلر در داخل و خارج از ایران

شرکت‌های ایرانی در سال‌های اخیر فعالیت‌ها و همکاری‌های گسترده‌ای با دیگر کشورها داشته و این همکاری‌ها موجب رشد فراینده فعالیت‌ها در کشورمان شده است .یکی از شرکت‌ها، شرکت یورک تهران است‌. شرکت یورک تهران با بیش از 25 سال سابقه در صنایع برودتی و سامانه‌های تهویه مطبوع، سال‌ها به عنوان نماینده انحصاری کمپانی آمریکایی York INTERNATIONAL در ایران فعالیت داشته و اکنون نمایندگی انحصاری فروش و خدمات پس از فروش محصولات شرکت WORLD ENERGY کره‌جنوبی را به عهده دارد. این شرکت با در اختیار داشتن کادر مجرب در فروش و خدمات پس از فروش توانایی همراهی کامل با مشتری از مرحله انتخاب تا راه‌اندازی کامل و نیز در طول دوران بهره‌برداری را در برداشته و آماده انجام کلیه خدمات مهندسی مرتبط است. شرکت یورک تهران توانمندی ویژه‌ای در به روزرسانی، تست و راه‌اندازی، تعمیر و نگهداری چیلرهای تراکمی و جذبی تناژ بالا دارد .

شرکت یورک تهران صنعت چیلر
این‌ شرکت در کنار انجام فعالیت‌های فوق به علت ارتباط با شرکت YORK INTERNATIONAL و سایر تأمین‌کنندگان خارجی در سال 2002 موفق شد بزرگترین عملیات تامین تجهیزات، تعمیر و راه‌اندازی چیلرهای تراکمی سانتریفیوژ در مهمترین پروژه ملی کشور- نیروگاه اتمی بوشهر- جهت تعمیر، نصب، تکمیل، به‌روزرسانی و تأمین کامل تجهیزات 3 دستگاه چیلر YORK هر کدام به ظرفیت 5000 تن برودت و 4 دستگاه چیلر CARRIER هرکدام به ظرفیت 10 هزار تن برودت را با همکاری شرکت تجارت ایرانیان دریافت نماید و به‌عنوان تنها پیمانکار ایرانی پروژه نیروگاه اتمی بوشهر که قراردادی کلید در دست- Turn Key- را با طرف روسی نموده، در این پروژه فراملی همکاری نمایند. هم‌اکنون نیز قرارداد تأمین قطعات یدکی سه ساله چیلرهای نیروگاه اتمی بوشهر به این مجموعه واگذار گردیده است. این شرکت در سال 1392 ضمن مذاکرات انجام شده با شرکت WORLD ENERGY کره جنوبی، نمایندگی انحصاری شرکت مذکور را در زمینه عرضه انواع چیلرهای جذبی اتخاذ کرده است که پس از برنده شده در بزرگترین پروژه خرید چیلرهای جذبی (28 دستگاه هر یک به ظرفیت 210 تن سرمایش با راندمان بالا تحت عنوان پروژه باغ بهشت متعلق به بانک حکمت ایرانیان)، پروژه مجتمع چند منظوره فرمانیه (4 دستگاه هر یک به ظرفیت 1600 تن تبرید) و فروش بیش از 80 دستگاه چیلر در ظرفیت‌های گوناگون، از آبان ماه سال 92 به‌عنوان نماینده انحصاری چیلرهای جذبی World Energy در ایران فعالیت می‌نماید. در سال 1395 نیز این شرکت در پروژه «باغ موزه بانک مرکزی» موفق به تأمین شش دستگاه چیلر جذبی شعله مستقیم فوق راندمان بالای به ظرفیت هر دستگاه 1200 تن تبرید، گردیده است. با «‌ایمان نوعی تبریزی» مهندس فروش و مسئول بازاریابی شرکت یورک به گفتگو نشستیم. متن این مصاحبه را در ذیل از نظر می‌گذرانید.

با توجه به اینکه شرکت یورک از شرکت‌های پیشرو و سابقه‌دار در زمینه چیلرها می‌باشد، لطفاً از شروع فعالیت و تغییر و تحولاتی که این شرکت در طی این سال‌ها داشته، برای ما بفرمایید؟
شرکت ما تحت عنوان گروه صنعتی ایرانیان و با همکاری نزدیک با شرکت تجارت ایرانیان بود، حدود 25 سال پیش شروع به فعالیت کرد. فروش بسیار خوب در ایران و تیم تعمیرات نگهداری توانمند و البته مدیریت توانمند توانست کماکان York را در انحصار مجموعه ایرانیان نگه دارند. البته از همان ابتدا تصمیم گرفته شد که فعالیت‌های مربوط به برند یورک از فعالیت‌های مربوط به کارخانه تجارت ایرانیان و تولیدات داخلی جدا شود.
در مبحث چیلرهای وارداتی، جزو قدیمی‌ترین فروشنده‌های چیلر در ایران هستیم و توانستیم با همکاری شرکت تجارت ایرانیان چیلرهای تراکمی سانتریفیوژ نیروگاه اتمی بوشهر که ساخت شرکت‌های CARRIER و YORK می‌باشند را به‌طور کامل بازسازی و راه‌اندازی نماییم. این چیلرها از جمله منحصر‌به‌فرد‌ترین و‌ بزرگترین‌ چیلرهای سانتریفیوژ موجود‌ در ایران و همچنین‌ جزو بزرگترین چیلرهای سانتریفیوژ در حال کار دنیا می‌باشند. هم‌اکنون نیز همچنان تعمیرات و تأمین تجهیزات و قطعات یدکی چیلرهای یورک را در سراسر کشور انجام می‌دهیم.
همچنین در سال 1394 همکاری خود را در زمینه چیلرهای تراکمی با شرکت KIRLOSKAR  از کشور هند که یکی از معدود شرکت‌های طراحی و ساخت مدل‌های انحصاری چیلرهای تراکمی است که کلیه تجهیزات از جمله کمپرسورهای تراکمی را خود طراحی و به ثبت رسانده است، به‌عنوان نماینده رسمی در ایران همکاری می‌نماییم.
در سال 1395 نیز با مجموعه FLAKTGROUP کشور آلمان در زمینه سیستم‌های برودت و هواساز مخصوص اتاق پاک (Clean Room) مورد استفاده در صنایع دارو‌سازی و بیمارستان‌ها، Data Center  ، صنایع کشتی‌سازی و سکوهای نفت و گاز دریایی (offshore industries)  همکاری خود را آغاز نموده‌ایم.

هم‌اکنون جایگاه جهانی این شرکت از لحاظ تکنولوژی و بازار کار در چه وضعیتی است و در بازار ایران و جهان از چه جایگاهی برخوردار است؟
مالک و مدیرعامل شرکت WORLD ENERGY یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین طراحان چیلرهای جذبی کشور کره جنوبی است که بهعنوان رییس اتحادیه سازندگان سیستم‌های تهویه مطبوع کره و نیز رییس دپارتمان استاندارد سیستم‌های تهویه مطبوع سازمان استاندارد کشور کره حنوبی فعالیت می‌نماید. به همین لحاظ چیلرهای ساخت این شرکت‌ به لحاظ فنی از جمله بهترین و به‌روزترین چیلرهای جذبی ‌موجود در این صنعت می‌باشد. گواه این ادعا آزمایش تست عملکرد چیلرهای 1200 تن راندمان فوق بالای پروژه باغ موزه بانک مرکزی در حضور نمایندگان کارفرما  مشاور‌، حراست کل بانک مرکزی و با حضور کارشناس شرکت بازرسی بین‌المللی SGS که بر صحت تست عملکرد مهر تأیید زده است، می‌باشد که طی این تست بالاترین ضریب عملکرد (COP) ممکن در چیلرهای جذبی شعله مستقیم دو اثره، برابر با 52/1 COP= حاصل و ثبت گردیده است. به همین دلیل می‌توان ادعا نمود که چیلرهای جذبی WORLD ENERGY بالاترین قابلیت فنی را در میان چیلرهای جذبی موجود در بازار داخلی دارا می‌باشد.
 در مورد برند هندی Kirloskar که از سال 1394 کار با آن را شروع کرده‌ایم، فروش قابل توجهی نداشته‌ایم و فقط در تعداد کمی از کارخانه‌های داخلی از این برند استفاده شده است. سرمایه‌گذاران نسبت به نام این برندها چون از کشور هند است، تمایلی نشان نمی‌دهند. البته قیمت تمام شده این محصولات نسبت به بسیاری از برندهای دیگر از جمله برندهای گوناگون چینی موجود در بازار پایین‌تر بوده است و این برند چیلر جزء معدود برندهای چیلر آسیایی است که دارای استاندارد AHRI آمریکا می‌باشد؛ ساختار این چیلر بسیار مشابه نمونه‌های آمریکایی است و تمامی اجزای این چیلر بر اساس طراحی انحصاری شرکت KIRLOSKAR تولید می‌شود، اما با این حال هنوز استقبال مورد انتظار از این شرکت در ایران به عمل نیامده است‌. از نکات مثبتی که این محصول دارد این است که کمپرسور های آن با نام برند KIRLOSKAR  و بر اساس طراحی انحصاری این برند در ایتالیا ساخته می‌شود مسئله‌ای که کمتر در شرکت‌های موجود در بازار ایران با آن روبه‌رو هستیم و اکثراً از برند‌های Bitzer و Copeland ساخت چین بهره می‌گیرند.
مجموعه FLAKTGROUP نیز از معتبرترین و بزرگترین شرکت‌های تولید‌کننده اروپایی با نشان استاندارد EUROVENT می‌باشد و یکی از قدیمی‌ترین و به لحاظ تکنولوژی قوی‌ترین تولیدکنندگان اروپایی می‌باشد. یکی دیگر از افتخارات ما مربوط به دو سال پیش است که ضمن همکاری با دفتر مرکز توسعه صنعتی سازمان ملل در ایران(UNIDO) ، به‌عنوان مشاور مستقل در خصوص پیگیری گستره استفاده از گاز مبرد R22 در کشور گزارش مفصلی تهیه و به این دفتر ارائه نمودیم که در برنامه‌ریزی‌های آتی UNIDO و دفتر حفاظت از لایه ازن سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور، مورد استناد قرار گرفت.

انواع چیلرها کدامند و یورک تهران هم اکنون چه انواعی را به فروش میرساند؟ مزیت و محدودیت‌های انواع چیلرها چیست؟
چیلرها بر دو نوع کلی جذبی (‌بدون نیاز به کمپرسور و با استفاده از محلول لیتیم برماید و آب) و تراکمی (‌با استفاده از کمپرسور و گازهای مبرد مانند R134A,R407, R410, R22‌) تقسیم‌بندی می‌شوند.
چیلرهای جذبی بر اساس نوع تأمین انرژی گرمایی مورد استفاده به انواع شعله مستقیم‌، آب گرم‌، بخار و گاز داغ خروجی از مولدهای گرمایی مانند موتورهای الکتریکی و توربین‌های گازی تقسیم می‌شوند. در این نوع از چیلرها، حرارت تولید شده از منبع گرمایی طی فرآیندهایی به محلول لیتیم برماید داده می‌شود و بر اساس فرآیند جذب حرارت، سرمایش ایجاد می‌گردد. نوع متداول چیلرهای جذبی مورد استفاده در ایران شعله مستقیم است که از گاز شهری به‌عنوان منبع تولید انرژی گرمایی استفاده می‌شود. یکی از کاربردهای بسیار موثر چیلرهای جذبی استفاده به‌عنوان مولد توامان سرمایش و گرمایش است که با نام اختصاری CCHP شناخته می‌شوند و می‌توانند با استفاده از آب گرم‌، بخار و یا گاز داغ تلف شده از منابع تولید انرژی مانند مولد‌های برق و توربین‌ها، سرمایش و گرمایش مورد نیار یک مجموعه را تأمین نمایند.  این نوع چیلرها می‌توانند همزمان از دو منبع گرمایی مانند بخار داغ و آب گرم‌ جهت فرآیند تولید سرمایش و گرمایش استفاده نمایند که اصطلاحاً به آن مدل Hybrid گفته می‌شود. راندمان معمول چیلرهای جذبی‌ که به آن ضریب عملکرد (COP) گفته می‌شود، معمولاً حدود 1/2 می‌باشد اما شرکت World Energy علاوه بر آن‌که کلیه مدل‌های چیلر جذبی اشاره شده را دارا می‌باشد، به‌عنوان اولین شرکت تولید‌کننده در کشور کره جنوبی شناخته می‌شود که توانست راندمان دستگاه‌های تولیدی خود را تا 1/52 افزایش دهد. چیلرهای تولیدی این شرکت در دو نوع high Efficiency و supper high efficiency نیز تولید می‌شود. البته شرکت World Energy اولین سازنده چیلرهای CCHP در کره جنوبی است و در این زمینه مبتکر و پیشتاز است.
چیلر تراکمی، صرفاً با برق کار می‌کند و بر اساس چرخه معروف کارنو عملیات تراکم گاز مبرد و سپس تغییر مولفه‌های فشار و دما ایجاد سرمایش می‌کند. این نوع از چیلر، سیکل ساده‌تری نسبت به چیلر جذبی دارد که اجزای اصلی آن شامل کندانسور، کمپرسور و اواپراتور و Expansion Valve می‌باشد. این اجزا حتی در تجهیزاتی مانند یخچال و کولرهای گازی هم قابل مشاهده می‌باشند. چیلرها تراکمی بسته به نوع کمپرسور در انواع رفت و برگشتی، اسکرو، اسکرال‌، سانتریفیوژ و توربوکور وجود دارند که هر یک متناسب با نوع طراحی‌، تناژ برودت مورد نیاز و سایر شرایط یک سازه انتخاب می‌شوند. چیلرهای تراکمی با کمپرسورهای اسکرو یا اسکرال در دو مدل هوا خنک و آب خنک تولید می‌شود که نوع هوا خنک آن نیازی به برج خنک‌کننده ندارد، اما نوع آب خنک به مانند چیلر جذبی به برج خنک‌کننده نیاز دارد. چیلرهای Centrifugal‌و Turbocore برای تناژهای برودتی کمتر از 300 تن برودت توصیه نمی‌شود. تعداد شرکت‌هایی که در دنیا این نوع چیلرها را تولید می‌کنند محدود است و شرکت KIRLOSKAR هند از جمله این سازنده‌هاست.
نوع دیگر چیلرها به نام‌GHP ‌، چیلر تراکمی است که با گاز کار می‌کند. شرکت ما نمایندگی فروش چیلرهای تراکمی گازسوز (GHP) ‌تکنو کاسا ایتالیا با کمپرسور Toyota ژاپن را ‌هم در اختیار دارد، البته این نوع چیلر‌ها به‌طور‌کلی تا سقف 25 تن تبرید را بیشتر پوشش نمی‌دهند.

مزیت‌های چیلرهای مرکزی نسبت به خنک‌کننده‌های محلی نظیر کولر گازی چیست و چه مقدار از لحاظ مصرف انرژی تفاوت دارند؟
کولرهای گازی و آبی‌ تناژهای برودتی خیلی پایینی دارند، ضمن اینکه در تعداد واحد‌های بالا و فضاهای بزرگتر به‌دلیل مصارف بالای برق و انرژی، تعمیرات و نگهداری و اشغال فضا، به‌هیچ‌عنوان مقرون‌به‌صرفه نمی‌باشد‌ و همچنین به دلایلی مثل از بین بردن زیبایی نمای ساختمان و تولید صدا در ساختمان‌های بلند‌مرتبه و یا مراکز خرید و ساختمان‌های بزرگ توصیه نمی‌شود. در‌حالی‌که به عنوان مثال چیلرهای مرکزی در موتورخانه و یا فضای باز (بسته به طراحی و نوع سازه) نصب می‌شود و به‌وسیله لوله‌کشی به مصرف‌کننده‌های داخلی ارتباط پیدا می‌کند.
انتخاب یک چیلر بسته به نیاز پروژه در جاهای مختلف متفاوت است و شرایط آب و هوایی بسیار مهم است؛ چرا که یکی از فاکتورهایی که تعیین می‌کند شما از کدام تجهیز سرمایشی استفاده ‌کنید. این است که در چه آب و هوایی قرار دارید. مثلاً در شهری مثل بندرعباس یا نواحی جنوبی ایران که میزان رطوبت هوا بسیار بالا است استفاده از چیلرهای جذبی توصیه نمی‌شود مگر در مراکز صنعتی مانند پتروشیمی‌ها. چرا که چیلرهای جذبی نیاز به برج‌های خنک‌کننده دارند و بنابراین می‌بایست تامین آب مورد نیاز جهت خنک کردن چیلر جذبی پیش‌بینی شده باشد‌. با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب باید میزان دبی آب خنک‌کننده بیشتری در نظر گرفته شود، بنابر این دبی آبی مصرفی برای چیلرهای جذبی در نواحی بسیار گرم و مرطوب چندین برابر میزان مورد نیاز در مناطقی مانند تهران می‌باشد. به‌طورکل دنیا به این سمت می‌رود که چه اقداماتی انجام دهد تا مصرف انرژی را کم کند. بنابراین میزان تمایلی که پروژه‌ها در اروپا به خصوص به چیلرهای کم‌مصرف دارند، بسیار زیاد است و اصطلاحاً به آن انرژی سبز می‌گویند. اروپایی‌ها به دلیل تعرفه‌های بالای انرژی مشتاقند که از دستگاه‌ها و محصولاتی که سوخت و انرژی کمتری مصرف می‌کنند و بازدهی خوبی دارند، استفاده کنند.

آخرین دستاورد های شرکت یورک تهران در بازار صنعت برودت و حرارت چه بوده است؟
گرفتن نمایندگی برند آلمانیFlaktwoods که در زمینه چیلر و به‌خصوص در زمینه سیستم‌های تهویه مطبوع ویژه Clean Room و Data Center‌، صنایع دریایی، کشتی سازی و جکت‌های نفتی دریایی فعالیت می‌کند از جمله مهمترین فعالیت‌های شرکت یورک تهران در سال اخیر بوده است و همچنین ما با الگو‌برداری از نحوه رقابت و تعاملات شرکت‌های کره‌ای و آمریکایی همیشه سعی کردیم در بازار به دنبال نقاط ضعف رقبا نرفته و حتی علاقمند بوده با آنها همکاری نیز داشته باشیم و‌ در مقابل این رسم متداول در بازاریابی ایران که شرکت‌ها معمولاً به جای کار روی نقاط قوت و ضعف خود به دنبال تخریب رقبا هستند شرکت یورک تهران این افتخار را دارد که بیش از گذشته با این الگو مبارزه کرده و فقط روی فعالیت‌های خود متمرکز است و جایی که نتواند به هر دلیلی خدمات ارائه کند، همیشه شرکت‌های با کیفیت رقیب را به مشتری پیشنهاد داده است.

با تشکر از شما که وقت خود را در اختیار ما گذاشتید.

ابتکاری در رابطه با بحران کم آبی

$
0
0

ابتکاری رابطه بحران کم آبی شرکت رادیران هواساز گاهی اوقات یک دیدار فرق پیدا می‌کند با بقیه دیدارها و آشنایی‌ها. از آن‌هایی که به یاد می‌ماند و می‌شود مایه مسرت و خوش‌وقتی. کفتگو و مصاحبه با «مهندس ناصر گردونی» از آن دست است. کسی که بیشتر از سال‌های عمر بسیاری از ما، در مسیر رشد و توسعه صنعت تاسیسات کشور تلاش کرده است. موهای سفید، دستان تکیه داده به عصا و عمق خطوط صورت، خبر از سالیان دراز کار و تجربه می‌دهند.
وی موسس و رئیس هیات مدیره شرکت‌های «رادیران» و «هواساز» است. پسرانش نیز مدیران عامل این دو شرکت، یعنی «روزبه گردونی» که در رشته فوق مهندسی برق الکترونیک تحصیل کرده و مدیر عامل رادیران است و «انوشه گردونی» که در رشته فوق مهندسی مکانیک سیالات تحصیل نموده مدیر عامل هواساز می‌باشد. برخی از اعضای خانواده مهندس گردونی نیز اعضای هیئت مدیره این دو شرکت را تشکیل می‌دهند.
هم‌اکنون نزدیک به 5 دهه است که شرکت هواساز در صنعت تهویه مطبوع و شرکت رادیران در کار ساخت سردخانه فعالیت می‌نمایند اما این آغاز‌ پیشینه بسیاری دارد که از‌ زبان موسس آن می‌شنویم: «‌تاریخچه در‌ این دو شرکت ریشه در گروه کنتاردو ایتالیا (Contardo Italy) دارد که در سال 1928 در میلان ایتالیا تاسیس شد، کنتاردو ایتالیا امروزه با نام جدید گروه کارخانجات LU-VE ایتالیا به عنوان سازنده مبدل‌های حرارتی و برودتی در 101 کشور دنیا ساخته می‌شود. درسال 1967 میلادی شرکت کنتاردو ایران در تهران تاسیس گردید. سهام‌داران این مجموعه را آقای کنتاردو و سهامداران ایرانی آقای گردونی تشکیل می‌دادند. مدیریت گروه کنتاردو ایتالیا در آن سال‌ها تصمیم به فروش مجموعه به شرکت Gould Corporation  آمریکا داشت. در این دوره بود که بقیه سهام شرکت کنتاردو ایران را گروه ایرانی خریداری نمودند (1346 شمسی) و این جانب سهامداری و مدیرعاملی هر دو شرکت را به عهده گرفتم. سپس نام شرکت به رفررکو و سپس به رادیران و هواساز تغییر داده شدند.
‌از آن‌جایی‌که شرکت کنتاردو علاوه بر صنعت سردسازی در صنعت تهویه نیز فعال بود، من نیز علاوه بر رادیران، همزمان شرکت هواساز را تاسیس نمودم. حدود 50 سال است که این دو شرکت به صورت جداگانه فعالیت می نمایند اما در مواردی یاری‌گر و مکمل فعالیت هم هستند؛ هواساز سیستم تهویه مطبوع می‌سازد و رادیران سیستم‌های سردسازی و سردخانه‌های صنعتی و تجاری به علاوه مبدل‌هایی که هم در صنعت سردسازی و هم در صنعت تهویه کاربرد دارند. بنابراین بیشتر مبدل‌های مورد نیاز شرکت هواساز را شرکت رادیران تهیه می‌کند.
از وی خواستیم که این شرکت‌ها را بیشتر معرفی‌ نماید و از نوع فعالیتشان بگوید: «تیم طراحی و مهندسی شرکت رادیران سهم تولید و عرضه بالایی در انواع مختلف کویل و کندانسورهای پروژه‌های عمرانی کشور را دارد. رادیران توانسته اولین خط تولید انواع مبدل‌های حرارتی و برودتی را در ایران به صورت ماشینی راه‌اندازی و به بهره‌برداری برساند. (از سال 1346 اولین ماشین کویل‌سازی ایران‌).
این شرکت قادر به طراحی سردخانه‌های فریونی و آمونیاکی و ساخت انواع دستگاه‌های سردخانه‌ای می‌باشد. در این راستا سه گروه محصول را تولید می‌نماید، گروه اول در زمینه تهویه مطبوع و شامل کویل‌های آبی و گازی مختص (سردخانه‌ها)، کویل اواپراتور، کویل کندانسور و کویل بخار است. گروه دوم به سردسازی می‌پردازد و شامل یونیت کندانسوری و یونیت اواپراتوری می‌باشد. محصولات صنعتی نیز شامل کویل بخار و کویل‌های خنک‌کننده روغن است. کمپرسور و برخی از کنترل‌آلات از جمله واردات رادیران است.»
مهندس گردونی در پاسخ به سوال که رادیران و هواساز به تازگی چه تغییراتی در تولیدات خود به انجام رسانده اند گفت: «محصول جدیدی اضافه نشده اما تکنولوژی محصولات قبلی ارتقا پیدا کرده است. به عنوان مثال موتورهایی که درحال حاضر در تولیدات به کار گرفته می‌شود، مصرف برق پایین‌تری دارند و همچنین خود دستگاه‌ها بازدهی بالاتری دارند و در راستای بهینه‌سازی مصرف انرژی گام بر می‌دارند. همچنین مهندسان این شرکت در تلاش هستتد که رطوبتی را که اواپراتور به خود می‌گیرد و موجب قندیل و برفک می‌شود خنثی کنند، به طریقی که اواپراتور همیشه خشک کار کند و حتی نیازی به المنت نداشته باشد.در شرکت هواساز نیز درحال طراحی دستکاه‌هایی هوشمند است، به‌طوری‌که قادر است تمام برنامه‌هایی را که به آن داده می‌شود پردازش و اجرا نماید.» در ادامه لازم است با شرکت هواساز نیز بیشتر آشنا شویم. این شرکت در زمینه طراحی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و نگهداری انواع دستگاه‌های تهویه مطبوع در زمینه پروژه‌های عظیم نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، مجنمع های اداری، تجاری و مسکونی فعالیت می‌نماید. انو اع فن کوئل، مینی چیلر آپارتمانی سرد و گرم، پکیج یونیت، هواساز و ایرواشر با طراحی خاص، یونیت تیتر نسل جدید، چیلرهای هوایی و آبی و برج خنک‌کننده فایبر گلاس ازجمله تولیدات هواساز است.
هواساز با استفاده از استانداردهای معتبر جهانی و با سیستم مدیریت یک پارچه (‌MIS)، سعی درگشترش بازار و حفظ توان رقابتی خود با محصولات مشابه خارجی را دارد. همچنین نیل به اهداف ترسیم شده یعنی افزایش کیفیت و کمیت محصولات، افزایش ایمنی کار و حفاظت از محیط زیست، از دیگر برنامه‌های هواساز است. این دو شرکت روش جالبی هم در فروش محصولات دارند. به گفته مهندس گردونی: «ما دستکاه نمی فروشیم بلکه کیلو‌کالری می‌فروشیم؛ به طور مثال کارفرما می‌خواهد که گرمایش و یا سرمایش یک مکان خاص تامین شود؛ ابتدا تمام شرایط آن محل را می سنجیم و سپس کیلوکالری مورد نیاز را تامین می نماییم.»
این کارآزموده صنعت تاسیسات، در رشته شیمی تحصیل کرده و ابتدا در شرکت نفت شهر آبادان در واحد اداره مهندسی به کار مشغول شده است. از وی خواستم که برای پایان اگر صحبتی دارد با ما و خوانندگان در میان گذارد. نباید از طرح این سوال از کسی که سالیان سال است به صنعت تاسیسات کشور خدمت می‌نماید گذشت. «موضوع، موضوع آب و بحران کم آبی است. کشور ایران در منطقه خشک قرار گرفته و باید به آب بهای بیشتری بدهیم. مجموعه ابتکاری در این رابطه اندیشیده و آن طراحی سیستم‌های خشک به جای سیستم‌های آبی است بدین‌صورت که به جای استفاده از برج  خنک‌کن و آب فراوان برای خنک کردن از سیستم گاز و مبردها استفاده می‌گردد که در مجاورت هوا خنک می‌شود.
مطمئنا در این موضوع دولت نیز باید نقش مهمی ایفا نماید، یعنی تدابیری حمایتی و حیاتی در خصوص مصرف آب بیاندیشد تا سیستم‌های خشک به‌صورت گسترده‌تری به جای آب طراحی و تولید و حتی وارد شوند.»


مهندسان به دنبال اصالت محصولات مورد استفاده خود باشند!

$
0
0

شرکت مهندسی رامیار تجارت آراد (فلکسیران)، دو برند انحصاری را ارایه می‌نماید؛ عایق‌های الاستومری ایزیدم (ISIDEM) و همچنین کانال‌های انتقال هوای فلکسیبل (Flexible) با برند FLEXIVA از کشور ترکیه. برای آشنایی هر چه بیشتر با این شرکت و فعالیت آن، گفتگویی داریم با سیروس گراوند به‌عنوان سرپرست فروش، میلاد خوش‌فر که مدیریت فروش را به عهده دارد و همچنین نیما قاسمی به‌عنوان کارشناس فنی و کنترل کیفیت مجموعه.

شرکت مهندسی رامیار تجارت آراد فلکسیران
گراوند در رابطه با مجموعه و مدیران آن بیان نمود: بیش از یک دهه است که در زمینه مهندسی و بازرگانی تجهیزات مدرن ساختمانی با رویکرد بهینه‌سازی و جلوگیری از اتلاف انرژی فعال هستند و همچنین شرکت رامیار تجارت با همکاری شرکت‌های معتبر و صاحبان دانش روز دنیا در بخش مهندسی انرژی و فن‌آوری تهویه مطبوع و سیستم‌های حرارتی و برودتی توانسته گام‌های مؤثر در ارائه راهکارها و محصولات و فن‌آوری بردارد.
خوش‌فر با بیان اینکه با دستگاه‌های تهویه مطبوع شروع به کار نموده و هم‌اکنون نیز با کانال فلکسیوا و عایق ایزیدم در دستور کار دارند، افزود: در این مدت کوتاه توانسته‌اند جایگاه مناسبی در صنعت و در صنف تاسیسات کشور بیابند و پروژه‌هایی که به سرانجام رسانده‌اند، گواه این مطلب است؛ مانند پروژه‌های عظیم کشور در زمینه‌های تاسیسات ساختمانی، نفت، گاز، پتروشیمی، مکان‌های حساس و بهداشتی، دارویی وغیره. وی یکی از اهداف مهم رامیار تجارت آراد را وارد کردن محصولات با کیفیت و برخوردار از آخرین فن‌آوری‌های روز دنیا بر شمرد و ادامه داد: رعایت استانداردهای زيست‌محيطی و استفاده از محصولات عاری از فیبر و هالوژن نیز یکی از خط مشی‌های اصلی این شرکت می‌باشد.
از قاسمی، ویژگی‌های محصولاتشان را جویا شدیم. وی گفت: موردی که ما را نسبت به بسیاری از برندها منحصر‌به‌فرد می‌کند، کیفیت است. چرا که با کمپانی کار می‌کنیم که تماماً به‌صورت اتوماتیک و با فن‌آوری روز ایتالیا این محصول را تولید می‌کند. همچنین همیشه محصولات را ‌که بتواند پاسخگوی نیاز مشتری باشد، در انبار موجود داریم. مشاوره فنی و مهندسی، خدمات پس از فروش و در کل گسترش بحث آگاهی در زمینه تاسیسات مخصوصاً بحث انرژی را نیز در دستور کار خود داریم. کارشناس فنی شرکت ادامه داد: بدون تردید انرژی مبحث بسیار مهمی در حوزه ساختمان است و متاسفانه بیشترین میزان هدررفت انرژی در ساختمان را در قسمت تاسیسات ساختمان داریم. بنابراین سعی کرده‌ایم در کنار ارایه محصول با کیفیت، دارای یک تیم مهندسی قوی هم بوده و به‌عنوان یک مشاور منصف در کنار مشتری باشیم و بدین‌ترتیب، بتوانیم در رابطه با نگهداشت انرژی و کاهش مصرف هزینه و مصرف سوخت تاثیر مثبتی بگذاریم. این مهم مخصوصاً با عایق ایزیدم که عایق سرمایش، گرمایش و صوت است و در بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی ارجح‌تر است، امکان‌پذیر می‌گردد.
در ادامه گراوند، به توضیحات بیشتری درباره کانال فلکسیوا مبادرت نمود: کارخانه ترکیه‌ای این محصول، جزو پیشتازان این صنعت در دنیا محسوب می‌گردد. سرپرست فروش رامیار تجارت آراد افزود: این کارخانه، مدل‌هایی از کانال فلکسیوا لمینت شده را تولید کرده که برای اولین بار در سطح دنیا ثبت اختراع شده و ایران و هیچ کشوری حق کپی‌رایت را ندارد. کانال فلکسیوا مجهز به عایق‌های روز دنیا از جمله عایق پلی‌اتیلن و عایق الاستومری است و همچنین نوعی از این کانال هایژنیک است و برای محیط‌هایی که دارای سطح بالای بهداشت و ایمنی هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیر فروش رامیار تجارت آراد نیز به توضیح درباره عایق ایزیدم پرداخت: بخشی از مجموعه ایزیدم، متعلق به شخصی ایتالیایی به نام آقای پروفسور ANGELO SORDELLI است که چندین کارخانه و برند معتبر و مطرح در زمینه عایق‌های الاستومری را در جهان احداث کرده و یکی از چند نفر صاحب تکنولوژی تولید و فرمول تولید عایق الاستومری NBR/EPDM در دنیا می‌باشد و دفتر مرکزی این برند را در نیز در ایتالیا تاسیس نموده است. وی افزود: ترجیح ما تولید داخلی است و در همین راستا به دنبال احداث کارخانه در ایران و استفاده از فن‌آوری‌های روز دنیا هستیم با جناب پروفسور SORDELLI توافق‌های کلی فی مابین هر دو مجموعه در زمینه تولید عایق‌های الاستومری صورت گرفته است.
خوش‌فر با ابراز تأسف از موضوع کپی‌برداری در ایران از کانال‌های فکلسیوا و ارایه نمونه‌هایی که ثبت اختراع شرکت فلکسیوا می‌باشد به مشتریان گفت: عده‌ای از افراد در حال حاضر بدون هیچ استانداردی دست به تولید این محصول‌ها زده‌اند که جزء انحصار تولید شرکت فلکسیوا بوده ولی ما با توجه به ایمانی که به محصول خود داریم، مطمئن هستیم که محصولات کپی شده، به زودی عدم توانایی و کیفیت خود را نشان خواهند داد. وی ادامه داد: این شرکت هرگز کانال‌های عایق‌دار را با عایق پشم شیشه را به‌دلیل مشکلات تنفسی وارد ننموده و تمامی عایق‌های این شرکت عاری از فرمالدیید می‌باشد را در دستور کار خود داشته و آنها را وارد کشور می‌نماید اما از مهندسان صنعت تاسیسات ساختمان درخواست می‌کنم که در خریدهای خود و در استفاده از کانال‌های فلکسیبل و عایق‌های الاستومری دقت بیشتری به خرج دهند و در هر حالت به دنبال اصالت محصول باشند.
قابل ذکر است رامیار تجارت آراد، در آبان ماه امسال در نمایشگاه تاسیسات تهران حضور یافت و محصولاتی که درباره آن صحبت شد، مورد استقبال مخاطبان تخصصی قرار گرفت.

Viewing all 36 articles
Browse latest View live